عطاالله سلمانیان بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، با بیان اینکه راه رسیدن به کمال در جامعه تنها در پیش گرفتن سبک زندگی ایرانی – اسلامی است، اظهار کرد: در دهه ۶۰ مشکلاتی که وجود داشت چندین برابر آن چیزی بود که امروز جامعه درگیر آن است به ویژه در ایام جنگ محدودیتها بسیار سخت بود، اما تمام این محدودیتها نتوانست مردم ایران را از پا در بیاورد و آنها سلحشورانه بر مشکلات چیره شدند.
وی افزود: دلیل این موفقیت چیزی نبود جز اراده انقلابی که در بین توده مردم وجود داشت و در کنار آن سبک زندگی که در آن دوران مردم برای خود انتخاب کرده بودند. مردم در آن زمان به الگوهای اسلامی در زندگیشان بسیار نزدیک بودند. در سایه چنین سبک زندگی هم مردم نسبت به یکدیگر دلبستگی داشتند و سعی میکردند مشکلات یکدیگر را حل کنند. هدف از ذکر این مقدمه این است که اگر میخواهیم برای جامعه به واسطه برنامه سازی تلویزیون سبک زندگی مناسبی ارائه کنیم باید به سبک زندگی ایرانی – اسلامی بیش از پیش نزدیک شویم.
این کارگردان گفت: در میان تولیدات سینمایی امروز دیگر کمتر فیلم خانوادگی مشاهد میشود و اکثر تولیدات توجه خود را معطوف به کارهای طنز یا اجتماعی کردهاند. این روش به نظرم برای ما دستآورد چندانی به همراه نخواهد داشت، اما اگر بتوانیم باز هم رجعتی مناسب به سینمای خانوادگی و شریف داشته باشیم به مردم یادآور خواهیم شد در گذشته چه زندگی داشتند و چگونه توانستند با محور قرار دادن آموزه های اسلامی بر سختیها غلبه کنند.
سلمانیان تاکید کرد: الزام داشتن سبک زندگی ایرانی – اسلامی در شرایط فعلی که جامعه درگیر مشکلی چون ویروس کرونا شده، بسیار حائز اهمیت است، البته اینکه ویروس برای مردم مشکلی به وجود آورده بخشی از مشکل است، مشکل دیگر این است که چرا معدود افرادی از این فرصت استفاده کنند تا برای خود مالاندوزی داشته باشند. این اتفاق بسیار شرمآور است که عدهای بخواهند تجارت مرگ به راه بیندازند. این معضل نشان میدهد ما در حوزه فرهنگی نتوانستهایم انگونه که باید خوب عمل کنیم.
کارگردان فیلم «پرنده باز» ادامه داد: برای از بین بردن چنین مشکلی به نظرم فیلمها و سریالهایی تلویزیونی قادرند ابزار بسیار خوبی برای فرهنگسازی باشند، به شرطیکه افرادی که قرار است چنین کارهایی را بسازنند از تعهد لازم بهرهمند باشد. در همین رابطه یک نکته را بیان میکنم که شاید بارها بازگو شده باشد آنهم اینکه کلید هر مشکلی، راهکار فرهنگی است، چون اگر در این زمینه موفق باشیم نه مشکل اقتثصادی ما را از پا در خواهد آورد نه اینکه فشارهای سیاسی پش ما را خم خواهد کرد.
وی در پایان تاکید کرد: البته تلویزیون در چند وقت اخیر با برنامه سازیهایی که داشته توانسته تا حدی در این رابطه فرهنگسازی مطلوبی داشته باشد، برای همین هم میبینیم که ایستگاههایی راه اندازی شده که در آن ماسکهای نذری بین مردم تقسیم میشود. این اتفاق به انحای دیگر هم رخ داده و باید با شدت و جدیت بیشتری پیگیری شود، همچنین به سیما توصیه میکنم بانیان چنین اقدام انسانی را به مردم معرفی کنند تا کار آنها به نوعی موجب اشاعه معروف شود.
انتهای پیام
نظر شما