به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، معاونت پژوهش حوزه های علمیه به مناسبت هفته پژوهش برنامه های متنوعی را در دستور کار خود قرار داده که برخی از این برنامه ها تا امروز با شعار"حوزه، پژوهش و پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه اسلامی" برگزار شده و برخی نیز در حال برگزاری است که برخی از برنامه های برگزار شده به این شرح است:
آیت الله اعرافی در جلسه شورای معاونین حوزه:
هفته پژوهش فرصتی برای بازنگری سیاستگذاری و اقدام در فتح قلههای دانشی است
آیت الله علیرضا اعرافی امروز در حاشیه نشست معاونین مرکز مدیریت حوزه های علمیه، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، بر دستاوردهای پژوهشی حوزه در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه و نظام اسلامی ارزیابی کرد.
مدیرحوزه های علمیه، هفته پژوهش را به همه اساتید، فضلا، پژوهشگران و محققان در حوزه های علمیه تبریک گفت و از تلاش آنان تقدیرکرد.
وی در ادامه، بر همکاری مشترک با دیگر نهادهای پژوهشی از جمله دانشگاهها، پژوهشگاهها، دانشکدهها و موسسات علمی پژوهشی کشور تاکید کرد و اظهارداشت: هفته پژوهش فرصتی برای بازنگری سیاستگذاری و اقدام در فتح قلههای دانشی است.
ببیند:
تصاویر/ افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه
جزئیات برنامههای هفته پژوهش در قم / مدیر حوزه های علمیه با مسئولان پژوهشی دیدار می کند
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی قبل از آغاز هفته پژوهش در نشستی مطبوعاتی برنامه های معاونت پژوهش را در این هفته تشریح کرد و وی در این نشست گفت:در معاونت پژوهش جلسات هماهنگی با مراکز پژوهشی برگزار می کنیم و در سطح کلان موضوعات پژوهشی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: امسال شعار هفته پژوهش "حوزه، پژوهش و پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه اسلامی" نامگذاری شد که ناظر به نیازهای روز جامعه است.
حجتالاسلاموالمسلمین مقیمی حاجی به نامگذاری روزهای هفته پژوهش اشاره کرد و بیان داشت: برنامههای هفته از روز شنبه ۲۰ الی ۲۵ آذرماه آغاز میشود که به ترتیب با عناوین پژوهش، پاسخگویی و پشتیبانی از تولید علوم اسلامی، پژوهش، پاسخگویی و کاربردی سازی علوم و هوش مصنوعی، پژوهش، پاسخگویی به نیازهای جامعه جهانی، پژوهش، پاسخگویی و نقشآفرینی در تبیین بیانیه گام دوم، پژوهش، پاسخگویی و نقش پژوهشگران و پژوهش، پاسخگویی و مدارس، مراکز و پژوهشگاهها نامگذاری شده است.
وی اقدامات معاونت پژوهش را موردتوجه قرارداد و گفت: معاونت پژوهش در عرصههای مختلف فعالیت دارد بهخصوص در دوران معاصر با ورود ساختارهای جدید در زمینهٔ پژوهش نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه، بیان داشت: در بخش مدیریت ترویج یکی از فعالیتهایی که صورت میگیرد آموزش مهارتهای پژوهش است که بهصورت منظم پیگیری میشود.
وی ادامه داد: از همین رو درختواره پژوهش را در معاونت پژوهش تدوین کردهایم و در تمامی مدارس علمیه کشور کلاسها و دورههای پژوهش برگزارشده و طلاب مهارتهای پژوهش را فرامیگیرند.
حجتالاسلاموالمسلمین مقیمی حاجی، تصریح کرد: علاوه بر این کانونهای پژوهش را در سراسر کشور داریم که برنامههای مختلفی را در طی سال برگزار میکنند.
وی ادامه داد: دورههایی را نیز سالانه برای معاونان پژوهش استانها برگزار میکنیم تا با جدیدترین روشهای تحقیق و پژوهش آشنا شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین مقیمی حاجی افزود: در کنار این موارد برای تمام اساتید آموزش در کشور، دورهی آشنایی با مهارتهای پژوهشی را برگزار میکنیم که مورد استقبال نیز قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: جشنواره علامه حلی یکی دیگر از برنامههایی معاونت پژوهش است که برای طلاب جوان در سه سطح برگزار میشود که خود عاملی برای تشویق طلاب جوان برای ورود به عرصه پژوهش است.
وی ادامه داد: در ۱۳ دورهای که تاکنون برگزارشده است ۱۳۰ هزار مقاله، کتاب و پایاننامه به جشنواره ارسالشده است که نشاندهنده اهمیت این جشنواره است.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی بیان داشت: همایش کتاب سال حوزه یکی دیگر از برنامههای معاونت پژوهش است که تاکنون ۲۲ دوره آن برگزارشده است.
وی بابیان اینکه برگزاری منظم کتاب سال حوزه آثار و برکات فراوانی را تاکنون به همراه داشته است، تأکید کرد: در کتاب سال حوزه معیار ضوابط علمی است و تفاوتی بین اساتید و علمای تراز اول و طلاب جوان نیست و معیار فقط ضوابط علمی است.
