خبرگزاری «حوزه»، عید قربان هر روزی است که انسان فکر و اندیشه و کردار خود را با خواسته شریعت یکی کند. هر فکر و عملی که در انسان نهادینه شود، ملکه وجودی انسان شده و حقیقت وجودی او را میسازد. و انسان بر افکار، نیات و کردار خود به خوبی آگاه است، هرچند که کارها و افکار خود را به نفع خودش توجیه کند.
بسمالله الرحمن الرحیم
بمیرید قبل از آنکه بمیرید!
«عید قربان» روزی است که ابراهیم خلیل علیهالسلام باری دیگر، در یک آزمایشی بزرگ، نهایت بندگی و اطاعت محض به پیشگاه حضرت حق را به نمایش میگذارد.
عید قربان، نماد جنگ با نفس و به اسارت کشیدن نفس اماره است؛ همانکه رسولخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: «موُتوا قبلَ اَن تَموتوا»؛ یعنی بمیرید قبلاز آنکه بمیرید!
عید قربان نمایشی است برای همه روزهای زندگی! کنار گذاشتن خواستههای دل و ترجیح دادن خواستههای الهی بر خواستههای انسان!
عید قربان حاصل استقامت در مسیر جهاد اکبر و بندگی محض است. الذین جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا (عنکبوت، 69) کسانی که در راه ما جهاد میکنند قطعاً به راههایمان هدایتشان خواهیم کرد.
عید قربان هر روزی است که انسان فکر و اندیشه و کردار خود را با خواسته شریعت یکی کند. هر فکر و عملی که در انسان نهادینه شود، ملکه وجودی انسان شده و حقیقت وجودی او را میسازد. و انسان بر افکار، نیات و کردار خود به خوبی آگاه است، هرچند که کارها و افکار خود را به نفع خودش توجیه کند. بَل الانسانُ علی نفسه بصیرةٌ وَلَو اَلقی مَعاذیرَهُ (قیامت، 14و15) یعنی انسان خودش بر وضع خود آگاه است هرچند (در ظاهر) عذر بتراشد.
مرضیه محقق نجفی، استاد حوزه علمیه خواهران و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم