به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، امروزه کسب و کارهای خانگی نقش مهمی در ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان ایفا میکنند و یکی از راهکارهای تأثیرگذار در رفع معضل بیکاری هستند.
متأسفانه مشاغل خانگی در ایران از سوی مسئولان چندان جدی گرفته نشده است موضوعی که اگر به آن توجه شود، موجب ایجاد اشتغال برای جمع کثیری میشود.
در این راستا، جمعی از خواهران طلبه اصفهان با دیدن وضعیت معیشتی زنان بدسرپرست و بیسرپرست محله خود، با پیگیری مجدانه از مسئولان امر توانستند یک بازارچه فروش محصولات خانگی را راهاندازی کرده و برای ۴۸ نفر از این طریق کارآفرینی کنند.
اعظم کریمی ریزی یکی از بانوان مبلّغ اصفهانی بعد از نیازسنجی شهرستان خود و آشنایی با افرادی که توانمند و هنرمند هستند ولی جایی برای فروش محصولات خود ندارند، پیگیر ایجاد بازارچه فروش تولیدات خانگی شد.
وی در این راستا با همراهی چند خانم طلبه، مطالبه گری از مسئولان را آغاز میکند تا بتواند مکانی برای راه اندازی این بازارچه در اختیار بگیرد.
بازارچهای گره زندگی زنان بد سرپرست و بیسرپرست را باز کرد
اعظم کریمی ریزی به روند پیگیری های این کار اشاره کرد و گفت: چون از طرف مسئولان حمایت از تولیدات خانگی نشد، اقدام به مطالبه گری نمودیم و در این راستا به سراغ امام جمعه شهرستان و شهرداری و فرمانداری رفتیم و چنین حقی را برای خانم ها خواستار شدیم.
پیگیری های این بانوان طلبه بی نتیجه نماند و شهرداری فرهنگسرایی را برای برپایی این بازارچه در اختیارشان قرار میدهد تا در آنجا تولیدات خانگی خانم های بدسرپرست، مطلقه، بی سرپرست و افرادی که همسرشان فوت شده برای فروش عرضه شود.
علاوه بر این با پیگیری های انجام شده او، به اینگونه افراد وامی نیز در جهت ارتقای تولیدات خانگیشان اعطا میشود.
حالا این بازارچه که به شیوه سنتی راه اندازی شده هر دوشنبه در زرین شهر اصفهان برپا می شود و تولیدات خانگی در آنجا به فروش می رسند و برای ۴۸ نفر اشتغال ایجاد کرده است که وقتی این تعداد را با تعداد اعضای خانواده هایشان جمع بزنیم درآمد حاصل از آن تعداد زیادی را پوشش میدهد.
کم سن ترین فروشنده این بازارچه فردی ۱۵ ساله و بالاترین سن مربوط به فردی ۶۰ ساله است که در راستای تشکیل بازارچه، صاحب شغل و درآمد شدهاند.
بانوان طلبهای که مسیر حاج قاسم را پیش گرفته اند
این بانوی دغدغهمند بعد از راه اندازی این بازارچه نه تنها دست از حمایت این افراد نکشیده بلکه پیگیر پشتیبانی ادارات برای انجام خریدها و هدایای خود از این بازارچه است و در این خصوص میگوید: اگر ارگان های مختلفی که در شهرستان زرین شهر هستند و تعدادشان هم کم نیست هدایایی که قصد خرید آن را دارند از همین مکان خریداری نمایند، شاهد پیشرفت این بازارچه و دلگرمی این بانوان خواهیم بود.
کریمی، به علت پیگیری های خود و دوستانش اشاره و خاطرنشان کرد: ما بچه های طلبه نمیتوانیم نسبت به دغدغه مردم بی تفاوت باشیم و درد مردم را درد خودمان میدانیم. ما جزو مکتب حاج قاسم هستیم و حاج قاسم این راه را به ما نشان داده است.
اعظم کریمی، که آرزوهای بزرگی را برای این بازارچه در سر میپروراند، گفت: به نمایش گذاشتن تولیدات خانگی را در ابتدا از شهرستان زرین شهر آغاز کردیم و در آینده ای نزدیک محصولات این بازارچه را در استان و سپس در کل کشور عرضه خواهیم کرد وحتی در صددیم تولیدات عرضه شده در بازارچه را به کشورهای دیگر نیز صادر نماییم.
وی در پایان به انواع تولیدات عرضه شده در این مکان نیز اشاره و عنوان کرد: در ۴۸ غرفه موجود دراین بازارچه، تولیدات خانگی شامل محصولات خوراکی، فرهنگی و هنری همچون میناکاری، منبت کاری، سفالگری، نقاشی های سنتی، بافت قالیچه، ترشیجات، نان خشک و خیلی موارد دیگر عرضه میشود.
انتهای پیام/
نظر شما