به گزارش خبرگزاری حوزه، نویسنده، کتاب را در یک مقدمه و پنج فصل با عنوانهای: «پیشینه و ضرورت اقتصاد مقاومتی در زمان حاضر»، «چیستی اقتصاد مقاومتی»، «سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی»، «نقاط مهم و کلیدی سیاستها» و «روحانیت و اقتصاد مقاومتی» سامان داده است.
او در فصل اول و در گفتار نخست آن، «پیشینه مقاومت اقتصادی» را با دیدگاه علمی و تاریخی میکاود؛ و در گفتار دوم به «ضرورت اقتصاد مقاومتی» برای زمان حاضر میپردازد و برای آگاهی مخاطبان از شرایط کنونی ایران و جهان، تحلیلی مختصر از وضع اقتصادی جهان و ایران، مطرح و نقاط ضعف و قوت اقتصاد ایران را بیان میکند؛ همچنین «اثبات مشروعیت دفاع اقتصادی از دیدگاه شرع و عقل» بحث دیگر مطرحشده در این فصل است.
نویسنده در فصل دوم به «چیستی و ماهیت اقتصاد مقاومتی» پرداخته و معنا، اهداف، ارکان، ویژگیهای و الزامات اقتصاد مقاومتی را توضیح داده است. مطالب این فصل از بیانات رهبر معظم انقلاب گرفته شده است؛ زیرا ایشان در حقیقت، مطرح و تفسیرکننده اندیشه اقتصاد مقاومتی است. همچنین مؤلف در پایان فصل به موانع و چالشهای مهمی که بر سر راه اقتصاد مقاومتی قرار دارد، اشاره کرده است.
همچنین، مؤلف در فصل سوم، «سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی» را که مقام معظم رهبری ابلاغ کردهاند و سیر تصویب آنها را بررسی کرده است؛ این سیاستهای مهم را رهبر معظم انقلاب، نقشه راه اقتصاد مقاومتی خوانده و به قوای سهگانه فرمان داده است به اجرای فوری آنها بپردازند؛ بنابراین، نویسنده در این فصل، افزون بر آنکه مؤلفههای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و نکاتی مهم درباره آنها را بیان مینماید، برای اجرایی شدن بهتر سیاستهای کلی پیشنهادهایی را نیز مطرح کرده است.
نویسنده در فصل چهارم، شش عنوان از نقاط مهمی و کلیدی اقتصاد مقاومتی : «قطع وابستگی به نفت»، «تقویت تولید داخلی»، «افزایش بهرهوری»، «اقتصاد دانشبنیان»، «اصلاح الگوی مصرف» و «شفافسازی و جلوگیری از مفاسد اقتصادی و قاچاق» را توضیح داده است.
نگارنده در فصل پنجم به بیان وظایف روحانیان در قبال اقتصاد مقاومتی پرداخته است و برای روشن شدن درجه اهمیت آنچه در اقتصاد کشور جریان دارد و لزوم حضور روحانیت درصحنه، چند موضوع مهم اقتصادی را که در حال تصویب در نهادهای قانونی کشور است، برای مثال ذکر میکند تا مخاطبان این نوشته حساسیت شرایط و اهمیت وظایف خود را دریابند.
برای تهیه این کتاب میتوانید با شماره ۰۹۱۲۱۰۵۲۹۲۷و ۰۹۱۲۲۵۲۲۳۷۷ تماس گرفته و یا به آدرس قم-خیابان صفاییه-کوچه۲۵-کوچه۹ – پلاک ۱۵۹ مراجعه کنید.