دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
حجت الاسلام و المسلمین حیدر همتی

حوزه/ حجت الاسلام همتی با بیان اینکه علوم انسانی امروزه با پیشرفت های عقلی و تجربی توانسته است حوزهای مختلف امور انسانی را کشف و مدیریت کند، گفت: مجتهد امروز مخصوصاً در جایگاه حکومت نمی تواند بدون توجه به موضوع و نیز در دست داشتن نبض امور به مدیریت دینی کشور بپردازد.

حجت الاسلام حیدر همتی، رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی فقه و علوم انسانی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اعلام این خبر، گفت: با توجه به تحولات روز افزون و لحظه ای و سریع جوامع، فهم از موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی پیچیده و دارای لایه های مختلفی شده است. از این رو مجتهد امروز مخصوصاً در جایگاه حکومت نمی تواند بدون توجه به موضوع و نیز در دست داشتن نبض امور به مدیریت دینی کشور بپردازد.

وی گفت: تحول در موضوعات و فهم دقیق آن مقتضی در صدور حکم است و تحلیل و فهم موضوع در نسبت با نظام های دیگر نیز ضرورت دارد. بر این اساس این مرکز با تلاش اندیشمندان در حوزه موضوع شناسی بسته های نظام مسائل را تولید ودر اختیار فقیه قرار خواهد داد.

حجت الاسلام همتی با بیان اینکه امروزه علوم انسانی با پیشرفت های عقلی و تجربی توانسته است حوزهای مختلف امور انسانی را کشف و مدیریت کند، تصریح کرد: از این رو فهم عرف جهان امروز در گرو فهم علوم انسانی است. امروزه علوم انسانی در پاسخ به نیازهای انسان نیز روش های نوینی را کشف کرده، ضمن اینکه نیازهای جدیدی را نیز ایجاد کرده است.

رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی فقه و علوم انسانی افزود: فقیه عصر حاضر بدون فهم علوم انسانی در تحلیل مقتضیات زمان و مکان مشکل خواهد داشت. امروزه حتی در حوزه روش‌شناسی فهم متون تاریخی نیز شاهد تحولات گسترده ای هستیم که از این امر می‌توان درحوزه اصول استنباط نیز بهره برد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی از علت های منزوی بودن حوزهای علمیه در امر جامعه سازی و نظام سازی در عدم ارتباط با حوزه علوم انسانی است. امروزه روابط اقتصادی و سیاسی تنها در سطح چند مساله در حد داد و ستد نیست ضمن اینکه حوزهای مختلف سیاسی و اقتصادی در هم اثرگذار و اثرپذیر شده است.

حجت الاسلام همتی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر علوم انسانی صرفاً با ترجمه و بدون توجه به شرایط اعتقادی و فرهنگی انسان مسلمان ترجمه شده است، گفت: ضروری است از منظرفقهی مبانی و مسائل و روش علوم انسانی مورد ارزیابی قرار گیرد لذا وحدت حوزه و دانشگاه از درون گفت وگوی میان فقه وعلوم انسانی می گذرد. بنابراین برگزاری نشست های علمی تولید درس گفتارها و نیز دوره‌های آموزشی از اهداف این مرکز خواهد بود. ۳۱۳/۴۲

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha