آیت الله سید مصطفی موسوی اصفهانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، با اشاره به اینکه معارف اسلام به سه قسمت تقسیم شده است، اظهار داشت: اولین قسمت از معارف اسلام، مسائل عقاید اسلامی است که از آن به اصول دین نیز یاد میشود و شامل توحید، معاد، نوبت، عدل و امامت است.
وی با اشاره به اینکه بخش دوم معارف اسلام، بحث اخلاق اسلامی است، گفت: اخلاق در اسلام مرکب از مبارزه با صفات رذیله و تقویت صفات حمیده است و به همین دلیل گفته شده است که یک مسلمان واقعی باید دائما درصدد برطرف کردن صفات بد همچون حسد و کبر و تقویت صفات حمیده همانند شجاعت، عفت و سخاوت باشد، صفاتی که خمیر مایه آن در انسانها وجود دارد.
مدیر حوزه علمیه استان همدان، سومین قسمت از معارف اسلامی را احکام اسلام برشمرد و یادآور شد: مسلمان جامع و کامل کسی است که علاوه بر آگاهی نسبت به عقاید و اخلاق اسلامی، در بخش احکام نیز نسبت به همه احکام الهی، اعم از واجبات و محرمات و حتی مکروهات و مستحبات مراقبت کامل داشته باشد.
وی افزود: فرد مومن در این سه بخش در مرحله اول باید خود را ساخته و سپس دیگران را به عنوان امر به معروف و نهی از منکر که جز افعال واجب در اسلام است، به رعایت آن دعوت و ترویج کند.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم تقویت عقاید و مراقبت از اخلاق، یادآور شد: انسان باید در حد امکان به دنبال دور کردن صفات رذیله از وجود خود باشد و مراقبت صد در صدی در رابطه با انجام واجبات و مستحبات و ترک محرمات و مکروهات را سرلوحه خود قرار دهد.
نظر شما