به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به حق اعضای بدن در رساله حقوق امام سجاد علیه السلام ابراز کرد: اعضای ما در این دنیا در اداره و مدیریت ما هستند و ما مسئول اعمالی هستیم که هر عضو ما انجام میدهد، بنابراین باید حق این اعضا را رعایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند براساس حکمت خود انسان را دارای عقل آفریده و غرایزی هم در انسان قرار داده که لازمه زندگی است، گفت: یکی از آن غرایز، غضب است و غریزه دیگری که خدا به انسان داده شهوت است تا نسل انسان ادامه پیدا کند و تشکیل خانواده دهد.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی با بیان اینکه خداوند برای دو غریزه غضب و شهوت دو مدیر قرار داده است، گفت: یک مدیر عقل و مدیر دیگر نفس است که اگر شهوت و غضب تحت مدیریت عقل قرار گرفتند خوب است و درست از آنها استفاده می شود ولی اگر تحت اداره هوای نفس قرار گرفت به انحراف انسان منجر میشود.
وی شهوت را به معنی میل و علاقه دانست و گفت: شهوت نسبت به هرچیزی ممکن است در انسان به وجود بیاید ولی بحث ما بر روی شهوت جنسی است که این غریزه جنسی اگر تحت فرمان عقل نباشد انسان را دچار انحراف می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه در زمان حضرت لوط، قوای جنسی رها و تبدیل به انحراف بزرگی شد، افزود: امروز هم تقریبا تمام فضای مجازی و قدرتمندان عالم انرژی خود را روی سوء استفاده از غریزه جنسی گذاشته و هر روز یک مسأله را مطرح می کنند و ما به عنوان یک مسلمان وظیفهمان این است که باید قوای جنسی خود را حفظ کنیم و این به معنی سرکوب کردن قوای جنسی نیست.
وی با اشاره به اینکه قرآن در سوره مریم آیه ۵۹ می فرماید، در آینده افرادی می آیند که دچار دو مشکل می شوند و این دو مشکل آنها را به گمراهی می کشاند، گفت: قرآن می فرماید در آینده نسلی میآیند که نماز را ضایع و از شهوت پیروی میکنند و این موضوع جامعه را منحرف میکند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ما در بحث شهوت مانند مسیحیت به سرکوب معتقد نیستیم، گفت: ما به مدیریت غرایز جنسی معتقد هستیم و برای مدیریت شهوت باید اول پیشگیری کنیم که روایات ما توصیه به کنترل نگاه می کنند به این معنی که به نامحرم و فیلم های مبتذل نگاه نکنیم و در مرحله بعد حجاب است که قران در آیه ۵۹ احزاب می فرماید به زنان بگو که لباس پوشیده داشته باشند.
وی با بیان اینکه هیچگاه عادی شدن گناه قبحش را از بین نمی برد، گفت: عادی انگاری مسائل جنسی انسان را به سمت گناهان و انحراف بیشتر میکشاند تا جایی که امروز جوامع غربی به سمت ازدواج با همجنس و ازدواج با حیوانات کشیده شدهاند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تأکید بر اینکه توصیه دوم پرهیز از اختلاط است و امیرالمؤمنین ۱۴ قرن پیش گله کردند که آیا حیا نمیکنید که زنانتان در بازار میچرخند و با مردها برخورد میکنند؟، ادامه داد: توصیه سوم که بسیار مهم است به نکاح در آوردن است، زیرا قرآن به جوانان نمی گوید ازدواج کنید، بلکه به دیگران می گوید جوانان را به ازدواج هم درآورید و پیامبر(ص) فرمودند بزرگترین میانجی گری واسطه گری در ازدواج است.
وی گفت: چهارمین توصیه برای کنترل شهوت جلوگیری از تحریک کننده های جنسی و پنجمین راهکار هم گسترش مراکزی برای پرکردن اوقات فراغت و ایجاد اشتغال در جامعه برای جوانان است.
استاد حوزه علمیه افزود: امام سجاد علیه السلام در رساله حقوق خود فرمودند، حق شهوت بر انسان حفظ آن از حرام، پوشاندن چشم از نگاه های حرام و به یاد مرگ و معاد بودن است.