سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵
حضور طلاب سطح سه و چهار در دوره تربیت کارشناس پاسخگوی فقه

حوزه/ خانم حائری شیرازی با اشاره به حضور طلاب سطح سه و چهار در دوره تربیت کارشناس پاسخگوی فقه، گفت: این اداره در طول ۲۹ سال فعالیت رسمی خود، ۱۵ سال است که به تربیت کارشناسان پاسخگو در مسائل فقهی و اعتقادی می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حمیده حائری شیرازی در مراسم اختتامیه هشتمین دوره تربیت کارشناس پاسخگوی فقه که در سالن جلسات مدیریت این مؤسسه علمی حوزوی برگزار شد، با اشاره به برگزاری دوره‌های تربیت کارشناس پاسخگوی فقه از سوی اداره پاسخ به سؤالات دینی جامعه الزهرا علیهاالسلام، عنوان کرد: طلاب سطح سه و چهار که مجددا بعد از دوره‌های تکمیلی، داوطلب تعلیم وتعلّم وتفقه دینی با رویکردی جدید هستند و در طول سه ترم شرکت منظم در این دوره به عنوان کارشناس پاسخگوی فقه به بیان احکام الله می‌پردازند.

وی با اشاره به اهتمام مدیریت جامعه الزهرا علیهاالسلام در برنامه تربیت کارشناسان پاسخگوی اعتقادی و مسائل فقهی، بیان داشت: این اداره در طول ۲۹ سال فعالیت رسمی خود ۱۵ سال است که به تربیت کارشناسان پاسخگو در مسائل فقهی و اعتقادی می‌پردازد.

رئیس اداره پاسخ به سؤالات دینی جامعه الزهرا علیهاالسلام افزود: در این دوره‌ها، آموزش پژوهش محور و تدریس کاربردی با رویکرد پاسخگویی یک اصل است.

حائری شیرازی تصریح کرد: وظیفه اداره پاسخ به سؤالات در اصل، تعلیم مهارت‌های پاسخگویی است، اما مقدم بر مهارت و ذوق فقهی، توانمندی علمیِ کارشناسان پاسخگو است که باید در بیان و تبیین مباحث، مهارتِ علمی داشته باشند و به مدیر اطمینان خاطر دهند که علاوه بر ارتباط مؤثر، سؤال پرسشگر را علمی، مستند و صحیح پاسخ می‌دهند.

وی در این جلسه به تشریح برنامه‌های این دوره پرداخت و تأکید کرد: متربیان این دوره‌ها با شیوۀ طلبگیِ پیش‌مطالعه وارد درس می‌شوند و در ادامه با مطالعه وارد مباحثه و سپس تقریر درس استاد را در محضر استاد دارند.

رئیس اداره پاسخ به سؤالات دینی جامعه الزهرا علیهاالسلام اضافه کرد: در این دوره‌ها، اساتید نقش مؤثری دارند و زحمت مضاعف می‌کشند، چون باید با ارائه طرح درس و تبیین سرفصل‌های مشخص، تدریس و تعلیم مهارت‌های پاسخگویی را توام داشته باشند.

حائری افزود: اساتید دوره داد و ستد تحقیقات علمی را با فارغ التحصیلان سطح سه و چهار دارند که می‌بایست کاربرد و اهمیت ادبیات و ترجمه صحیح را با فهم اصطلاحات اصول و قواعد فقهی، در سیر تحقیق و تدریس داشته باشند وچه بسا اگر این رویکرد تدریس کاربردی در نظام آموزشی اجرا می‌شد اداره پاسخ به سؤالات می‌توانست با یک ترم علمی مهارتی، دوره را به پایان برساند.

وی با اشاره به اینکه اکثر پذیرفته شدگان در این دوره، طلاب نخبه و برخی از اساتید هستند، گفت: در این دوره‌ها، استاد در محضر استادی روشمند تعلیم می‌بینند و با دریافت روش از استاد می‌توانند علاوه بر پاسخگوئی، استاد کارگاه تربیت کارشناسِ پاسخگو در آینده نیز باشند و ان‌شاءالله استاد صاحب‌نظر در کرسی‌های مختلف فقه و معارف شوند.

۳۱۳/۶۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha