دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
لغو تمامی تحریم‌ها و راستی‌آزمایی مطالبه ملی است | به غربی ها اجازه وقت کشی ندهید

حوزه/ رئیس قوه قضائیه گفت: لغو تمامی تحریم‌ها و راستی آزمایی آن، مطالبه ملی است و این مطالبه ملی نباید دستاویز دعواهای سیاسی گردد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، در جلسه صبح امروز (دوشنبه ششم اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه با تبریک میلاد با سعادت دومین اختر تابناک امامت و ولایت، امام حسن مجتبی (ع)، «کرامت» را از مهم‌ترین آموزه‎ های آن حضرت برای بشریت دانست.

ببینید:

تصاویرجلسه ششم اردیبهشت شورای عالی قوه قضائیه

رئیس قوه قضائیه گفت: برخی کرامت را بخشش و بخشش قبل از تقاضا معنی کرده اند، ولی کرامت روحیه ‎ای است که انسان در پرتو عبادت خدا پیدا می‌کند که به جز خدا نیاندیشد و جز خدا نبیند که مکارم اخلاق و بخشندگی از پیامدهای آن است.

وی با بیان این که شهدا قبل از رسیدن به مقام شهادت به مقام کرامت رسیده ‎اند که از جان خود برای خدا گذشته‎ اند، تصریح کرد: انسان در سایه کرامت نفس به مقامی می‌‎رسد که از مال، وقت، آبرو و جان خود برای خدا و دیگران می‎‌گذرد.

رئیس قوه قضائیه کمک‎‌های مؤمنانه را جلوه‎ای از کرامت دانست و گفت: شرایط حساس امروز توجه ویژه به نیازمندان و مستمندان به ویژه کسانی که به کرونا مبتلا شده‎‌اند را می‌طلبد و این وظیفه همگانی ماست که به هر شکلی که می‎توانیم از زندگی آن‌ها گره‎گشایی کنیم.

 رئیسی با ابراز تأسف از حادثه غم بار در یکی از بیمارستان‌های عراق که موجب مرگ تعدادی از بیماران کرونایی این مرکز درمانی شد، با دولت و ملت این کشور و خانواده‎‌های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد.

رئیس قوه قضائیه، وقت گذاشتن و نشستن پای حرف‌‎ها و درددل‎های مراجعان به عدلیه را از مصادیق کرامت دانست و اظهار داشت: اگر می‌خواهیم به سیره امام مجتبی (ع) عمل کنیم باید توجه داشته باشیم آن حضرت در حالی که در مسجدالحرام معتکف بودند، نیاز حاجتمندی که به ایشان مراجعه کرده بود را رفع کردند.

وی افزود: از آموزه‌‎های آن حضرت آن است که با گره‌‎گشایی از کار کسانی که به هر دلیلی به دستگاه‌‎ها و ادارات مراجعه می‎‌کنند، روزنه‎‌های امید را در دل آن‌ها روشن کنیم و این امیدآفرینی در سایه کار به موقع حاصل می‎شود نه با حرف.

رئیس قوه قضائیه با بیان این که تعداد مراجعان به دادگستری‌ها و سازمان‌های تابعه می‌تواند کاهش یابد، به مدیران و کارکنان همه دستگاه‎‌ها به ویژه همکاران دستگاه قضا متذکر شد که اگر کار مراجعه کنندگان به آن‌ها در همان مراجعات اولیه قابل حل است، چرا باید به گونه‎‌ای عمل شود که نیاز به مراجعه دوباره باشد.

 رئیسی افزود: شرایط کرونایی اقتضاء می‌‎کند که کارکنان همه ادارات خصوصاً همکاران دستگاه قضا بدانند که از وظایف مهم اسلامی و ملی و اداری این است که کار مردم را به موقع انجام دهیم تا مجبور به مراجعه دوباره و غیرضروری افراد نباشند.

راهبرد دشمن ایجاد یأس و ناامیدی و راهبرد ما ایجاد امید است

رئیس دستگاه قضا با تقدیر از همت مضاعف همکاران قضایی در ایام کرونایی برای رسیدگی به پرونده‎‌ها و کار مردم متذکر شد: امروز راهبرد دشمن ایجاد یأس و ناامیدی و راهبرد ما ایجاد امید است تا مردم احساس کنند کارشان در ادارات و سازمان‌ها به سهولت و سرعت انجام می‌شود.

