به گزارش خبرگزاری«حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام محمد علی انصاری، در همایش افتتاحیه طرح تابستانه اوقات فراغت کانون های فرهنگی مساجد استان اصفهان «آسمانی ها» اظهار کرد: امروز یکی از بزرگترین تهدیدات پیش روی کشور، هجمه سنگین دشمن در حوزه فرهنگی است.
وی بیان کرد: بعد از اینکه دشمن متوجه روحیه شکست ناپذیری مردم ما در جنگ نظامی شد، تاکتیک خود را در مقابله با ایران تغییر داد و به تعبیر مقام معظم رهبری از دریچه حوزه فرهنگ وارد و به دنبال شکست این ملت است.
حجت الاسلام انصاری تصریح کرد: باید بدانیم دشمن سخت به دنبال عملی کردن تصمیمات شوم خود در این بخش است، متأسفانه بیشتر به ظاهر و شکل کار می پردازیم و کمتر به عمق موضوع پرداخته شده است.
وی بابیان اینکه دو عنصر در موفقیت هر مسیری به خصوص در حوزه فرهنگی مهم است گفت: عنصر زمان و مکان هر دو مهم و تأثیرگذارند. در فرهنگ دینی ما به وقت و زمان اهمیت زیادی داده شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: در آغاز اسلام، مسجد اصلی ترین کانون حکومت اسلامی بود و همه امور در مسجد انجام می شد.
وی با بیان اینکه مساجد گره بین دین اسلام و هنر است، گفت: ما با مساجد به جهانیان می فهمانیم که اسلام نه تنها با هنر مخالفتی نداشته، بلکه تجلی هنر نیز است.
حجت الاسلام انصاری، مساجد را کانون اصلی شکل گیری انقلاب و نهصت امام(ره) دانست و افزود: در هشت سال دفاع مقدس نیز مساجد محور اعزام نیروها و پشتیبانی از جنگ تحمیلی بودند.
وی، تاسیس کانون های فرهنگی و هنری در مساجد را در پیشبرد اخلاق و اعتقادات مردم موثر دانست و گفت: این کانون ها یک مأموریت مقدس دارند و آن پیوند دادن کانون عبادت محل بندگی خدا با نیاز امروز جامعه یعنی فرهنگ و هنر است و خوشبختانه بیشترین مخاطب این کانون ها نیز جوانان هستند.
مسجد فقط محل نماز خواندن نیست
در ادامه حجت الاسلام محمدرضا نیستانینیز در سخنانی اظهار کرد: مسجد از مهمترین مراکز در صدر اسلام بوده و تا قرن چهارم هجری تنها پایگاه چند منظوره برای مسائل عبادی، قضاوت، علمی و... بوده است.
مسئول دبیر خانه کانون فرهنگی مساجد استان اصفهان تصریح کرد: در دل مسجد حلقه های درسی و آموزشی شکل می گرفت، آما آرام ارام بین مراکز آموزشی و مساجد فاصله افتاد تا جایی که امروز در بعضی مناطق؛ مسجد فقط محل نمازخواندن است.
وی با اشاره به فعالیت یک هزار و ۸۰۰ کانون در مساجد اصفهان، افزود: تشکیل کانون های مساجد را می توان به مثابه بازگشتی به رویکرد چند منظوره مساجد در نظر گرفت، کانون فرهنگی کانونی است که جنبه های آموزشی، علمی، فرهنگی و معنوی را حمایت می کند و بهترین پایگاه مردمی برای مقابله با تهاجم فرهنگی است.
انتهای پیام