شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
ابوترابی فرد

حوزه/ امام جمعه موقت تهران گفت: تردید نکنید که اگر مدرسه عاشورا نبود انقلاب اسلامی متولد نمی‌شد و اگر این مدرسه نبود از گردنه سخت دفاع مقدس با قدرت عبور نمی‌کردیم و امروزه لبنان مقاوم و خط شکن، بحرین ایستاده و صبور و یمن افتخار آفرین متولد نمی‌شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد در خطبه های امروز جمعه (22 شهریورماه 98) اظهارکرد: امروز با برفراشتن پرچم عاشورا، جنگ تمام عیار غرب تبدیل به نردبان رشد و جهش اقتصادی ایران خواهد بود؛ عاشورا رمز حیات دین در عصر جدید است و این پدیده مولد، هر سال با درخششی نو ظهور می‌کند و انوار فروزانش را بر جوامع انسانی می‌تابد. عاشورا بزرگ‌ترین پیروزی تاریخ اسلام است.

امام جمعه موقت تهران گفت: تمدن نوین اسلامی که رهبر معظم انقلاب به آراستگی فکری و اخلاقی برای فراهم آوردن ظهور این تمدن در گام دوم انقلاب دعوت کردند، بدون تردید جان مایه خود را از عاشورای حسینی گرفته است؛ در عاشورا شاخصه‌های تمدن اسلامی و نظم نوین جهانی تبلور یافته است.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه عاشورا تبلور انسان، جامعه و حاکمیت در تراز اسلام است، گفت: ما تفکر و اندیشه عاشورا را در بستر خلق انسان در تراز دین و ساختن جامعه در تراز قرآن و شکل‌گیری جامعه اسلامی مبتنی بر وحی و سنت پیامبر اسلام می‌یابیم. موضوع عاشورا، تربیت انسان است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: نمی‌توانم از جملات دانشمند و محقق آلمانی بگذرم که بعد از بحث مفصل درباره علل قیام آن حضرت و نتایج آن می‌گوید: موضوعی که نمی‌توان نادیده گرفت این است که حسین(ع) اولین شخص سیاستمداری است که تا امروز احدی، سیاستی به مؤثری سیاست او اتخاذ نکرده است. وی می‌گوید امام حسین به مردم نشان داد که ظلم و بیدادگری پایدار نیست.

وی با اشاره به اینکه گمان می‌کنید اگر این مدرسه نبود آیا یمن قهرمان می‌توانست پنج سال در محاصره قدرت‌های استکباری مقاومت کند، یادآور شد: این درس از مدرسه عاشورا است. بنای ستم هرچقدر هم که عظیم باشد در برابر مدرسه عاشور همانند پر کاهی است، لذا آمریکا و هم پیمانان آن بدانند که نگاه ملت ایران و سراسر جهان اسلام، نگاه علی ابن ابیطالب(ع) است.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: این مورخ آلمانی می‌گوید که بدون تأمل تصدیق خواهید کرد که حسین با قربانی کردن عزیزان خود و با اثبات مظلومیت خویش به دنیا درس جانبازی و فداکاری آموخت و نام اسلام را در عالم بلند آوازه ساخت و اگر چنین حادثه جانگدازی پیش نیامده بود ممکن بود اسلام محو گردد.

وی با بیان اینکه منطق عاشورا، دنیای اسلام را به جبهه پیروز مقاومت تبدیل کرده است، اظهار کرد: تمام دغدغه سکاندار هوشمند انقلاب اسلامی آن است که جوامع اسلامی و ایران اسلامی باید نماد یک جامعه عاشورایی باشد و تمام آن ارزش‌ها را در ظرفیت خود به نمایش بگذارد. این راه رسیدن به اقتدار و عزت است و مسیر خلق قدرت را هموار می‌کند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد یادآور شد: مدرسه عاشورا به معنای مدرسه اخلاق، ایستادگی، معرفت و عبادت است و جامعه عاشورایی ما باید در همه این عرصه‌ها نماد و مظهر عاشورا باشد.

استاد حوزه در ادامه با بیان اینکه جامعه دوقطبی به اقتدار نخواهد رسید، گفت: ما نباید در مسیر طرد حرکت کنیم، بلکه باید مسیر ما مسیر جذب باشد؛ جامعه دو قطبی منجر به اقتدار نمی‌شود، لذا همه ما باید در کنار رهبر شجاع و بصیرمان باشیم.

