به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس این سازمان در ویژه برنامه «عطر رمضان» در شبکه قرآن سیما ضمن تبریک فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان، گفت: رمضان، ماه ضیافتالله است، در این ماه به ما آموختهاند که باید گرسنگی و تشنگی را تحمل کنیم تا به یاد گرسنگان و تشنگان و گرسنگی و تشنگی قیامت باشیم. اگر در احکام اسلام دقت کنیم، علاوه بر اینکه روزه برای فرد سازنده است، احکام پیرامونش، سازندگی اجتماعی به همراه میآورد.
وی با اشاره به دعای «اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ، اللَّهُمَّ أَشْبِعْ کُلَّ جَائِعٍ، اللَّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیَانٍ و ...» که از دعاهای مشهور ماه رمضان است، اظهار کرد: این دعا از جمله دعاهایی است که باید در نمازهای یومیه به خواندن آن مداومت داشته باشیم. در این دعا از خدا میخواهیم که هر فقیری بی نیاز شود، هر گرسنه سیر گردد، بر هر برهنه لباس پوشاند و...، این دعاها به ما یاد می دهد که باید به فکر همنوعانان باشیم، این فرهنگ اسلام در ماه رمضان است.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی بیان کرد: بنابر آنچه در متون اسلامی آمده است، برای بهشت رفتن دو بال نیاز است یک بال «ایمان موحدانه» که ابزارش «نماز» است و دومی «انفاق»، آن زمان که از جهنمیان سؤال می کنند، «چرا شما به جهنم آمدید؟» می گویند: برای اینکه اهل نماز و اطعام مساکین نبودیم. آیات بسیاری در این باره در قرآن به چشم می خورد که به ما یاد میدهد به دیگران و زندگی اجتماعی توجه داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا که تمامی جوامع را درگیر کرده است، عنوان کرد: با مشاهده اولین مورد ابتلا به این بیماری در کشور، دستگاه های دولتی و حاکمیتی از جمله وزارت بهداشت و درمان با اهتمام جدی در این زمینه وارد عمل شدند و رهبر معظم انقلاب اسلامی همه را به خط قرارگاه کرونا سوق دادند و تدبیر ایشان سبب شد همه گوش به فرمان عمل کردند و در نقشه جامعه جهانی، ایران یک رتبه خوبی در مقابله با این ویروس به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: در این رتبه خوب بین المللی، مردم نقش مهمی داشتند و با ایفای این نقش، اعم از رعایت بهداشت محیط، رفت و آمد نکردن در محیط های پرخطر و حتی قرنطینه کردن، به طور طبیعی اقتصاد مدتی تعطیل بود و اقشار آسیبپذیر و کسانی که درآمد روزانه دارند به طور طبیعی آسیب دیدند که ان شاءالله با همدلی مردم این دوران نیز پشت سرگذاشته میشود.
وی در ادامه با اشاره به نمونه ای از این همدلیها افزود: ۹۰ درصد بسته های حمایتی که توسط بقاع متبرکه تهیه شده تحت پوشش کمک های مردمی بوده و اوقاف در تکمیل این بسته ها همکاری می کند. همچنین در این مدت در ایام عید نوروز و نیمه شعبان، بیش از ۲۰۰ هزار بسته حمایتی با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه از طریق نیات واقفان خیراندیش که نیت اطعام داشتند، در سراسر کشور توزیع شده است.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی اظهار کرد: مبنی بر فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، یک آرایش جدید در اوقاف شکل گرفت و موجب شد، جهش دومی را در این زمینه تدبیر کنیم بر همین اساس از نیمه رمضان، سرفصل دوم را آغاز خواهیم کرد. با توجه به توسعه جغرافیایی بقاع متبرکه، این امکان وجود دارد که از محیط پیرامونی و افرادی که در آن جوامع حضور دارند و نیازمند کمک هستند شناسایی دقیق صورت پذیرد و تدابیر لازم اتخاذ شود.
وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از رسانه ملی و شبکه قرآن تصریح کرد: جریان کرونا باعث شده مردم اجتماعتشان مثل سال گذشته شکل نگیرد، اما متناسب با این شرایط بنابه فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی مردم می توانند تمرین مناسک فردی بکنند و در این زمینه صدا و سیما نقش مؤثری دارد و می تواند با اجرای برنامه های متناسب این ماه وعاظ و مداحان را به منازل افراد ببرد.خوشبختانه تاکنون این مسیر به خوبی طی شده، امید است در ادامه راه هم موفق باشیم.
نظر شما