یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۱
سه نشانه پدر نمونه در کلام امیرالمومنین(ع)

حوزه/ رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه به تبیین سه شاخصه و نشانه پدر نمونه در کلام امیرالمومنین(ع) و بر اساس حکمت ۳۹۹ نهج البلاغه پرداخت.

آیت الله سید جمال الدین دین پرور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تبریک فرارسیدن سیزدهم رجب، سالروز ولادت باسعادت امیرالمومنین(ع) و تبریک این روز به همه مسلمانان و شیعیان جهان اظهار داشت: یکی از امور بسیار مهمی که پدران جامعه ما باید از امیرالمومنین(ع) و کلام و سیره ایشان به خوبی الگوبرداری کنند، بحث شاخصه های پدر نمونه است که بر اساس فرمایش حضرت در حکمت ۳۹۹ از مجموعه کلمات قصار نهج البلاغه، سه شاخصه و معیار قابل توجه است.

وی افزود: در واقع پدر نمونه از نگاه امام علی (ع) کسی است که به وظیفه خود به خوبی آشناست و در هر صورت رسالت دینی و انسانی خود را در قبال فرزندش به درستی انجام می دهد، به طوری که همان گونه که نسبت به خود دغدغه مند است، نسبت به فرزندانش و این که آن ها هم عاقبت به خیر شده و راه کمال را بپیمایند، حساس و دغدغه است.

استاد حوزه علمیه قم گفت: اولین شاخصه و نشانه پدر نمونه بر اساس کلام گهربار حضرت این است که پدر باید از آغاز ولادت فرزند در فکر رشد و تربیت او بر اساس مبانی دینی و الهی باشد و اول از همه اسم خوبی برای او انتخاب کند که دارای محتوای عالی باشد.

وی افزود: دومین نشانه آن است که همان طور که پدر باید به فکر تهیه و تأمین لباس و غذا و مسکن فرزند باشد، مهم تر از همه این ها باید در اندیشه تربیت صحیح او باشد و برپایه معیارهای دینی و انسانی، فرزند را از زمان تولد به درستی تربیت نماید تا او به این وسیله در مسیر صلاح و رستگاری قرار گیرد.

رئیس مرکز تخصصی نهج البلاغه حوزه علمیه قم اضافه کرد: به هر حال باید توجه داشت که فرزند، امانت و عطیه الهی در اختیار والدین است که باید زمینه ساز کمال او باشند و لذا علاوه بر تربیت جسم می بایست بیش از آن نسبت به تربیت روحی و اخلاقی اش، دغدغه مند باشند.

آیت الله دین پرور بیان داشت: نشانه و شاخصه سوم این است که نسبت به آموزش قرآن کریم به فرزند حساس و پیگیر باشد و در گذشته نیز این رسم بود که برای خواندن و نوشتن فرزندان، از قرآن کریم و به خصوص جزء سی ام شروع می کردند و خانواده ها به این امر در بحث آموزش عنایت لازم را داشتند، چرا که توجه به قرآن و آموزش کتاب خدا باعث رشد معنوی فرزندان می شود.

۳۱۳/۸

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha