شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۲
با پول اضافه جمع آوری شده در محرم چه کنیم؟ + فیلم

حوزه/ پولی که دیگران دادند، حق الناس است و مال آنهاست و مصرف آن منوط به رضایت صاحبان پول است و نمی توانیم در غیر رضایت آنان مصرف کنیم؛ یعنی به بهانه عزاداری امام حسین (ع) نمی توانیم حق الناس را نادیده بگیریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور از کارشناسان احکام به بیان «احکام عزاداری» برای محرم ۱۴۰۰ پرداخته است که همه روزه در این ایام، تقدیم نگاه شما خوبان خواهد شد.

      

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از سوالات بسیار مهم و فراگیری که بسیاری از افراد؛ مخصوصا هیأت امنای مساجد و متصدیان هیئات مذهبی دارند، این سوال است که در ایام محرم طبیعتا مردم کمک هایی برای مراسم عزاداری اعم از اطعام یا مخارج دیگر می کنند و بعد از برگزاری مراسم یا بعد از محرم و صفر مبالغی اضافه می آید؛ تکلیف ما در برابر این مبالغی که اضافه می آید چیست؟

پاسخ سوال این است که بستگی به رضایت صاحبان پول دارد و این توصیه را به این عزیزان می کنیم که وقتی می خواهند از مردم کمکی را جمع آوری کنند، این تذکر را بدهند که این پول جمع آوری می شود برای فلان کار و مقید به مصرف خاص نکنند؛ چون اگر مقید به مصرف خاص کنند، نمی توانند کار دیگری با آن پول انجام دهند؛ مثلا اگر بگویند ما برای اطعام تاسوعا و عاشورا پول جمع می کنیم، دیگر نمی توانند آن پول را برای مثلا برای خرید قند و چای و پول مداح و ... استفاده کنند.

اما اگر گفتند این پول را برای عزاداری امام حسین (ع) می خواهیم، دیگر مشکلی پیش نمی آید؛ اطعام، قند و چای، پول راننده، پول آشپز، پول سخنران، پول مداح و ... همه در راستای عزاداری امام حسین علیه السلام است و می توانند خرج کنند.

اگر این پول به صورت آزاد جمع آوری شد و مقید به کار خاصی نشد، می توانند در ایام دیگر عزاداری امام حسین (ع) استفاده کنند و اگر فقط برای مورد خاص بود، فقط باید در همان مورد خاص استفاده کنند و برای استفاده آن در محل دیگر، باید رضایت مردم را جلب کنند و اعلام کنند که پول جمع آوری شده اضافه آمده و آن را در محل دیگر استفاده خواهیم کرد.

همچنین اگر موادی مثل قند و چای و برنج و ... اضافه آمد، می توانند در مناسبت های دیگر برای عزاداری سیدالشهدا (ع) استفاده کنند.

نکته بسیار مهم اینکه: پولی که دیگران دادند، حق الناس است و مال آنهاست و مصرف آن منوط به رضایت صاحبان پول است و نمی توانیم در غیر رضایت آنان مصرف کنیم؛ یعنی به بهانه عزاداری امام حسین (ع) نمی توانیم حق الناس را نادیده بگیریم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۲
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • رفیعی IR ۲۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
    چرا آقای وحیدپور که اینقدر مسلط وخوب احکام را می گویند اینقدر مفصل می گویند.خلاصه این کلیپ چهار دقیقه ای را بدون ابهام می شود در دو دقیقه گفت وحتی کمتر
    • علی NL ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۱
      خیر کار اشتباهی هست که خلاصه شود