به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حسن برزو در مراسم اختتامیه هشتمین دوره تربیت کارشناس پاسخگوی فقه که در سالن جلسات مدیریت این مؤسسه علمی حوزوی برگزار شد، با اشاره به برگزاری دوره تربیت کارشناس پاسخگوی فقه در سه ترم، عنوان کرد: اگر بخواهیم برای این دوره ارزیابی داشته باشیم، اینکه بتوان در طول یک ترم، نواقص نظام آموزشی را رفع کرد، باید به آن نظام آموزشی تبریک گفت.
معاون فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا علیهاالسلام تصریح کرد: اگر نظام آموزشی داشته باشیم که بتوان با یک ترم نواقص آموزشی آن را برطرف کرد، نشان می دهد که آن نظام آموزشی بسیار قوی بوده که در ترم اول می توان به رفع نواقص آموزشی پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین برزو با اشاره به اینکه ویترین و قله توفیقات جامعه الزهرا علیهاالسلام، اساتید پاسخگو به سؤالات دینی در مجموعه هستند، بیان داشت: دوره تربیت پاسخگو با همت اساتید موفق و باتجربه این مجموعه به ثمر نشسته و تا کنون هشت دوره تربیت کارشناس پاسخگو در این اداره برگزار شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: ما چهار مرحله در مواجهه با پرسش و پرسشگر داریم، یک مرحله این است که پرسشگر به سراغ ما بیاید، لایه دوم این است که ما به جستجوی پرسش و پرسشگر باشیم که همان اصطلاح «طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ» است.
معاون فرهنگی تبلیغی جامعه الزهرا علیهاالسلام ادامه داد: لایه سوم این است که در کار خود آینده پژوهی داشته باشیم، پرسش ها و شبهات احتمالی را پیش بینی کنیم و برای آنها پاسخ هایی بنویسیم و بدینوسیله از طرح و فراگیری برخی پرسش ها پیشگیری کنیم؛ مرحله چهارم هم این است که از موضع انفعال خارج شویم، گاهی پرسش اذهان است و خیلی هم مبارک است، اما گاهی شبهه افکنی است و گاهی مباحث مبنایی مطرح میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین برزو با اشاره به فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی گوناگون در جامعه، تصریح کرد: ما پاسخگویی به سؤالات دینی تربیت کردیم و با برگزاری دوره تربیت کارشناس پاسخگو توفیقات خوبی هم داشتیم، اما ما باید مدل پاسخگویی را تغییر دهیم و تحرک بیشتری در این حوزه داشته باشیم و باید به سمت لایه های بعدی حرکت کنیم.
وی با اشاره به لزوم آشنایی با تکنیک های مشاوره به عنوان گام اولیه در پاسخگویی به سؤالات دینی، تأکید کرد: ما باید در پاسخگویی به مسائل دینی پیشروی کنیم و اگر در همین سنگر بمانیم باید منتظر حملات بی وقفه و سنگین باشیم.
وی ادامه داد: ما برای این حرکت نیازمند یک مدل سازی هستیم که در این راستا بانوان پاسخگو که وارد این عرصه شدند، میتوانند به مدلی دست یابند که در حوزه آینده پژوهی شبهات و پرسش ها و حوزه های عقیدتی، فقهی و غیره به سمت عرضه بهتر حرکت کنند.
۳۱۳/۶۱
نظر شما