به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از aljazeera ، گروهی از وکلا ، سازمانهای غیردولتی و نهادهای مذهبی از ۱۳ کشور شکایات رسمی خود را به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه داده و خواستار اقدام علیه «سوءاستفاده وسیع» دولت فرانسه علیه مسلمانان در بیش از دو دهه اخیر شدند.
این ائتلاف یافتههای خود را روز دوشنبه به نهاد سازمان ملل متحد ارسال کرد و فرانسه را به نقض «حقوق اساسی بر اساس قوانینی که توسط خود پاریس تصویب شده» متهم کرد. در این گزارش آمده است که دولتهای متوالی از سال ۱۹۸۹ «اسلام هراسی ساختاری و تبعیض علیه مسلمانان» را ایجاد کرده اند.
به عنوان نمونه ، یورش های «غیرقانونی و خشونت آمیز» اخیر به خانهها و سازمانهای مسلمانان که برای «ایجاد ارعاب» طراحی شده بودند، طرح امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه علیه آنچه «جدایی طلبی اسلام گرایانه» مینامد ، یکی از این اقدامات عنوان شده است. ممنوعیت حجاب در مدارس دولتی در سال ۲۰۰۴ ، ممنوعیت نقاب در فضاهای عمومی و جنبشها در سال ۲۰۱۶ (که بعدا لغو شد) و ممنوعیت استفاده از بورکینی (مایوی اسلامی) برای زنان مسلمان از جمله این موارد بود هاست.
در این بیانیه همچنین آمده است: قانون ضد تروریسم سال ۲۰۱۷ ، به اسلام هراسی دامن زد ، و ادعا میشود که این قانون عمدتاً خانوادههای مسلمان ، افراد و مراکز اجتماعی را هدف قرار داده است.
این گروه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواست تا به این شکایت رسیدگی کرده و اطمینان حاصل کند که فرانسه اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی را حفظ می کند.
این گروه فرانسه را به عدم مقابله با تبعیض سیستمی متهم کرد و از پاریس خواستار «تصویب یا لغو قانون» برای مبارزه با عدم مدارا شود.
این ائتلاف ۳۶ عضوی شامل گروههای حامیان مانند ابتکار مسلمانان اروپا برای انسجام اجتماعی مستقر در فرانسه است. انجمن مسلمانان انگلستان، دیدهبان حقوق مسلمانان هلند و شورای روابط اسلامی آمریکایی و مرکز مطالعات اسلام هراسی مستقر در ایالات متحده برخی از نهادهای امضاءکننده این بیانیه بودند.