شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۷
تهیه نقشه های راهبردی پشت درهای بسته بی اثر است/ لباس روحانیت ایرانی است

حوزه/ امام جمعه شیراز تصریح کرد: اگر نقشه‌های راهبردی بخواهد پشت درب‌های بسته تهیه شود هیچ اثری نخواهد داشت، بلکه باید طرح پیشنهادی را با صاحب نظران به بحث و گفت‌وگو بگذاریم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، حجت الاسلم والمسلمین لطف الله دژکام عصر امروز در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و مسئولان انجمن ها و کانون های هنری و فرهنگی استان، با اشاره به اینکه امروز ما در جامعه با مشکلات فرهنگی بسیاری دست به گریبان هستیم، اظهار داشت: انس گرفتن و همراه شدن با یکدیگر، یکی از ضرورت‌های حل این مشکلات است.

وی در پاسخ به سوال یکی از اعضای جلسه پیرامون اینکه چه حرکتی فرهنگی در استان رخ‌داده است؟ اضافه کرد: بنده در نخستین خطبه پس از کرونا، این نکته را مطرح کردم که باید در رابطه با حل مشکلات برنامه داشته باشیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس در ادامه تصریح کرد:  متأسفانه در رابطه با ساحت فرهنگ در استان فارس برنامه‌ی مدونی نداریم و نمی دانیم به چه افق هایی باید برسیم و نحوه دستیابی به اهداف فرهنگی چگونه باید باشد.

وی افزود: پیرامون نقشه مهندسی کشور نیز در دیدار دبیر عالی شورای انقلاب فرهنگی کشور صحبت‌هایی شد و بنا بوده در افق 1404به نقشه مهندسی فرهنگی کشور دست یابیم؛ البته تغییر و تحول فرهنگی کار ساده‌ای نیست و یک کار عمیق فرهنگی برای به ثمر نشستن نیاز به زمان دارد.

تهیه نقشه های راهبردی پشت درهای بسته بی اثر است

امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: امروز درصددیم که برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی را تهیه کنیم، طی جلساتی که با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی دیگر برگزار شد عرض کرده‌ام که اگر نقشه‌های راهبردی بخواهد پشت درهای بسته تهیه شود هیچ اثری نخواهد داشت، بلکه باید طرح پیشنهادی را با صاحب نظران به بحث و گفت‌وگو بگذاریم.

وی به دست آوردن یک راهبرد را حاصل تکامل افکار دانست و بیان داشت: به همین دلیل باید تعاملی رخ دهد تا راهبردی تعیین شود و این کار باید آغاز شود؛  مکانی تحت عنوان راهبردها و اقدامات وجود دارد که باید در هر حیطه‌ای افراد بتوانند حرف خود را بزنند تا پس‌ازآن جمع‌بندی صورت گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین دژکام در ادامه به موضوع هنر پرداخت و تاکید کرد: کار هنری باید موردتوجه مدیرانی باشد که می‌توانند هزینه آن را بپردازند، اما این سوال نیز مطرح است که آیا هنر برای جامعه کاری را انجام می‌دهد که جامعه بخواهد هزینه آن را بپردازد؟ گاهی هنر باید نیازی را برطرف کند تا در مقابل آن چیزی را طلب کند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی فارس خاطرنشان کرد: نگاه پیش از انقلاب این بود که چهره‌های فرهنگی هنری و ادبی این سرزمین به ویژه شهر شیراز کاملاً به‌صورت سکولار به دنیا معرفی شود و عقبه اسلامی این مشاهیر زدوده شود و حتی نمادهای اسلامی که لباس روحانیت نیز یکی از آنها بود به کلی حذف شود.

لباس روحانیت ایرانی است

وی تصریح کرد: لباس روحانیتی که ما اینک بر تن داریم، یک لباس ایرانی است که امثال سعدی شیرازی، ملاصدرا و ابن سینا نیز همین لباس را به تن داشته اند. مقاومتی که روحانیت در طول تاریخ برای بیرون نیاوردن این لباس از تن خود نشان داد به ویژه در زمان رضاخان، برای این بود که هویت ما به این لباس پیوند دارد. این لباس ایرانی، معنویت و انسانیت را با خود یدک می‌کشیده است و علمای ما بر سر حفظ آن کتک‌ خورده‌اند.

وی ادامه داد:  در جای جای شیراز سراغ از مشاهیر و بزرگان عرفان و فلسفه و ادب را بگیرید که نه نامی از آنها باقی مانده و نه حتی نشانی از مقبره آنها. این اتفاقات مناسب شان شهر شیراز نیست. ما باید مشاهیر و بزرگان را شناسایی، تکریم و تبلیغ کنیم و این کار را برای حفظ هویت فرهنگی و دینی شهر لازم است.

امام جمعه شیراز در پایان گفت: امروز همه ما وظیفه داریم راه را بر تحریف شخصیت عرفانی و قرآنی امثال خواجه حافظ شیرازی ببندیم و اجازه ندهیم از این شخصیت عارف و قرآنی، چهره ای مخدوش نمایش داده شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha