به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، سردار سرلشکر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح و مشاور عالی نظامی فرماندهی کل قوا، پس از مدتی بیماری، به دیدار معبود شتافت.
مرحوم فیروزآبادی سال ۱۳۳۰ در مشهد متولد شد و سال ۱۳۶۸ به عنوان اولین رئیس ستاد فرماندهی معظم کل قوا منصوب شد.
وی تحصیلات خود را تا مقطع دکترای پزشکی در مشهد ادامه داد و در سال ۱۳۵۹ با معدل عالی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکترای پزشکی خود را اخذ کرد.
فیروزآبادی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در شهریور ۱۳۵۷ با وقوع زلزله، جهت درمان مصدومان و کمک به زلزلهزدگان به شهرستان طبس عزیمت کرد و سپس در مبارزات سیاسی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از چهرههای شاخص در بین مبارزان در سطح دانشگاه و شهرستان مشهد بود تا جایی که در حین مبارزات، ساواک او را دستگیر و زندانی کرد.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در درسهای حضرت آیت الله امام خامنهای در مساجد کرامت و امام حسن مجتبی (ع) شرکت میکرد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی با صدور پیام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تأسیس جهادسازندگی به آن سازمان پیوست و به عنوان مؤسس و عضو شورای مرکزی جهاد خراسان و سپس در سال ۱۳۶۱ با حکم نخست وزیر وقت به عنوان عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور منصوب شد.
بعد از آن و در سال ۱۳۶۰ توسط شهید رجایی به عنوان رئیس جمعیت هلالاحمر و از سال ۱۳۶۴ نیز از سوی نخست وزیر، به سمت معاون امور دفاعی نخست وزیر منصوب میشود و در طول هشت سال دفاع مقدس مسئولیت جانشینی نخستوزیر در قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص)، ستاد امداد و درمان جنگ کشور، امور پناهگاهها و دفاع غیرعامل، پدافند شیمیایی، میکروبی و هسته ای، مهندسی صنعتی جنگ، کمیته ساخت موشک زمین به زمین و... را بر عهده گرفت.
وی در بیش از ۵۰ مأموریت در جبهههای نور، حدود ۳۰۰ روز در سراسر جبهههای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و جزایر، در میان رزمندگان اسلام گذراند و به مدت ۸۰ ماه نیز مسئولیت مستقیم پشتیبانی از جبههها را بر عهده داشت. تا اینکه در سال ۱۳۶۸ به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
وی در کنار مسئولیت سیاستگذاری و هدایت عمومی نیروهای مسلح، عضو شورای عالی امنیت ملی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو بسیج مستضعفین و خادم آستان قدس رضوی علیه السلام بوده و در سال ۱۳۷۴ هم از سوی فرماندهی معظم کلقوا به درجه سرلشکری نائل شد.
همچنین در سال ۱۳۷۹ به لحاظ نقش موثر در پشتیبانی از دفاع مقدس و اعتلای کلمه اسلام و پاسداری انقلاب و حفظ میهن اسلامی ایران، نشان درجه یک نصر و در سال ۱۳۸۷ نیز بر اساس اصل ۱۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و برای قدردانی از لیاقت، شایستگی و اهتمام ارزنده در حفاظت از آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی و حفظ کیان کشور، نشان عالی استقلال از سوی ریاست جمهوری اسلامی ایران به ایشان اعطا شد.
سرلشکر فیروزآبادی همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله الاعظم (ع) با مرتبه استادیاری و رئیس هیئت امنای دانشگاه عالی دفاع ملی و همچنین آشنا به زبانهای عربی و انگلیسی بوده و تاکنون مقالاتی از جمله: جنبش نرمافزاری (نهضت تولید علم)، رسالت نیروهای مسلح از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)، رهنامه (دکترین) مهدویت، استراتژی انتظار و تکلیف مسلمانان در زمینهسازی ظهور، اصالت روحانیت و حوزه علمیه در قرآن و در مکتب امامعصر (ع)، قیام مهدی (عج) منتظر ما است (به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی)، بازمهندسی عملیات روانی، بسیج قلب امام (ره)، از جهاد تا جهاد، نقش حضرت امام (ره)، مراجع و روحانیت در دفاع مقدس، مجموعه مقالات، گنجینه دل، راه امام (ره)، ثبات انقلاب و شناخت جریان فتنه و دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر، اعتماد به نفس ملی و فردی و دهها مقاله پژوهشی دیگر ارائه داده است.
وی در سال ۱۳۵۴ ازدواج کرد و پنج فرزند دارد.
روحش شاد و یادش گرامی
نظر شما