یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
کتاب بررسی تطبیقی ماهیت غنا و مبانی فقهی آن

حوزه/ همزمان با ۳۱ خرداد ماه، روز جهانی موسیقی کتاب ارزشمند "بررسی تطبیقی ماهیت غنا و مبانی فقهی آن از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت" توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی (باقرالعلوم علیه السلام) به زیور طبع آراسته شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، همزمان با ۳۱ خرداد ماه، روز جهانی موسیقی کتاب ارزشمند "بررسی تطبیقی ماهیت غنا و مبانی فقهی آن از دیدگاه فقه امامیه و اهل سنت" تالیف محقق ارجمند دکتر محمد جواد حیدری خراسانی در ۲۸۰ صفحه توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی(باقرالعلوم علیه السلام) به زیور طبع آراسته شد.

بر اساس این گزارش:  از مسائلی که مردم و به ویژه نسل جوان به آن مبتلایند، مساله غنا و موسیقی از دیدگاه اسلام است که شاید در این دوره زمانی خاص، به مسأله ای عمومی، در جامعه تبدیل شده است. لذا یکی از موضوع هایی که به کنکاش و جست و جو نیاز دارد، موسیقی است.

غنا و موسقی، از جمله موضوع هایی است که با وجود کاربرد فراوان، همیشه با شبهه ها، ابهام ها و پرسش های زیادی، روبرو بوده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بر حساسیت این موضوع نیز افزوده شده است.

آیا موسیقی مطلقا حرام است؟ آیا حلیت و حرمت موسیقی، به شعر باز می گردد یا کیفیت کشیدن صدا و تحریر آن نیز در این باره نقش دارد؟ یا ...؛

متاسفانه شیوع غنا و موسیقی در میان مردم، مانع تفکر دقیق و بررسی علمی و فقهی بیشتر در این زمینه مهم شده  و تفکر نادرست عده ای که رواج مسأله ای را دلیل بر بی عیب بودن آن می دانند، به این مسأله رونق بخشیده است.

با توجه به آنچه گذشت، ضرورت داشت که مجموعه ای، در دست عموم مردم به خصوص مبلغان قرار گیرد تا در حد امکان، دیدگاه فقهی صحیحی در زمینه غنا و موسیقی در سطح جامعه و به خصوص برای اندیشمندان تبیین شود.

دراین کتاب سعی شده است با نگاهی تطبیقی به مسأله غنا و موسیقی از دیگاه فقه امامیه و اهل سنت، به تبیین جامع و مستند از بحث پرداخته شود. در بیشتر موارد، پس از اشاره به مطلب مورد بحث و برخی از دلایل آن، به اقوال فقها اشاره شده و نیز تا آنجا که ممکن بوده، دقت شده است که خواننده به منابع دست اول ارجاع داده شود و برای رعایت حال خوانندگان، گاه در کنار استفاده از منبعی به زبان اصلی، ترجمه فارسی آن نیز بیان شده تا علاوه بر محققان، خطبا و مبلغان، برای عموم مردم نیز مفید باشد و نیز کوشیده شده در بخش های مختلف، ضمن بیان ماهیت و مبانی فقهی غنا و موسیقی، نقد و بررسی علمی و محققانه ای درباره آراء و دیدگاه ها صورت گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha