به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام راستگو در سلسله سخنرانیهای معرفتی که به همت نمایندگی آستان قدس رضوی در قم بهصورت مجازی برگزار میشود، با اشاره به واقعه عاشورا اظهار داشت: در خصوص برخورد با این حادثه عظیم دو نوع برخورد وجود دارد که این دو مکمل هم هستند و افراطوتفریط در هرکدام از آنها موجب میشود که هدف قیام بهخوبی بیان نشود.
وی ادامه داد: یک نوع برخورد و دیدگاه باعقل و خرد است و نوع دیگر برخورد بااحساس، عاطفه و حالت قلبی و روانی است.
حجتالاسلام راستگو بیان داشت: خود امام حسین (ع) از این دو استفاده کردند و در جایجای سفر کربلا و همچنین در وصیتنامهای که برای برادر خودشان محمد حنفیه داشتند، هدف والای خودشان را بیان کردند.
وی تصریح کرد: خصوصاً در نامهای که برای محمد حنفیه داشتند بر روی ۴ علت تأکید کرده و فرمودند: امربهمعروف نهی منکر و نهی از منکر، اصلاح در امت جدم و برگرداندن مسیر انحرافی که در حکومت و جامعه بهسوی مسیر پاک اولیه، ۴ علتی بود که به خاطر آنمن قیام کردم.
کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: برای حرکت در مسیر امام حسین (ع) باید از هر دو بال عقل و احساس بهره بگیریم و نمیشود بدون این دو بتوان در این مسیر موفق شد و یا به عبارت بهتر به شناخت خوبی رسید.
وی ادامه داد: گریه، عزاداری، نوحهخوانی و مرثیهخوانی میتواند بال احساس و عاطفه میباشد که پس از عاشورا حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) جزء اولین کسانی بودند که به مرثیهسرایی و عزاداری پرداختند.
حجت الاسلام راستگو تأکید کرد: هم باید هدف امام حسین (ع) را فراگرفت و همین اینکه به یاد شهدای کربلا مرثیهسرایی و عزاداری کند و احادیث فراوانی نیز در این زمینه وجود دارد.