به گزارش خبرگزاری حوزه، بهترین و سازندهترین نصیحت برای هر انسان، به یاد مرگ و عالم برزخ و قیامت بودن است؛ زیرا توجه به آن، اثری عمیق بر شکستن شهوتها و پایان دادن به آرزوهای دور و پاک کردن آینه دل دارد. غفلت از مرگ، انسان را به پستی، بیباکی، بیدینی و بیغیرتی میکشاند، قلب را میمیراند و انسان را از هر حیوانی، گمراهتر و پستتر میکند. انسان زیرک و مؤمن کسی است که همواره به یاد مرگ باشد و هیچگاه از آن غفلت نکند.
در واقع این کتاب میخواهد یاد مرگ را در دل خواننده زنده کند. آقای حسین اسماعیلی در این کتاب احادیث پیامبر (ص) و اهلبیت (ع)را درباره مرگ و منازل بعد از آن جمعآوری کرده است. کتاب در یازده فصل مرتب شده و به ترتیب از مرگ آغاز و منازل بعد از آن را تا بهشت یا جهنم دستهبندی کرده و در هر بخش احادیثی آورده که درباره اعمالی گفته که انجام یا ترک هر یک باعث نجات از تنگناها و سختیهای آن مرحله میشود و حسن ختام کتاب وصیتنامه فردی است که شهید زیست و شهید رفت.
این کتاب را انتشارات مسجد مقدس جمکران در ۲۱۰ صفحه و به قیمت ۵۲ هزارتومان وارد بازار نشر کرده است.
در بخشی از این کتاب با موضوع تجسم اعمال در روز محشر می خوانیم؛" معاذ بن جبل به حضرت رسول( ص) گفت: یا رسول اللَّه درباره قول حقتعالی در سوره نبأ (روزی که در «صور» دمیده میشود و شما فوج فوج (به محشر) میآیید) توضیح دهید. حضرت فرمود: «ای معاذ، از امر عظیمی سؤال کردی» و سپس چشمهای خود را رها کرد (شاید منظور این باشد که گریه کرد). سپس فرمود: «ده گروه از امت من، بهصورت پراکنده محشور میشوند که خداوند آنها را از مسلمانان جدا کرده و صورتشان بهاینصورت تغییر کرده است:
- آنها که بهصورت بوزینه هستند، سخنچینی میکنند.
- آنها که بر صورت خوک هستند، اهل سُحت، یعنی کسبهای حرام مانند رشوه هستند.
- بعضی نگونسار هستند؛ یعنی پاهایشان در بالا و صورتهایشان در پایین است و آنها را در محشر با صورت میکشند؛ اینها رباخوارند.
- بعضی کور هستند و رفت و آمد میکنند؛ اینها با ظلم و ستم حکم میکنند."
نظر شما