به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در استان کردستان، حجت الاسلام سیدتوفیق رضایی امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان قروه، اظهار داشت: مراقبت از اخلاق و منش و کردار وظیفه هر انسان به ویژه هر مسلمانی در هر جا و مکانی است.
معاون تهذیب مدرسه علمیه امام صادق(ع) قروه ادامه داد: فرد مومن در قبال مسایل تهذیبی وظیفه بسیار سنگینی به عهده دارد، فرد مومن باید هم مراقب افعال درونی خویش باشد و هم مراقب افعال بیرونی خود، لذا صیانت خود دربرابر هواهای نفسانی در روزگار ما بسیار مهم است.
این استاد حوزوی گفت: یکی از ویژگی های حوزه ها و مدارس علمیه اخلاق و معنویت است و باید گفت با اخلاق می توان ظلمت را شکافت و حیات و بقای حوزه را به فروغ این شعله تابنده تضمین کرد
حجت الاسلام رضایی تصریح کرد: تا زمانیکه این درخشش از حوزه نمایان باشد به یقین و اطمینان از بقا و تاثیر آن می توان سخن گفت و آن را نهادی مؤثر و ماندنی تلقی کرد.
معاون تهذیب مدرسه علمیه امام صادق(ع) قروه ادامه داد: مرحوم امام خمینی(ره) توجه ویژه ای نسبت به وضعیت کمی و کیفی حوزه های علمیه داشتند و در دیداری که با حوزویان قم داشتند فرمودند:« شما بروید دو چیز را در حوزه محکم بچسبید یکی فقه و دیگری اخلاق » این توصیه کوتاه و پرمحتوا اهمیّت و جایگاه خاص اخلاق در حوزه های علمیه را مشخص می کند.
این استاد حوزوی اظهار داشت: خوشبختانه آنچه آمارها نشان می دهند که حوزه ها و مدارس علمیه در بحث نظام آموزشی و پرورشی توجه بسیار ویژه ای دارند و همواره این دو موضوع را در صدر امور مهم قرار داده اند.
حجت الاسلام رضایی بیان داشت: در مرام طلاب این است که در ابتدای آموزش باید بر روی مسئله تهذیب و اخلاق به صورت کامل و مستمر کار شود، آنگاه وارد مباحث آموزشی و... شد.
معاون تهذیب مدرسه علمیه امام صادق(ع) قروه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از سوی دیگر باید اذعان کرد که برخی از آفات در حوزه های علمیه هست که نباید آنها را نادیده گرفت؛ توجه صرف به فروعات و نگاه تک بعدی یکی از این آفت هاست که گریبان برخی از علما و روحانیون را گرفته است و طی مسیر را برای وی مشکل می سازد.
این استاد حوزوی در پایان سخنان خود ادامه داد: لذا باید گفت جایگاه و مقام تهذیب و اخلاق در نظام تربیتی دین اسلام بسیار والاست و همین اخلاقیات است که بنیان و ریشه حوزه های علمیه را بنا می نهد.