به گزارش خبرگزاری حوزه، هادی وکیلی در همایش ملی «معنویت های نوظهور، شاخصه ها و نقدها» که به همت پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و قطب تعمیق ایمان دینی و مقابله با جریان ها و فرق انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی در سالن اجتماعات این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از دانشمندان می گوید که اگر جنبش های ژاپنی را هم به معنویت های نوظهور اضافه کنیم، بیش از ۲۰۰ هزار فرقه در جهان اکنون در حال فعالیت هستند.
وی گفت: این همایش برای برداشتن گامی هر چند کوچک طراحی و برگزار می شود که ان شاءالله این همایش روزی به شکل بین المللی با حضور پژوهشگران برجسته خارج از کشور و متخصصان داخلی برپا شود.
دبیر علمی همایش ملی «معنویت های نوظهور، شاخصه ها و نقدها» تصریح کرد: کشور ما به دلیل موقعیت خاصی که دارد، می بایست یک مرکز بزرگی را به عنوان مرکز مطالعات و اطلاعات جنبش ها و فرقه ها داشته باشد و پیوسته به این کار بپردازد.
وی افزود: باید اکنون پایه گذاری کنیم تا برای ده ها و صد ها سال آتی مرتب این جنبش ها و فرقه ها از طریق مطالعات کیفی و تجربی کمی ردیابی و رصد شوند و پژوهشگرانی به این منظور تربیت شوند و به صورت رشته دانشگاهی مورد تصویب قرار بگیرد و یک مطالعه آکادمیک علمی و پژوهشی شکل بگیرد و زمینه های آن فراهم است.
وکیلی اظهار داشت: برای طراحی این همایش فکر کردیم که می توان این معنویت های نوظهور را توصیف و یا مورد نقادی قرار دهیم و در این همایش هر دو انجام شد، البته نقدهای عالمانه و مبتنی بر پژوهش صورت گرفت، نه نقدهای تبلیغاتی.
وکیلی اظهار داشت: حدود ۱۲۳ چکیده به دبیرخانه این همایش رسید و در حدود ۱۴ مقاله به شکل سفارشی از متخصصان نامی این حوزه ها مقاله ای خواسته شد که این مقالات به صورت مجموعه مقالات رونمایی خواهد شد.
وی گفت: حدود ۳۰ مقاله از مجموع ۸۰ مقاله رسیده، حائز امتیازات مورد نظر ما بوده اند و در طی سه روز برگزاری این همایش، ۳۹ مقاله به شکل حضوری و مجازی ارائه خواهند شد؛ در هر پنل ارائه کننده پژوهش خود را مطرح خواهد کرد و سپس ناقد مقاله، نقد خود را بیان می کند.
وی گفت: در راستای برگزاری این همایش، ۱۴ پیش نشست برگزار کردیم که برخی از آن ها به دلیل شرایط شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شد.
حوزه/ دبیر علمی همایش ملی «معنویت های نوظهور، شاخصه ها و نقدها» گفت: حدود ۱۲۳ چکیده به دبیرخانه این همایش رسید که در این میان، حدود ۳۰ مقاله از مجموع ۸۰ مقاله رسیده، حائز امتیازات مورد نظر بوده اند.
اخبار مرتبط
-
استاد اخلاق حوزه علمیه آذربایجانغربی:
علم، انسان را نورانی میکند/ توشه عالم دینی برای آخرت ثروت علمی اوست
حوزه/ حجت الاسلام مجاهدی با بیان اینکه سرمایهداران دنیا آنچه جمع کردهاند موقع وفات در دنیا رها کرده و دست خالی میروند اما طلبه و عالم هر چه را جمع…
نظر شما