به گزارش خبرگزاری «حوزه»، به نقل از سایت مباحثات، در روزهای اخیر مصاحبه سایت مباحثات با دبیر شورای عالی حوزههای علمیه مورد توجه شبکههای اجتماعی قرار گرفت. این توجه و استقبال اگرچه در روزهای نخست به واسطه اطلاعرسانی و شفافیت در برنامهها و طرحهای آتی مطرحشده در مصاحبهٔ مذکور بود، اما ورود مغرضانهٔ دکتر زیباکلام حواشی متعددی ایجاد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب در این گفتوگو به آمایش کمی و کیفی کارکرد و انتظارات از سازمان روحانیت پرداخته و اعلام کرده بود براساس مطالعات صورت گرفته برای پاسخگویی به نیازهای جامعه در سال ۱۴۱۴ باید سیصدهزار روحانی داشته باشیم. اما دکتر زیباکلام در ادعای کذبی اعلام کرد اگر قرار باشد برای هریک از سیصدهزار روحانی مبلغ دومیلیون و پانصدهزارتومان واریز شود، مبلغ بسیار کلانی خواهد شد و در یک اقدام کاملاً قومیتگرایانه این مبلغ را با بودجه استانهای کردستان و سیستان و بلوچستان مقایسه کرد.
درباره تعریض زیباکلام و حواشی پیش آمده بیان چند نکته ضروری است:
- براساس اعلام رسمی مرکز خدمات حوزههای علمیه تنها ده درصد از روحانیون و طلاب جذب مشاغل دولتی میشوند و نود درصد بقیه براساس شهریه دریافتی از مراجع عظام تقلید که توسط مردم تأمین میشود امرار معاش میکنند. اگر آقای زیباکلام جستوجوی سادهای در اینترنت مینمود یا از دوستان مطلع خود تحقیق میکرد، چنین ادعای کذبی را مطرح نمینمود. اگرچه هماکنون قریب به اتفاق مردم عادی هم متوجه چنین سازوکاری هستند.
- سوءاستفادهی بسیار ناشیانهٔ آقای زیباکلام از شفافسازی و اطلاعرسانی کاملاً صادقانهٔ دبیر شورای عالی حوزههای علمیه نشان داد که شعار این جماعت در لزوم شفافسازی بودجههای حوزه بهانهای بیش نیست تا بتوانند با هیاهوی رسانهای چهرهٔ روحانیت را تخریب کنند.
- خوشبختانه پس از انتشار پست آقای زیباکلام، تعداد قابل توجهی از کاربران نسبت به این ادعای کذب واکنش نشان دادند و تهدید وی، تبدیل به فرصتی برای دفاع از واقعیتهای موجود درباره مسائل مالی حوزه و روحانیت شد؛ بهعبارت دیگر بدون هیچ برنامهریزی رسانهای، بالاترین تأثیر در مخاطبان را داشت.
- بخش پایانی ادعای آقای زیباکلام آن است که از مردم نظرخواهی شود که آیا راضی به پرداخت این بودجه هنگفت به حوزهها هستند یا نه. اما تقارن این ادعا با ماه محرم هم از جهاتی جالب توجه است؛ چراکه دقیقاً در همین روزها هزاران نفر از روحانیون از شهرهای بزرگ گرفته تا دورترین روستاها و مناطق محروم در حال انجام تبلیغ و انجام وظیفهٔ خود هستند. اغلب این برنامهها به دعوت و درخواست مردم صورت میگیرد و همین مردم برای تأمین مالی و جبران زحمات مبلغین به هرمیزان که برایشان مقدور است تلاش میکنند. البته عدم فهم این واقعیت برای افرادی همچون آقای زیباکلام طبیعی است؛ چون امثال ایشان با طرح چنین سخنانی نشان میدهند که عملاً در بین مردم حضور ندارند.
در پایان بیان این نکته ضروری است که سوء استفادهی ناپسند آقای زیباکلام ازگفتوگوی دبیر محترم شورای عالی حوزه نباید سبب شود که مسؤولان حوزوی نسبت به وظیفهٔ اطلاعرسانی و شفافسازی خود مردّد شوند؛ بلکه باید با نقشآفرینی جدی و قوی با همراهی رسانههای حوزوی راه را بر چنین غرضورزیهایی ببندند.
نظر شما