به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی در سخنرانی قبل از دعای عرفه در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به ۴ مفهوم مهم از مفاهیم دعای روز عرفه اظهار کرد: اولین موضوع مهم دعا است که انسان باید با تضرع، گریه و دعا کاری کند که خدا به او توجه کند.
وی با بیان اینکه ادعیه مختلفی از ائمه(ع) برای روز عرفه در کتب روایی وجود دارد، گفت: وجود این ادعیه نشان دهنده اهمیت دعا کردن در این روز است زیرا این لحظات، لحظاتی است که خدا نظر محبت به بندههایش دارد.
استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه انسان باید در دعا کردن ادب را رعایت کند، گفت: ادب در دعا به این معنی است که جایگاه خود را بشناسیم و بدانیم که در برابر چه کسی حرف می زنیم زیرا ما سر تا پا فقر و نیاز هستیم و خداوند غنی و بی نیاز مطلق است و ابراز نیاز به خدا کنیم و دست خالی خود را به خدا عرضه کنیم.
وی افزود: ما باید در ابتلائات ایمان و توکلمان به خدا زیاد شود و به این جایگاه برسیم که همه چیز را در دست قدرت الهی بدانیم و بدانیم که باید برای هر امری به خدا توجه کنیم و ائمه(ع) به ما یاد داده اند که حتی بند کفش و نمک غذای خود را از خدا طلب کنیم و فقر خود را فقط به خدا ابراز کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی دومین موضوع مهم در روز عرفه را توبه و بازگشت به خدا دانست و افزود: خداوند خطاب به حضرت داوود(ع) فرمود اگر بنده من میدانست که من چقدر منتظر او هستم از شوق جان می داد و در روایت است که اگر شب قدر توفیق توبه پیدا نکردید در روز عرفه روزی است که توبه پذیرفته می شود و باید در این روز خدا را به حق ائمه(ع) بخوانیم تا توبه ما پذیرفته شود.
وی با بیان اینکه موضوع سوم حائز اهمیت در روز عرفه استغفار و طلب آمرزش از خدا است، گفت: باید در این روز گناهانی که انجام داده ایم را در ذهن خود مرور کنیم و الطاف خدا نسب به خود را به یاد آوریم و از خدا بخواهیم که ما را ببخشد و طلب آمرزش و بخشش کنیم و حسن ظن به خدا داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: چهارمین موضوع با اهمیت در روز عرفه توجه و دعا برای امام زمان(عج) است زیرا برای بخشش گناهان و قبولی توبه نیاز به امضای امام زمان(عج) داریم و باید زیاد به یاد امام زمان(عج) باشیم و برای ایشان دعا کنیم و رضایت ایشان را جلب کنیم.
نظر شما