به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا پناهیان در دیدار مدیر، معاونان و همکاران بنیاد هدایت، با بیان اینکه طرح تحول اجتماعی مسجد محور یکی از طرحهای بسیار خوب سازمان تبلیغات اسلامی است، گفت: این حرکت شاید تنها حرکتی باشد که برای سازمان تبلیغات اسلامی یک بدنه اجتماعی درست میکند، از این جهت به سازمان تبلیغات اسلامی برای ایجاد آن تبریک میگویم.
بازتعریف هویت امام
وی در ادامه با توجه بهضرورت بازتعریف نقش امام جماعت افزود: یکی از کارهایی که خوب است انجام دهید، بازتعریف هویت و جایگاه امام جماعت در مساجد است.
حجتالاسلاموالمسلمین پناهیان اظهارداشت: جایگاه امام جماعت با امام نماز متفاوت است و امام جماعت نقش رئیس گروه، رئیس جماعت و جلودار مردم را دارد؛ به همین دلیل این ادبیات باید بازتولید شود و مدام در میان مردم تکرار شود تا ملکه شود.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت و جایگاه امام جماعت در میان مردم گفت: مردم باید وظایف و تکالیف امام جماعت را بهخوبی بشناسند و سطح انتظارات خود را از امام جماعت بالا ببرند؛ چراکه وقتی مسؤولیتها و دشواریهای کار امام جماعت را ببینند بیشتر و بهتر به او کمک خواهند کرد.
اهمیت و نقش مساجد
این استاد حوزه علمیه با تأکید بر نقش و جایگاه مساجد در فراهم کردن زیرساختها و ظرفیتهای لازم برای ائمه جماعات خاطرنشان کرد: مساجد باید زیرساختها و ظرفیتهای لازم برای امام جماعت را طوری فراهم کنند که امام جماعت بتواند در دو مسأله مهم و حیاتی معیشت و استفاده از ظرفیتهای بانوان موفق عمل کند.
وی با بیان اینکه معیشت، کار و نانآور کردن اعضای خانواده بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: برای معیشت، کار و نانآور کردن اعضای خانواده، بهویژه بانوان، مساجد میتوانند نقش مهمی ایفا کنند، کافی است این خط را به مساجد بدهید که در کنار مسجد یکخانه برای فعالیتهای بانوان ایجاد کنند و اشتغال آفرینی کنند. در کنار آن اتفاقهای خوب دیگری رقم میخورد.
این کارشناس مذهبی، با اشاره به مظلومیت بانوان در مساجد ابراز داشت: مکانهایی که برای نماز بانوان در نظر گرفته میشود، مناسب نیست، مظلومیت بانوان از معماری مساجد شروع میشود.
وی ادامه داد: کاری که با بانوان گره بخورد، اثر اجتماعیاش خیلی بیشتر خواهد بود؛ ازاینرو بهتر است یکخانه برای ورزش بانوان و یکخانه برای مهدکودک یا مرکز رفاه کودک و خانواده در کنار مساجد اختصاص داده شود.
حجتالاسلاموالمسلمین پناهیان افزود: گروهی یک مجوز برای تأسیس مرکز رفاه کودک و خانواده که بهزیستی به آن مجوز میدهد گرفتند، من هم وقت گذاشتم و رفتیم برای آنها بازی طراحی کردیم که اینها به مادرها آموزش بدهند چه بازیهایی با کودکان خود انجام بدهند.
وی ادامه داد: از این مهدکودکهایی که بچهشان را بگذارد و بروند نبود، مادرها با کودکها بازی میکردند، این خود یک پدیده نوظهور و مهمی است، بهزیستی گفت این مجموعه را میخواهیم الگو قرار دهیم.
ارتباط تشکیلاتی ائمه جماعات با یکدیگر
این استاد حوزه علمیه، با تأکید بر ضرورت ارتباط تشکیلاتی ائمه جماعات با هم تأکید کرد: اینکه علما با همدیگر کار کنند را باید یک اولویت بدانیم، تا علما اهل کار تشکیلاتی، گروهی و جهادی نباشند،نمیتوانند دیگران را راهبری کنند.
وی ادامه داد: اگر ۴ نفر از علما در یک شهر زندگی میکنند، حتماً باید جلسات هفتگی داشته باشند و گزارش این جلسات را ارائه بدهند، باید با هم کار کنند، به هم ایده بدهند، طرحهای خود را با هم به اشتراک بگذارند و به رشد برسند؛ کار تکنفره و بهتنهایی ثمر ندارد.
ضرورت سازماندهی مردم
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: علما باید همانند رسول خدا(ص) مردم را سازماندهی کنند، رسول گرامی خدا(ص) هر ده نفر را سازماندهی میکرد و برایشان یک مسئول به نام«عریف» قرار میداد.
وی تأکید کرد: هر مسئول مسجد باید دهها نفر سازماندهی کند، مسئول تیم تعریف کرده و تشکیلات راهاندازی کند، اگرچه میشود بدون تشکیلات کارکرد و همه مسئولیتها را بهتنهایی به دوش کشید.
حجتالاسلاموالمسلمین پناهیان ادامه داد: باید یاد بگیریم که تشکیلاتی کار کرده و تقسیمکار کنیم، به جای اینکه یکتنه همه مسئولیتها را به دوش بگیریم، برخی از مسئولیتها را به عهده دیگران بگذاریم.
وی با بیان اینکه طلبهها متشکل نیستند و تشکل میان ما رواج ندارد، تصریح کرد: بگذارید کار بهجایی برسد که علما و ائمه جماعات تشکیلات صنفی تشکیل بدهند، مسئول کار خودشان باشند، یعنی یک تشکیلات سراسری عالمان دینی درست کنید، علما تا یک تشکیلات برای خودشان راه نیندازند نمیتوانند جامعه را متشکل کنند.
ضرورت آموزش برای ائمه جماعات
این استاد حوزه علمیه بهضرورت برگزاری دورههای مختلف آموزشی برای ائمه جماعات بیان داشت: با توجه به وضعیت کنونی و اینکه بسیاری از آموزشها را میتوان بهصورت مجازی برگزار کرد، در بسیاری از موضوعات بهویژه مشاوره برای ائمه جماعات، دورههای آموزشی برگزار کنید.
وی در پایان گفت: ممکن بسیاری از افراد توانمند باشند و در چند مهارت یا موضوع استعداد داشته باشند، اما ممکن است به برخی از ظرایف توجه نکنند و لطمه بخورند، به همین دلیل برگزاری این دورههای آموزشی ضروری است.
انتهای پیام./
نظر شما