به گزارش خبرگزاری حوزه،حجتالاسلام مهدی خویی در همایش «اکرام کریمان» که همزمان با دهه وقف و با محوریت تجلیل از واقفان و خیران فقید استان قم، در مزار مقدس شیخان برگزار شد اظهار کرد: خداوند در سوره مبارک کهف آیه ۴۵ میفرمایند « الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا ۖ وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَخَیْرٌ أَمَلًا» به معنای آنکه مال و فرزندان زیب و زینت حیات دنیاست و اعمال صالح که (تا قیامت) باقی است نزد پروردگار از نظر ثواب بهتر و از نظر امیدمندی نیکوتر است؛ مصداق این افراد، کسانی هستند که احسان ماندگار آنها را شاهد هستیم.
وی افزود: امام معصوم(ع) میفرمایند خداوند رحمت کند کسی که امر ما را زنده نگاه دارد، و در پاسخ به اینکه آن افراد چه کسانی هستند ادامه دادند کسانی که علوم ما را یاد بگیرند و آن را به مردم بیاموزد زیرا کسی که زیبایی کلام ما را دریابد، از ما تبعیت خواهد کرد.
مدیر مرکز افق مزار مقدس شیخان با اشاره به اقدامات علما و فقها در طول تاریخ گفت: این افراد به کلام امام معصوم(ع) توجه کردهاند و آنهایی هم که حوزههای علمیه را بنا کردند، در همین راستا گام برداشتهاند. واقفان در واقع مهربانترین افراد عصر خویش به شمار میروند.
وی ادامه داد: لازم است واقفان و نیکاندیشان را به سمت وقفهای هوشمندانه سوق دهیم، مانند کسی که حوزه علمیه قم را بنا نهاد، فردی همچون امام خمینی(ره) در آن پرورش یافت و ایشان نظامی مانند جمهوری اسلامی را بنا نهاد.
حجتالاسلام خویی با اشاره به ساخت بیمارستان، مدرسه، خانه برای فقرا و نیازمندان و مواردی مانند اینها توسط واقفان مشهور قرون و اعصار گذشته عنوان کرد: لازم است یاد و نام این افراد گرامی داشته شود زیرا این کار موجب ترویج سنت حسنه وقف هم خواهد شد.
مدیر مرکز افق مزار مقدس شیخان ادامه داد: توانایی و ظرفیت این مزار به عنوان سومین آرامستان بزرگ جهان تشیع، این است که پایگاه وقف به شمار میرود، قمیها اولین کسانی بودند که موقوفاتی را برای ائمه اطهار(ع) قرار دادند و وکلای آن بزرگواران در قم سکونت داشتهاند که کار تولیت املاک وقفی را هم انجام میدادند.
وی تصریح کرد: دو بانوی واقف هم در این مزار آرمیدهاند، بانو شهربانو صفری که موسس ۴۰ مکتب عصمتیه در ایران و بحرین بوده است؛ بانوی مجتهدهای که تمام اموالش را در راه دین اسلام و مذهب تشیع وقف کرد.
حجتالاسلام خویی با اشاره به خاطرهای از زندگی این بانوی مکرمه گفت: او گفته بود اگر خداوند عمر باقی به من میداد، مکتب عصمتیه و حوزه علمیه برای خواهران را در سراسر جهان بنا میکردم، این امر نشان میدهد یکی از اهداف مهم واقفان از گذشته تا امروز، توسعه مکتب تشیع بوده است.