شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
تصاویر / آماده سازی مدرسه امام زین العابدین آیت الله اراکی در امام زاده شاه جمال الدین

حوزه/ معاون تهذیب و امور فرهنگی مدرسه علمیه امام زین‌العابدین(ع) با اشاره به انتقال این مدرسه علمیه به امامزاده شاه جمال (ع) گفت: حجره‌های مستقل و فضای معنوی از ویژگی‌های مکان جدید مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) است.

حجت‌الاسلام محمدجواد اسکندری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به جابه‌جایی مکان مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) اظهار داشت: مدرسه علمیه امام زین‌العابدین علیه‌السلام در سال ۱۳۹۶ تأسیس و تحت اشراف  آیت الله محسن اراکی است.

وی ادامه داد: باتوجه‌به گذشت ۵ سال از تأسیس این مدرسه مکان‌هایی که مدرسه در آن ها مستقر بود، اماکن مسکونی و در محلات بود و طبیعتاً از حیث مسائل آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، روحی و ورزشی نقایص و خلا های فراوانی داشته است و از طرفی با پذیرش طلاب جدیدالورود فضای فیزیکی بسیار محدود و سخت شده بود.

حجت‌الاسلام اسکندری ابراز داشت: بیش از ۵ ماه رایزنی برای جابه‌جایی و انتقال مدرسه به محیطی مناسب‌تر نهایتاً توانستیم با جلسه‌ای که با تولیت و هیئت‌ امنای امامزاده شاه جمال (ع) و به‌تبع آن با اداره ناحیه دو اوقاف داشتیم حجره‌های متروک پشت امامزاده را برای ۳ سال اجاره کنیم.

انتقال مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) به امامزاده شاه جمال (ع)

وی افزود: از ویژگی‌های محیط جدید حجره‌های مستقل برای طلاب، نزدیک بودن به امامزاده و فضای معنوی آن، استفاده از شبستان‌های امامزاده جهت مراسمات و برنامه‌های فرهنگی، حیاط مناسب و فضای باغچه دار بودن آن می‌باشد.

حجت‌الاسلام اسکندری تاکید کرد: با تفاهم‌نامه داخلی هم که با امامزاده منعقد شده است مدرسه علمیه در امور قرآنی و فرهنگی اعم از مناسبت‌ها و خدمت به زوّار ایرانی و خارجی و زوّار کربلا همکاری فعال خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از روز عید سعید غدیر عملیات جهادی توسط طلاب مدرسه و دیگر عزیزان جهادی، جهت برطرف‌کردن نواقص موجود محل جدید آغاز شده تا ان‌شاءالله به بهترین شکل ممکن محیط امامزاده جهت برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و تبلیغی برای طلاب عزیز مهیا شود.

انتقال مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) به امامزاده شاه جمال (ع)

معاون تهذیب و امور فرهنگی مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) تاکید کرد: مهم‌ترین اصلاحات و احتیاجات محل جدید مدرسه عبارت‌اند از:

۱.گچ‌کاری حجرات: ۱۲ حجره ۱۵ متری

۲.موزاییک‌کاری حجرات: ۱۰ حجره

۳.رنگ‌کاری حجرات: ۱۴ حجره

۴.دور چینی و حریم سازی باغچه‌ها: ۱۱ باغچه (در ابعاد مختلف)

۵.رنگ‌کاری درب حجرات: ۲۱ حجره

۶.نقاشی و دیوارنویسی دیواره در ابعاد بزرگ و دیواره‌های ورودی حجرات

۷.تابلو چوبی جهت نوشتن شعار و حدیث و تابلوهای راهنمایی: ۳۰ عدد

۸. فنس‌کشی جهت استقلال محیط و جداسازی: ۵۰ متر

۹. تعبیه درب ورود به مدرسه

۱۰.گل‌کاری و دخت کاری برای باغچه‌ها

۱۱. نیمکت و صندلی برای محیط بیرونی

۱۲. وسائل زمین والیبال و فوتبال و وسائل ورزش‌های عمومی ...

۱۳. سنگ‌کاری زمین مقابل حجرات

۱۴. سرامیک کاری آشپزخانه

۱۵.اصلاح لوله‌کشی و شیرآلات سرویس حمام و دستشویی

۱۶. حیاط سازی مقابل سرویس بهداشتی در ابعاد ۷ در ۷

۱۷. لباس مناسب کار برای اعضای گروه جهادی صحیفه امام زین‌العابدین علیه‌السلام

۱۸. ایزوگام کاری سقف حجرات

انتقال مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) به امامزاده شاه جمال (ع)

از همین‌جا از همه دست‌اندرکاران و افرادی که ما را در این عملیات جهادی همراهی می‌کنند، مخصوصاً ریاست محترم حوزه‌های علمیه آیت‌الله اعرافی، قائم‌مقام حوزه‌های علمیه حجت‌الاسلام‌والمسلمین ملکی، ریاست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم حجت‌الاسلام اسکندری، ریاست اداره ناحیه ۲ اوقاف حجت‌الاسلام اسدپور، هیئت‌امنا محترم و تولیت امامزاده حجت‌الاسلام نادر علی، شهرداری کلان‌شهر استان قم آقای سقائیان نژاد، شهرداری منطقه ۲ قم آقای رحیمی سپاسگزاریم.

انتقال مدرسه علمیه امام زین‌العابدین (ع) به امامزاده شاه جمال (ع)

