به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «سیره فاطمی» به قلم استاد محمدجواد مروجی طبسی در ۱۶۰ صفحه و به قیمت ۲۸ هزار تومان و با شمارگان ۴۰۰ نسخه به همت مؤسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی منتشر و روانه بازار نشر شد.
کتاب حاضر شامل بخش بزرگی از جلوه های رفتاری حضرت فاطمه(س) است که در حد توان خود رفتارهای اجتماعی و فردی ایشان را بیان می کند.
با توجه به شأن اسوه بودن دختر پیامبر(ص)، ایشان بزرگترین سرمشق زندگی، نه فقط برای مسلمانان، بلکه برای کل بشریت تا روز قیامت است.
اثر پیش رو در شش فصل تنظیم شده است؛ فصل اول این اثر، با عنوان «فاطمه(س) و ارتباط با خدا» است که در این فصل به مباحثی همچون پیراهن ویژه برای نماز، روزه شکرگزاری، دعاهای فاطمه در ایام هفته، تعلیم دعا به امام حسین(ع) و مواظبت بر دعای آخرین ساعت روز جمعه، اشاره شده است.
نویسنده در فصل دوم به «فاطمه(س) و ارتباط با رسول خدا» پرداخته است که برخی از عناوین این فصل عبارتند از: شستن پای پدر، قطع نماز مستحبی به احترام پدر، ضیافت های مکرر برای پدر و حضور در کنار پدر در حفر خندق.
سومین فصل از کتاب «سیره فاطمی» به ارتباط فاطمه(س) با رهبری امیر مؤمنان(ع) می پردازد؛ تبیین جایگاه امامت، دفاع از رهبری و خلافت امیر مؤمنان، همراهی با علی(ع) برای احقاق حق، بیان مظلومیت امیر مؤمنان(ع)، گریه برای مظلومیت امیر مؤمنان(ع)، انتقاد شدید از سکوت نفاق آمیز، نقل روایت درباره جانشینی امیر مؤمنان(ع)، از جمله مباحث این فصل به شمار می رود.
فصل چهارم این اثر، با عنوان «فاطمه(س) و زندگی مشترک» اختصاص یافته است؛ این فصل، به ازدواج آسان، پیشنهاد فاطمه(س) به علی(ع) در شب زفاف، تقدیم لباس عروسی به فقیر، احترام به شوهر، متابعت از شوهر، دلداری شوهر، مراعات حال همسر، احتیاط در مصرف خانه، استعمال بوی خوش، توقع نداشتن در زندگی، خانه داری، رازداری، مایه دل خوشی و آرامش، عنایت ویژه به فرزندان، مهمان دوستی فاطمه(س) می پردازد.
فصل پنجم این اثر با عنوان «فاطمه و آداب اسلامی و روابط اجتماعی» منتشر شده که تکریم شهدا، سبقت در اسلام، فرستادن غذا برای همسایگان، صدقه و وقف اموال، انفاق در راه خدا، احترام به پرستاران و خدمتگزاران، حضور در تشیع جنازه خواهر، بالابردن توان علمی، دعا برای دیگران، از جمله عناوین فصل می باشد.
ششمین و آخرین فصل از کتاب «سیره فاطمی» به موضوع «فاطمه و مکارم اخلاق» می پردازد و حجب و حیای آن حضرت، ترویج فرهنگ حجاب، اصرار در پیدا نبودن حجم اندام، پرهیز از اختلاط نامشروع را مطرح می کند و در پایان به یک هشدار تربیتی حضرت زهرا(س) به روزه داران اشاره دارد.
نظر شما