به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، احترام السادات موسوی زاده در نشست برخط با عنوان «چگونه پژوهشگر موفق شویم؟» به لوازم اصلی پژوهشگر موفق اشاره کرد و گفت : اگر پژوهشگری هدف والا و نیت پاک داشته باشد از بقیه پژوهشگران موفق تر خواهد بود.
وی ویژگی های پژوهشگر موفق را به سه دسته ویژگی های ذاتی، شناختی و رفتاری تقسیم کرد و در ادامه به بیان ویژگی های ذاتی پژوهشگر موفق پرداخت و گفت: ویژگی ذاتی مثل هوش، استعداد و حافظه ویژگی های خدادای هستند که انسان در شکل گیری آنها نقشی ندارد؛ اما محیط و عوامل اجتماعی در شکوفایی استعدادها نقش بسزایی دارند.
استاد حوزه خواهران با اشاره به نقش تفکر در امر پژوهش به ویژگی های شناختی پژوهشگر موفق پرداخت و گفت: داشتن تفکر منطقی و انتقادی، توانایی در استدلال و تعمیم اطلاعات، خلاقیت، تمرکز بالا، حقیقت جویی، روحیه جستجوگر و امیدوار از جمله ویژگی های شناختی یک پژوهشگر موفق است، این ویژگی ها باعث می شوند که پژوهشگر از کنار مسائل به سادگی عبور نکند و تا رسیدن به حقیقت و پاسخ مسئله تلاش کند.
وی در ادامه به ویژگی های رفتاری پژوهشگر موفق اشاره و اظهار داشت: بیان خوب، قلم روان و شیوا، مهارت در زمینه کار با سایت های اطلاع رسانی، منابع دیجیتال و نرم افزارهای پژوهشی، از جمله ویژگی های رفتاری یک پژوهشگر موفق است که او را در امر تحقیق موفق می سازد .
موسوی زاده گفت: پژوهشگری که با زمان شناسی، مخاطب شناسی و به دور از تعصب با تفکر انتقادی به تحقیق در مسائل مورد نیاز جامعه خود مشغول می شود و آن را با زبانی روان و قابل فهم به مخاطب ارائه می دهد، از موفق ترین پژوهشگران هستند.
انتهای پیام
نظر شما