وی در پایان خاطرنشان کرد: از همه خیرین و بانیان  تقاضا داریم جهت یاری برای تکمیل مدرسه علمیه امامزاده کمک‌های خودشان را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۷۰۰۳۱۱۷۵۷ (محمدرضا مهدوی صفت) واریز نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
    5 1
    تردیدی نیست که قم نیاز به مدارس علمیه بیشتری دارد و ساخت مدارس علمیه جدید نیاز فوری است ، ولی کاربرد حجرات این امامزاده که در حاشیه شهر قم قرار دارد، اسکان موقت زائران و کسب درآمد برای امامزاده است. یعنی هم زائران مکانی برای اقامت موقت داشته باشند و هم اینکه امامزاده منبع درآمدی داشته باشد. درست است که به دلیل کرونا این حجرات دیگری کاربری ندارند ولی در فرض اینکه در چند ماه آینده مساله کرونا حل بشود ، تکلیف زائران چه خواهد شد؟ نکته دیگر اینکه در لیست تعمیرات بالا گفته شده است که شروع به فنس کشی و تعبیه درب ورودی برای مدرسه علمیه کرده اند که نشان می دهد پس از پایان مدت اجاره مجدداً قصد تمدید اجاره و ماندن در این مکان را دارند که ضرر زیادی برای زائران فقیر خواهد داشت و ناچار خواهند بود به هتل های گران قیمت مراجعه کنند
    • متین IR ۰۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
      1 2
      چه خوبه که ما ابتدا علم پیدا کنیم به مسلئه ای بعد شروع کنیم به نطق کردن اول اینکه امام زاده یا قرار دادی که با مدرسه علمیه امام زین العابدین بسته است نه تنها خدمات اجتماعی و فرهنگی ای نصیب اش شده بلکه هر ماه مبلغ قابل توجه ای بعنوان اجاره نیز دریافت میکند که در هر دو صورت نه تنها ضرری به شاه جمال نمیزند بلکه مفید فایده است دوم مکانی که شما ازش صحبت میکنید بجز حجراتش خرابه ای بیش نبود که با تلاش های شبانه روزی طلاب این مدرسه رو به مرمت و بازسازیست و این در صورتیست که زائر سرا مکانی جدا و مجهز به امکانات دارد که در اختیار شاه جمال است و هیچگونه تصرفی در ان صورت نگرفته
  • IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
    1 0
    در متن خبر فوق آمده است که ««اسکندری تاکید کرد: با تفاهم‌نامه داخلی هم که با امامزاده منعقد شده است مدرسه علمیه در امور قرآنی و فرهنگی اعم از مناسبت‌ها و خدمت به زوّار ایرانی و خارجی و زوّار کربلا همکاری فعال خواهد داشت.»» در ادامه خبر فوق چنین ذکر شده است که ««مهم‌ترین اصلاحات و احتیاجات محل جدید مدرسه عبارت‌اند از: ۸. فنس‌کشی جهت استقلال محیط و جداسازی: ۵۰ متر ۹. تعبیه درب ورود به مدرسه»» آیا بهتر نیست به جای سخنرانی کردن و برگزاری مراسم برای زائران، یا چای دادن و شربت دادن به زائران ایرانی و خارجی، برای این مدرسه علمیه فنس کشی صورت نگیرد و درب ورودی خاص نداشته باشد تا زائران امام زاده زندگی طلاب را از نزدیک تماشا کنند و مثل دوران صفویه باشد که مدارس علمیه در داخل مساجد ساخته می شدند تا مردمی که به مسجد می آیند زندگی طلاب را تماشا کنند. بله برای حفظ اموال و جلوگیری از سرقت در برخی اماکن خیلی ضروری می توانند کمد داشته باشند ولی فنس کشی کل مدرسه علمیه چه ضرورتی دارد؟ مگر در دوره صفویه که مدارس علمیه در داخل مسجد بودند و عموم نمازگزاران مسجد ، طلاب مدرسه علمیه را هر روز تماشا می کردند چه مشکلی درست شد؟
  • رفیع IR ۰۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
    1 2
    درکنار امامزاده دوتازائرسرا وجود دارد که مسافران راازاحتیاج به حجرات اینجا بی نیاز میکند ضمن اینکه حجرات این امامزاده بخاطرعدم استفاده ولو درزمان عدم کرونا متروکه شده بودندلذااستقرار مدرسه مشکلی برای زائران ایجادنمیکند
  • IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۲
    1 1
    در متن خبر فوق این مطلب آمده که عیناً اینجا کپی می کنم ««۵.رنگ‌کاری درب حجرات: ۲۱ حجره»» بنابراین به نظر می رسد حداقل بیست و یک حجره این امامزاده در اختیار این مدرسه علمیه قرار گرفته است. با سرچ کوتاهی در اینترنت به خبری از شهرداری قم برخورد می کنیم که عین خبر را اینجا کپی می کنم و می توانید خودتان با سرچ در اینترنت خبر را پیدا کنید ««چهارشنبه ۵ آبان ۱۳۹۵ کد مطلب: 42936 به گزارش قم نیوز، ابراهيم معتمدي قائم مقام شهردار قم گفت: امامزاده جمال‌الدين در ورودي اراك فضاي خوبي براي استقرار زائرين است كه در اين راستا ۳۵۰ ميليون تومان سازمان برنامه و بودجه و ۷۰۰ ميليون تومان شهرداري اختصاص داده تا مجموعه امامزاده و ورودي آن به طور كامل ساماندهي شود.»» سؤال اینجاست که وقتی از بودجه کشوری سازمان برنامه و بودجه و بودجه شهرداری قم که از محل اخذ عوارض هنگفت از کسبه مستضعف قم تأمین می شود مکانی جهت سکونت زائران ایرانی و خارجی آماده سازی شده است آیا تحویل آن به مدرسه علمیه صحیح است؟ از مردم و کسبه مستضعف قم عوارض کلانی جهت عوارض شهرداری گرفته شده است بعد تحت این عنوان که قصد بهسازی مکان سکونت زائران را داریم ، امام زاده بهسازی شده شده است ولی اکنون تحویل مدرسه علمیه شده است. آیا نباید از مردم قم سوال کرد آیا راضی هستند صدهای میلیون تومان عوارضی که به شهرداری قم داده اند صرف ساخت مدرسه علمیه شود؟
  • محمد IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۳
    1 1
    بسیار خوب است که امامزاده ها قطب فرهنگی شوند و چه ظرفیتی برای این امر بالاتر از طلاب حوزه ولی احتمالا خوانندگان خبر ندارند از پیشینه احیای این مجموعه با مجاهدتهای شبانه روزی جمعی از طلاب بسیجی با تأسیس مدرسه حفظ شبانه روزی در زمان مدیریت سابق اوقاف و بی مهری مدیریت جدید و اخراج آنها توصیه میکنم در این باره مصاحبه ای تهیه کنید با حجت الاسلام سردار حاج ساعد نیکبخت و درددلهای این عزیز مجاهد را بشنوید