وی در بخش دیگری از خطبه های امروز نماز جمعه تهران افزود: در این خطبه به نگاه تربیتی عاشورا که در چهره سه شخصیت برجسته عاشورایی یعنی حضرت قمر بنی هاشم فرزند برومند علی ابن ابیطالب(ع) به عنوان نماد خاندان پیامبر اکرم، زهیر بن قین و زینب کبری(س) به عنوان یک بانوی نمادین در مدرسه عاشورا تبلور یافته است، اشاره می‌کنم. عاشورا را این انسان‌ها ساخته‌اند که تربیت‌یافته مدرسه قرآن و پیامبر اعظم هستند.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه پیام عاشورا برای جامعه انسانی، خلق چنین انسان‌هایی است، اظهار کرد: امام ششم در معرفی حضرت عباس(ع)؛ این شخصیت عاشورایی می‌فرمایند: وی قله معرفت و بصیرت بودند و استحکام رأی و اصالت اندیشه و مبانی فکری و اعتقادی مبتنی بر اصول قطعی و برهانی داشتند. لذا جامعه بشری باید بصیرت داشته باشند و جوانان انقلابی هم باید دارای چنین خصلتی باشند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: اگر این بصیرت نبود امروز پیروزی‌های بزرگ در دستان شما نبود و اگر این بصیرت ارتقا پیدا کند قطعاً مشکلات اقتصادی که با آن مواجه هستیم رخت خواهد بست. ایمان سخت و استوار، خصلت دیگر حضرت عباس(ع) بود. شهید حججی‌ها، مدافعان حرم و زنان و مردان ایستاده در این شرایط سخت اقتصادی که دشمن را در موضع نا امیدی قرار داده‌اند نماد این اندیشه هستند.

وی با تأکید بر اینکه بصیرت و ایمان، مرز نمی‌شناسد و ما باید در مرز بصیرت، ایمان و معرفت حرکت کنیم، اظهار کرد: ثمره این تفکر و اندیشه از وی یک انسان مجاهد امام‌شناس ساخت. مجاهدت آنگاه تفسیر می‌شود و اثرگذار است که در رکاب رهبر و امام صالح تحقق بیاید. این مجاهدت می‌تواند افتخارآفرین باشد و عاشورا را تبدیل به یک مجموعه مولد بنماید.

وی تصریح کرد: این ویژگی انسان تربیت‌یافته در تراز است که جان خود را در رکاب رهبر خویش تقدیم می‌نماید. اگر چنین اندیشه‌ای نبود قطعاً امروزه جبهه مقاومت اسلامی شکل نمی‌گرفت. جوانان کشور این قله را ببینید و خود را به او نزدیک کنید. زهیر را نیز از این جهت انتخاب کردم که چند روزی بیشتر نبود که حسینی شده بود. این زهیر تا دیروز با حسین بن علی(ع) و علی بن ابیطالب(ع) فاصله داشت، اما منطق عاشورا است که زهیر می‌سازد. ما نیازمند منطقی هستیم که از عثمانی‌ها حسینی بسازد؛ جامعه دو قطبی منجر به اقتدار نمی‌شود لذا همه ما باید در کنار رهبر شجاع و بصیرمان باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه دست آنان که فاصله دارند را بفشاریم و آن‌ها را به قله‌ها نزدیک کنیم، متدکر شد: مبادا خود را برتر ببینیم. آیت‌الله بهجت در قله تقوا می‌فرمود مبادا مثل من باشید لذا آنچه من می‌کنم را شما نکنید بلکه از من سبقت بگیرید. خود را نباید شاخص ببینیم چراکه در این‌صورت نمی‌توانیم به عنوان یک عامل موثر در تقریب دلها گام برداریم.

وی ادامه داد: حضرت امام حسین(ع) یک جلسه دعوت می‌کنند و سکوت خیمه را فرا می‌گیرد و به زهیر می‌گوید فرزند پیامبر(ص) تو را دعوت می‌کند آیا تو آن را رد می‌کنی؟ پس برخیز؛ لذا قلبی نورانی به عشق حسین، خیمه را ترک کرد. این عاشورا است که زهیر را تربیت می‌کند. عاشورا یعنی ای انسان، عاشوراییان را تربیت کنید و با منطق حسین، انسان‌ساز باشید و با کلام آراسته به ادب اقدام کنید. این مدرسه عاشورا است.

