راضیه زارعی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که در مقطعی قرار داریم که به هیچ وجه نمی توانیم چشم خود را بر روی آفات و آسیب های فضای مجازی ببندیم، اظهار داشت: یکی از اصلی ترین و مؤثرترین راه های مقابله با این آسیب ها، تعمیق و توسعه سواد رسانه ای در کشور است که به خصوص در مقطع فعلی و در راستای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری، این انتظار از مجلس می رود که زمینه تحقق این امر را فراهم کند.
وی افزود: البته بنده معتقد نیستم که باید فضای مجازی را تعطیل کرد بلکه مهم مدیریت هوشمندانه و نظارت متعهدانه در این فضاست تا آسیب ها و مشکلات این عرصه به فرهنگ عمومی جامعه به خصوص در رابطه با نسل جدید سرایت نکند که متاسفانه در برخی عرصه ها این آسیب ها مشهود و قابل توجه بوده است.
این پژوهشگر علوم دینی همچنین گفت: در واقع باید کاری کرد که استفاده حداکثری از مزایا و ظرفیت های خوب فضای مجازی صورت گیرد و آفت ها و آسیب های آن رفع شده یا به حداقل میزان ممکن برسد.
وی یادآور شد: فلیترینگ فضای مجازی باید روی مسائلی باشد که به فرهنگ جامعه لطمه وارد می کند و از آن سو باید ما به دنبال راهکارهای ایجابی مثل ارتقای سواد رسانه ای جامعه باشیم.
زارعی همچنین بر لزوم فرهنگ سازی در جامعه و به خصوص در ارتباط با خانواده ها مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه تأکید کرد و افزود: یکی از آفت های فضای مجازی این است که نسل فعلی ما برخلاف نسل گذشته کمتر با کتاب و فرهنگ مطالعه مأنوس است و لذا ما باید در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری فرهنگی به سمت و سویی برویم که در فرهنگ عمومی جامعه ما، کماکان مطالعه نقش مهمی داشته باشد.
۳۱۳/۸