به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از ۵pillarsuk، پس از چراغ سبز دولت انگلستان برای گردهمایی بیش از ۳۰ نفر در اماکن عبادی و محوطههای اطراف آنها، بسیاری مساجد سرتاسر انگلستان قرار است از ۴ جولای (شنبه هفته آینده) بازگشایی شوند.
طی دستورالعملهایی که امروز منتشر شده است، وزارت مسکن، جوامع و دولت محلی اعلام کرد که اگرچه ممکن است مساجد مجدداً بازگشایی شوند اما هنوز هم باید به رهنمودهای فاصله گذاری اجتماعی پایبند بوده و فاصله ۲-۱ را برای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا رعایت کنند.
دولت گفت: اماکن عبادت و اجتماعات مذهبی باید خدمات مذهبی را تطبیق دهند ، به ویژه در مواردی که مراسم در طی چند ساعت یا چند روز برگزار میشوند، برای حفظ امنیت افراد حاضر و به حداقل رساندن شیوع کرونا، توصیه میشود که مراسم و رویدادها باید در کمترین زمان ممکن برپا باشند. پس از پایان هر مراسمی نیز توصیه میشود شرکت کنندگان به سرعت محل را ترک کنند تا خطر تماس و گسترش بیماری را به حداقل برسانند. در صورت لزوم ، باید فضاها را مجدداً تنظیم کنند تا نمازگزاران بتوانند به جای ایستادن ، نشسته باشند و خطر تماس را کاهش دهند.
این مقام دولتی ضمن توسعه در رابطه با پرهیز از اجتماعات بزرگ گفته است: افراد باید از تماس، بوسیدن اشیاء که به صورت دسته جمعی استفاده میشوند، استفاده از سجادههای مساجد، متون مذهبی و دینی خودداری کنند. همغذایی و دور هم نشستن به شدت منع شده و از نمازگزاران خواسته میشود در منزل وضو بگیرند. امامان جماعت نیز از گرفتن کمکهای نقدی به صورت پول کاغذی خودداری کنند و پرداختهای مالی حتی الامکان به صورت آنلاین انجام بگیرند. هر کسی نیز که علائم بیماری را نشان دهد باید از شرکت در نمازها خودداری کرده و فورا در خانه بماند و از سایر اعضای خانواده جدا شود.
از گروههای در معرض خطر مانند افراد ۷۰ سال و بالاتر نیز توصیه شده تا در منازل شان بمانند و در صورت بیرون رفتن ، مراقبتهای ویژهای را انجام دهند تا تماس با دیگران در خارج از خانه به حداقل برسد.
شورای مسلمانان بریتانیا با اظهار نظر در مورد رهنمودهای دولت گفت: مساجد نباید برای بازگشایی عجله کنند.
هارون خان ، دبیرکل این شورا گفت: با این که مسلمانان از این آخر هفته میتوانند برای انجام نماز جماعت به مسجد بروند ، از انتشار راهنماییهای دولت استقبال میشود.
وی گفت: مساجد نباید برای بازگشایی مجدد عجله داشته باشند، بلکه باید این قدم را زمانی بردارند که احساس میکنند در چهارچوب فردی بیخطر است. ضروری است که جوامع از احتیاط کنند و تا زمانی که قادر به رعایت اقدامات مذکور نیستند، بازگشایی مساجد انجام نگیرد.
نظر شما