امام جمعه موقت تهران گفت: حر باید به جبهه حق برگردد. زیبنده حر نیست که در صف یزید باشد و این منطقه ابا عبدالله الحسین(ع) است که حر می‌سازد. ای ملت ایران و ملت‌های مسلمان، اگر در مقابل باطل فریاد بر نیاورید با او محشور می‌شوید. این منطق عاشورا است که باید حق و باطل را شناخت؛ مدیران کشور و جوانان عزیز باید حق را در همه حوزه‌ها بشناسند و در کار حق بایستند.

وی با بیان اینکه یزید زمان، نظام سلطه و آمریکایی است که صحنه‌گردان است، یادآور شد: هرچند که به قول برژینسکی این قدرت رنگ باخته است، اما این نظام سلطه، نگران پیروزی جبهه عاشورایی است. در یمن، بن سلمان جنایت نمی‌کند چراکه وی هویتی ندارد بلکه این نظام سلطه و مزدوران او هستند که جنایت می‌کنند و اگر جبهه مقاومت پیروز می‌شود به این دلیل است که قلب فساد را هدف قرار گرفته است.

حجت‌الاسلاموالمسلمین  ابوترابی‌فرد بیان کرد: زهیری که تا دیروز با امام حسین(ع) فاصله داشت به این دلیل که چند روز در مدرسه عاشورا حضور پیدا کرده است به اباعبدالله گفت: قسم می‌خورم اگر همیشه در دنیا باقی باشیم و حیات و لذت همیشگی داشته باشیم، جدایی از دنیا را به خاطر یاری تو برمی‌گزیدیم.

وی ادامه داد: نفر سوم زینب کبری(س) است؛ شخصی همانند حسن بصری، هرگاه می‌خواهد از علی بن ابیطالب(ع) یاد می‌کند می‌گوید ابو زینب یعنی پدر زینب. این شخصیت واقعی حضرت زینب است. این بانوی بزرگ در شب عاشورا، نماز شب خود را نشسته خواند. نماز شب و مجاهدت وی هرگز ترک نشد. دغدغه بانوان عاشورایی هم باید همین‌گونه باشد.

خطیب جمعه تهران افزود: چنین رفتاری است که استقامت خلق می‌کند. زینب کبری(س) محصول مدرسه طهارت است. وی در مقابل ابن زیاد، فریادش بلند شد و گفت ای ابن‌زیاد تو نمی‌دانی که کربلا چقدر زیبا بود بلکه فقط تاریخ، آن را خواهد دانست؛ مدرسه عاشورا مدرسه تربیت چنین انسان‌هایی است.

 حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد اظهار کرد: دقایقی در این مدرسه انسان‌ساز عاشورا، پدیده زنده، مولد، موثر و استثنایی تاریخ و حیات انسانی و آثار و ثمرات ارزشمند و انسان‌ساز آن، عرایضی را تقدیم می‌دارم؛ چهل سال است که انقلاب اسلامی، با کشتی عاشورا، فتوحات ماندگاری را به دست آورده است.

وی ادامه داد: این منظومه فکری، با تمام ارزش‌ها، یک جریان عظیم و قدرتمند اجتماعی و سیاسی است که با مرواریدهای غلطان اشک، جرعه جرعه معرفت، بصیرت، شجاعت و معنویت را در کام جان و روان انسان می‌ریزد و مهم‌ترین منبع حیات انسانی در طول تاریخ بوده و خواهد بود. این منظومه‌ای فکری است که هم راه را می‌نماید و هم بستر حرکت پرشتاب انسان و جامعه را هموار می‌کند و مخاطب شایسته خود را تربیت نموده و به مقصد می‌رساند. عاشورا به صورت شفاف جنگ بین دو اسلام است؛ اسلام یزیدی و اسلام دین‌مدار، اخلاق مدار و عزت‌مدار و در یک کلمه اسلام ناب محمدی و انقلابی. این مدرسه عاشورا است که با درس ایستادگی و بصیرت، فرهنگ امروز جوامع بشری را به یک فرهنگ، انقلابی، مقام و پیروز تبدیل کرده است.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha