حجتالاسلام والمسلمین علی مروارید در گفتوگو با خبرگزاری «حوزه» در مشهد با اشاره به برگزاری نخستین المپیاد علمی فقه و اصول در حوزه خراسان و با بیان این که شناخت استعدادهای برتر و نخبگان یک ضرورت است، گفت: جای تقدیراست که در دو سه سال اخیر با تدبیر و تاکید مدیریت حوزه علمیه خراسان، گامهای بلندی در این مسیر برداشته شده است.
وی عنوان کرد: شناخت استعدادهای برتر و نخبگان صرفاً از طریق نظام نمرهای محقق نمیشود، بلکه نیاز به راهکارهای دیگری دارد و شاید برگزاری رقابتهای علمی نخبگانی یا به اصطلاح المپیادها از این جهت کارگشا باشد.
مدیر مدرسه علمیه سعادت مشهد با تأکید بر اینکه شناخت استعدادهای برتر و نخبگان برای برنامهریزیهای دقیق در ابعاد آموزشی و برآوردن نیازهای معنوی و مادی آنها امری ضروری است، افزود: تحقق این امر باعث می شود این افراد با تمرکز بیشتر و دغدغه کمتر نسبت به مشکلات معاشی، به امور تحصیلی خود بپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین مروارید در مورد کارکردهای برگزاری المپیادهای علمی نیز اظهار کرد: نفس رقابت علمی درقالب پاسخ به سؤالات کاربردی و تطبیق قواعد آموخته شده بر واقعیتهای خارجی و ملموس با صرفنظر از تأثیرگذاری آن در وسعت افق فکری طلاب، موجب آگاهی آنان به ضعفهای علمی خود و انگیزه مضاعف در جهت جد و جهد در راه علمآموزی و عدم اکتفا به دروس القایی و روی آوردن به آموزش پژوهشمحور میگردد.
وی با اشاره به روایت «علینا إلقاءالاصول و علیکم التفریع»، برگزاری المپیادهای علمی را تمرینی برای پیادهسازی آن دانست و گفت: اساس اجتهاد پس از طی مراحل مقدماتی و تحصیل علوم موردنیاز همراه با خلوص نیت و تهذیب نفس، همین توان تفریع و تطبیق آموختهها بر واقعیتها و مسایل روز است.
مدیر مدرسه علمیه سعادت مشهد در پایان اظهار امیدواری کرد: این مهم با همراهی و توصیه اساتید بزرگوار و مدیران محترم مدارس به طلاب عزیز برای حضور فعال در این رقابت، گامی بلند در جهت غنای علمی حوزه و مقدمهای برای رقابتهای پربارتر آینده خواهد بود.
انتهای پیام/۳۱۳/۲۵