به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام سید محمد سلطانی، معاون پژوهش مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع)، در نشست مدیران و معاونان پژوهش واحدهای آموزشی حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز با حضور آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در مرکز مدیریت حوزههای علمیه قم برگزار شد، گفت: پژوهشگران باید اثر فعالیت خود را در جامعه ببیند و آن را مفید تلقی کنند.
وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از پژوهشگران ما انگیزه ندارند و چاپ مقاله، کتاب و پایاننامه را خدمتی به جامعه نمیبینند، افزود: پژوهشگر باید احساس رشد کند. اما نظام رتبهبندی (مانند مراتب هیأت علمی پژوهشگاهها: استادیاری، دانشیاری و ...) در نظام پژوهش حوزه نیست.
حجتالاسلام سلطانی اظهار داشت: طراحی سامانهای برای معرفی آثار پژوهشی و طرحهای در دست اجرا از سوی مراکز حوزوی و در مرحله بعد، مراکز دانشگاهی، ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل هستههای رصد اندیشهها، آثار و طرحهای غیرفارسی (عربی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ترکی، اردو و ...) و تهیه بانک اطلاعاتی از فهرست و کلیدواژههای آنها و ارائه آن در قالب نشریات ماهانه و ... ضروری است.
معاون پژوهش مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) ابراز داشت: افزایش حمایت و توجه به مراکز تخصصی و رشتههای تخصصی در کنار فقه و اصول از دیگر ضروریات است؛ برای نمونه درحالیکه در رشته تاریخ هنوز در مرحله پیشا علم هستیم تلاش چندانی برای ارتقای آن صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) در راستای تقویت رویکرد تاریخی در مباحث مذاهب اسلامی، رشته سطح ۴ تاریخ و سیره پیامبر (ص) نیز اجرا گردید که متأسفانه برای دورههای جدید هنوز مجوز اجرا داده نشده است.
حجتالاسلام سلطانی با اشاره به ضرورت طراحی و اجرای رشته-گرایشهای پژوهش محور در سطح ۴ خواستار تصویب جایگزینهایی برای رساله پایانی سطح ۳، مانند مناظرات، تدریسها و ... شد.
وی با بیان ضرورت جذب هیأت علمی پژوهشی غیرمتمرکز در پایان گفت: لازم است ضوابطی همانند ضوابط پژوهشگاهها تعریف شود و بر حسب امتیازات پژوهشی، افرادی به عنوان پژوهشگر رسمی حوزه جذب شده، و مورد حمایت و ارزیابی مداوم قرار گیرند، اما در همان مرکز خود بمانند تا فضای پژوهشی مراکز را تقویت کنند. متأسفانه فقدان چنین طرحی، سبب مهاجرت پژوهشگران مراکز تخصصی به سایر مراکز حوزوی و غیرحوزوی شده است.
نظر شما