این استاد حوزه، در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار داشت: ۵۰۰ کتابخانه در سراسر کشور داریم که مدیریت و پشتیبانی آنها و بهروز نگهداشتن منابع پژوهشی بر عهده مرکز پژوهش است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه بابیان اینکه بیش از ۳۰ برنامه در این هفته برگزار خواهد شد، ابراز داشت: در این هفته نشست مدیر حوزههای علمیه با مسئولان مراکز پژوهشی در استان برگزار میشود و علاوه بر این نشستهای مختلفی با پژوهشگران برگزار خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشهایی که در اولویت باشند از سوی مرکز مورد حمایت قرار میگیرند.
اولویت معاونت پژوهش پاسخ به مسائل نظام است
پنجمین نشست هماندیشی از سلسله نشستهای دبیرخانه حمایت از طرحها و اولویتهای پژوهشی معاونت پژوهش حوزه با موضوع انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر در سالن آیتالله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزههای علمیه در ابتدای این نشست، گفت: یکی از مهمترین اولویتهای معاونت پژوهش در دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی پاسخ به مسائل نظام است.
وی در ادامه افزود: این نشست با هدف بهروزرسانی اولویتها تشکیل شده است و در تلاش هستیم با ایجاد گفتمان نسبت به گسترش مطالعات کاربردی و راهبردی در این زمینه تلاش کنیم تا سهم این پژوهشها در مراکز علمی و بنیادی بیشتر شود.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی با اشاره به اهمیت و ضرورت کشف مسائل دانش انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر در جامعه و نظام اسلامی تأکید کرد: آشنایی اعضای کمیته با یکدیگر سبب همافزایی و مشارکت بیشتر اعضا میشود.
در ادامه این نشست که با حضور مدیران و فرهیختگان گروههای پژوهشی، آموزشی و نشریات برگزار شد اعضای حاضر به بیان مسائل، موضوعات و اولویتهای پژوهشی پرداخته و نکاتی را مطرح کردند.
مشخص شدن منطق تقسیمبندی موضوعات و اولویتها (از فلسفه انقلاب تا آیندهپژوهی انقلاب)، چگونگی کارآمد سازی نظام جمهوری اسلامی، تحلیل جریانهای انقلاب اسلامی بعد از انقلاب _ به ویژه جریانهایی که به انقلاب ضربه میزنند _ و آسیبشناسی انقلاب اسلامی ناظر به مباحث عینی و عملیاتی برخی از مباحث و اولویتهایی بود که در این نشست مطرح شد.
توجه به بحث جریانشناسی، توجه به آسیبهای اجتماعی، شاخصهای انقلابی گری، آفات و آسیبهای انقلاب اسلامی، اسلامی سازی علوم انسانی، تمدن نوین اسلامی در مراحل انقلاب اسلامی و شبهات و آسیبهای انقلاب از دیگر مباحث و اولویتهایی بود که در این نشست از سوی اعضا مطرح شد.
همچنین ضرورت توجه به روششناسی مطالعات انقلاب اسلامی، نقد متون و منابع در مورد انقلاب اسلامی و حوزه، تاریخ شفاهی حوزه و انقلاب اسلامی، تاریخ جمهوری اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری، تاریخ انقلاب در سایر کشورها و آیندهپژوهی انقلاب از دیگر مباحث و اولویتهایی بود که در این نشست مطرح شد.
شایان ذکر است: معاونت پژوهش حوزههای علمیه با هدف بررسی مسائل و اولویتهای پژوهشی جامعه و نظام اسلامی» سلسله نشستهایی را برگزار کرده است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه افتتاح شد
همزمان با گرامیداشت هفته پژوهش، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه با شعار «حوزه، پژوهش و پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه اسلامی»،با حضور حجت الاسلام والمسلمین ملکی قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها و حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزه های علمیه، افتتاح شد.بر اساس این گزارش: در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و عملکرد این معاونت به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی تا روز پنجشنبه در سالن همکف مرکز مدیریت حوزه های علمیه دایر خواهد بود و همه روزه صبح ها از ساعت ۸ الی ۱۴ پذیرای علاقه مندان است.
شعار هفته پژوهش در حوزه های علمیه:
"حوزه، پژوهش و پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه اسلامی"
۲۰ آذر: پژوهش، پاسخگویی و پشتیبانی از تولید علوم اسلامی انسانی
۲۱ آذر: پژوهش، پاسخگویی و کاربردی سازی علوم و هوش مصنوعی
۲۲ آذر: پژوهش، پاسخگویی به نیازهای جامعه جهانی
۲۳ آذر: پژوهش، پاسخگویی و نقش آفرینی در تبیین بیانیه گام دوم
۲۴ آذر: پژوهش، پاسخگویی و نقش پژوهشگران
۲۵ آذر: پژوهش، پاسخگویی و مدارس، مراکز و پژوهشگاه ها