 رئیسی تأکید کرد: وقتی یک خانم یا آقایی برای تظلم خواهی به یک واحد قضایی مراجعه می‌کند، نباید دغدغه دیگری بر رنج و دغدغه‌‎اش اضافه شود، بلکه باید مشکل او را در سریع‎ترین زمان ممکن برطرف کنیم.

وی تصریح کرد: امروز ما توان و امکانات حل مشکلات و رفع ظلم از آن‌ها را داریم و این ظرفیت‌ها باید به موقع و در زمان خودش به کار گرفته شود تا کار مردم زودتر انجام شود و امیدواری در جامعه افزایش یابد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به «سالگرد حادثه طبس» و «آغاز عملیات بیت‎‌المقدس»، شکست مفتضحانه ارتش آمریکا در طبس و پیروزی ملت ایران در عملیات بیت‌المقدس را از عنایات الهی دانست که موجب ناامیدی دشمن و امیدواری ملت‎‌های مسلمان شد.

 رئیسی افزود: دست قدرت خدا یاور همه کسانی است که در مسیر الهی حرکت می‌کنند و توجه به آیات و امدادهای الهی انسان را در دفاع از ارزش‌های الهی استوارتر می‌کند تا بداند ایستادگی و مقاومت او را به هدفش می‌‎رساند و می‌‎تواند گشایش ایجاد کند.

لغو همه تحریم‌‎ها و راستی آزمایی مطالبه ملی است

رئیس قوه قضائیه با بیان این که امروز لغو همه تحریم‌‎ها و راستی آزمایی آن یک مطالبه ملی است و این مطالبه نباید دستاویز دعواهای سیاسی و وقت‎کشی شود، به کسانی که مسئول پیگیری و تحقق این مطالبه هستند متذکر شد که به طرف مقابل اجازه وقت‎کشی ندهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش «شوراها» را نهادی برآمده از قانون اساسی و جلوه‎ای از حاکمیت اراده مردم نسبت به زندگی خودشان دانست و گفت: شوراها از دستاوردهای مثبت قانون اساسی هستند و تلاش‌های خوبی هم برای گره‌‎گشایی از امور داشته‌‎اند، اما با آسیب‌‎هایی نیز مواجه شده‌‎اند.

 رئیسی افزود: برخی شوراها خدمات زیادی انجام داده اند و خوشنام هستند و مردم هم به آن‌ها اعتماد دارند، اما برخی نیز مشکلاتی داشته‌‎اند که پرونده‌‎های متعدد و قابل توجهی برای آن‌ها در مراجع قضایی تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

رئیس قوه قضائیه در عین حال خاطر نشان کرد: نهاد شوراها دارای مشکلاتی ساختاری است که اگر به آن‌ها توجه نشده و این مشکلات به‌صورت ریشه‌‎ای حل نشوند، همواره شاهد بروز آسیب‌‎ها و مشکلات خواهیم بود.

وی با بیان این که همکاران دستگاه قضا در جریان رسیدگی به پرنده‎‌های مربوط به شوراها، آسیب‎‌ها را احصا کرده‌‎اند که جمع‌‎بندی آن را در اختیار مراجع ذی‌صلاح قرار می‎‌دهند، از مسئولان مربوطه خواست که حل مشکلات ساختاری شوراها را با جدیت پیگیری کنند.

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از خدمات و تلاش‌های دکتر الفت معاون سابق اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضاییه، ابراز امیدواری کرد این معاونت با حضور دکتر غلامی بیش از گذشته فعال شده و منشاء برکات برای کل کشور باشد.

در این نشست محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها با اشاره به تاکیدات رئیس قوه قضاییه برای تعیین تکلیف زندانیان با بدهی های خرد و همچنین عدم جواز زندانی شدن افراد معسر از پرداخت جزای نقدی که مدت حبس خود را تحمل کرده اند، گزارشی را ارائه داد.

دستور رئیس قوه قضائیه به دادستانی کل کشور

رئیس قوه قضائیه در واکنش به این گزارش به دادستان کل کشور دستور داد با بررسی پرونده این افراد، حداکثر ظرف 2 هفته نسبت به تعیین تکلیف وضعیت آنها اقدام و گزارش آن اعلام شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha