دکتر محمد زمان رستمی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این که مرحوم دکتر سید عباس موسویان، فرزند انقلاب و از مجاهدین دوران دفاع مقدس و از فضلای برجسته حوزه در زمینه علم اقتصاد بود، ابراز داشت: این دانشمند فرزانه حقیقتاً علاوه بر غنای بالای علمی، از منظر اخلاقی در جایگاه والایی از کمال قرار داشت و به خوبی زمینه های رشد و تعالی اخلاقی و خانوادگی در ایشان شکوفا شده بود که این مساله چه در دوران طلبگی، چه دوران دفاع مقدس و چه پس از آن کاملاً مشهود و هویدا بود.
وی افزود: مرحوم استاد موسویان پس از آن که چند سالی در سطوح خارج حوزه به تحصیل فقه و اصول پرداختند، وارد عرصه اقتصاد شده و با اقتصاد متعارف و اقتصاد غرب آشنایی خوبی پیدا کردند و همزمان به شناخت دقیق اقتصاد اسلامی که پیوند ناگسستنی با فقه شیعه داشت، نائل آمدند.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم همچنین گفت: در این دوران در موضوع پول و بانک وارد شدند و طی چند دهه تلاش بی وقفه در این حوزه، به سرآمد نظریه پردازان و اساتید در حوزه بانکداری اسلامی در ایران و شاید بتوان گفت در جهان اسلام تبدیل شدند.
وی ادامه داد: از ویژگی های آن مرحوم، علاوه بر تلاش بی وقفه علمی و آشنایی با فقه شیعی و اهل سنت، آشنایی با بانکداری رایج در غرب بود، ضمن آن که ایشان به خوبی از تجربه های بانکداری اسلامی در کشورهای اسلامی اطلاع داشت و لذا در مباحث فقهی و علمی از این تجارب به درستی در ارایه مباحث استفاده می کرد.
وی بیان داشت: مرحوم دکتر موسویان همچنین پیوند گرانقدری با اندیشمندان بانکداری اسلامی در کشور داشت و به تدریج با صاحب نظران حوزه های بانکی ارتباط خوبی برقرار کرد و به این وسیله طی ده ها سال، عمق و غنای علمی خویش در این زمینه را ارتقا بخشید.
رستمی افزود: از ویژگی های دیگر ایشان، آشنایی مناسب با ابعاد و ویژگی های بانکداری غربی بود، ضمن آن که با نگاهی کاملاً تیره به این موضوع نمی نگریست بلکه با ژرف اندیشی و حسن نیت، تجربه های گرانقدری که در آن جا بود را استخراج و مورد توجه قرار می داد.
وی همچنین اظهار داشت: از ویژگی های ممتاز دیگر ایشان این بود که مباحث دشوار در بانکداری اسلامی چه در حوزه فقه اسلامی و چه بانکداری متعارف را به زبان ساده و دلنشین با خوانندگان مطرح می کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم در خاتمه گفت: البته ایشان در حال تکامل در این حوزه ها بود که خدا ایشان را قرین رحمت خود کرد و حال آن که اگر سال های دیگر عمرشان در این دنیا برقرار بود، قطعاً منشا تحولات علمی بسیاری در عرصه اقتصاد اسلامی به ویژه بانکداری اسلامی می شدند و لذا امیدواریم افراد دیگری به خوبی در مسیری که ایشان هموار کردند، قدم گذاشته و برای جامعه اسلامی همچون مرحوم دکتر موسویان، منشأ برکات فراوان باشند.
۳۱۳/۸
نظر شما