پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۴
گزارشی از دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی

حوزه/ دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی با حضور آیات حسینی بوشهری، اراکی، مقتدایی و حجت الاسلام والمسلمین کعبی و همچنین منوچهر متکی در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار و در آن از جمعی از محققین در این عرصه تقدیر به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی صبح امروز با حضور آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، منوچهر متکی، آیات اراکی، و مقتدایی در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش، قائم مقام مرکز تحقیقات حکومت اسلامی در این جلسه با اشاره به برکات نظام اسلامی گفت: در سایه سار نظام توحیدی است که ابواب برکات معنوی و مادی بر روی جامعه گشوده می شود و بزرگترین وظیفه و رسالت ما دفاع و محافظت از این نظام توحیدی است.

حجت الاسلام امین رضا عابدی نژاد تاکید کرد: آموزش، پژوهش و ترویج سه پایه اصلی مرکز تحقیقات حکومت اسلامی است و در بخش آموزش شبکه استانی ولایت فقیه راه اندازی شده است تا با استفاده از ظرفیت حوزه علمیه در سراسر کشور بتوانیم امر ولایت فقیه را در نشر و ترویج کنند.

به گفته وی، شبکه استانی ولایت فقیه تاکنون در ۱۰ استان کشور راه اندازی شده است.

حجت الاسلام عابدی نژاد یادآور شد: برگزاری ۲۰ نشست علمی در قالب وبینارهای تخصصی در مسائل روز جامعه سیاسی از فعالیت های دیگر مرکز تحقیقات حکومت اسلامی طی ماه های اخیر بوده است.

وی اظهار داشت: تولیدات متناسب با فضای مجازی، درس گفتارهای کوتاه و فراخوان تولیدات چندرسانه ای هم به صورت جدی در حوزه ترویجی و رسانه ای مرکز تحقیقات حکومت اسلامی در حال انجام است.

حجت الاسلام امین رضا عابدی نژاد تاکید کرد: فراخوان سومین کتاب سال حکومت اسلامی در سال ۱۴۰۰ در سه موضوع اصلی فقه حکومتی، اندیشه سیاسی و حقوق عمومی از امروز ۳۰ بهمن ماه به صورت رسمی فراخوان شده است.

قائم مقام مرکز تحقیقات حکومت اسلامی گفت: برای دومین همایش کتاب سال حکومت اسلامی ۲۳۰ اثر در قالب کتاب و پایان نامه از ۷۰ نهاد علمی به دبیرخانه ارسال شده بود که در نهایت ۳ پایان نامه و ۵ کتاب به عنوان شایسته انتخاب شده است.

............................................

رییس مؤسسه فقه نظام نیز در این جلسه عنوان کرد: استنباط دلایل عقلی و نقلی ولایت فقیه و حکومت اسلامی از منابع روایی و قرآنی باید در دوره جمهوری اسلامی به صورت کامل و تام انجام بگیرد.

آیت الله محسن اراکی بیان داشت: بزرگان زیادی تاکنون درباره حکومت اسلامی در حوزه علمیه سخن رانده اند اما نظریه پردازی حکومت اسلامی دایره بسیار وسیعی دارد.

وی افزود: مبحث حکومت اسلامی در بین سایر ابواب فقهی اسلام دارای گستردگی و پیچیدگی های بسیار زیادی است.

..........................................

حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی نیز در ادامه جلسه، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهای خود با اعضای مجلس خبرگان رهبری از آنها خواسته است که علما دروس اصلی خارج از فقه خود را به مساله فقه نظام و تبیین جایگاه حکومت اسلامی در جامعه اختصاص بدهند.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: مجلس خبرگان رهبری این آمادگی را دارد که تا محتوا و مسائل جدید جامعه که مورد سوال است را برای تبیین در دروس خارج از فقه در اختیار علما و اساتید حوزوی قرار دهد.

وی با اشاره به ضرورت ورود به فقه معاصر و نیازهای روز جامعه گفت: در دروس خارج از فقه بیان کرده ایم از نظر حوزه علمیه قم ساخت و انباشت بمب اتم جایز نیست؛ همچنین مسائلی مربوط به عدالت اجتماعی وغیره هم جای خود را در دروس خارج از فقه باز کرده است.

.................................................................................................................

گفتنی است در بخشی از این مراسم از مقام علمی مرحوم آیت الله محمدتقی مصباح یزدی و مرحوم آیت الله محمد مؤمن قمی و همچنین آیت الله محسن اراکی و حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی به دلیل نشر کتب در عرصه ولایت فقیه و حکومت اسلامی تجلیل به عمل آمد.

همچنین در این آیین از یک مجموعه شش جلدی فقه نظام سیاسی اسلامی اثر آیت الله محسن اراکی و درس گفتارهای مبانی فقهی و حقوقی گزارشگری فساد اثرحجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی به همراه چند اثر جدید مرکز تحقیقات حکومت اسلامی رونمایی شد و از پژوهشگران برتر با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۵
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • علیمحمدی IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    سلام ای کاش گزارشی از برگزیده ها هم می دادید!
  • تقسیم درست حاکمیت IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    جمهوریت یک نوع حاکمیت بر اساس اقتضای زمانی بود ، و به جد می طلبد که حاکمیت به طور کامل در دست عالم عادل دارنده شئون حکومتی باشد . دو گانه ناقص (دیکتاتوری ، دموکراسی) را بایستی رسوا کرد ، و تقسیم را واقعی نمود (حاکمیت غیر الهی و نفسانی اعم از نفسانیت فردی و جمعی ، و حاکمیت الهی و عالمانی و عادلانه فردی) ، در هنگامی که برخی جامعه را به سمت هواخدایی و هوا محوری با عنوان کاذب دمکراسی سوق می دهند ، علاج کار ما بازگشت به حاکمیت کاملا دانشی آن هم دانش وحیانی و دینی است .
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
    در راستای گام دوم می بایست مقوله حکومت اسلامی خیلی جدی پیگیری شود
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
    مقدمه می بایست با ذی المقدمه کاملا متناسب باشد . در مورد ثوره اسلامیه فرموده اند : «یخرج قوم بالمشرق فیوطئون للمهدی سلطانه» ، حاکمیت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف ، حاکمیتی کامل و عاری از گرفتاریهای دموکراسیهای کنونی است . لذا برای طی طریق بدان سو تعنون به عنوان متناسب بسیار حائز اهمیت است .
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۱
    این تعبیر حکومت اسلامی بسیار عالی است ، خداوند توفیق تام در جهت محوریت کامل قرار گرفتن حکومت اسلامی مرحمت بدارد .