به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گیلان، حجت الاسلام حسین رمضانی در جلسه هفتگی درس اخلاق در دو مدرسه علمیه امیرالمومنین علی(ع) و مهدویه رشت، اظهار کرد: طلبه و یا هر انسان دیگری که در مسیر رشد و سلوک الهی قرار میگیرد باید قبل از این که به محکمه الهی دعوت شود و مورد محاسبه الهی قرار گرفته و باید محاسبه نفس خویش را در همین دنیا انجام دهد.
وی با اشاره به عبارت «حَاسِبُوا أَنْفُسَکمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا وَ زِنُوا قَبْلَ أَنْ تُوزَنُوا»و «مُوتُوا قَبْلَ أَنْ تَمُوتُوا»، گفت: این مهم سه فایده دارد که فایده اول انسان خرابیهای خودش را خواهد شناخت، حق الناسهایی که به گردن دارد را شناسایی میکند و در صدد جبران آنها بر میآید. انسان در این دنیا محترمانه اشتباهات خودش را جبران کند بهتر از این است که در قیامت با تندی و تنبیه جبران کنند.
وی افزود: فایده دوم آن است که انسان توان و استعداد خودش را پیدا خواهد کرد، هنری که دارد اعم از خوبی و بدی را پیدا میکند، و در همین حد که بخواهد بدیهای خودش را تبدیل به خوبی کند کافی است.
این استاد اخلاق حوزه، اضافه کرد: فایده سوم محاسبه، باعث میشود که انسان فلسفه وجودی خودش را بداند و مأموریت خودش را پیدا کند که در این عالم به درد چه چیزی میخورد؟ به درد کارهای خوب یا کارهای بد؟ انسان بعد از محاسبه و تفکر میداند که هرچیزی منتسب به خدا هست باقی میماند و هرچیزی که منتسب نیست باقی هم نمیماند.
حجت الاسلام رمضانی در پایان گفت: انسان چکار انجام دهد تا به گناه گرفتار نشود؟ انسان باید در هر حالت مرگ را در جلوی چشمانش ظاهر کند، و اگر باور کند که دیر یا زود باید از این دنیا برود به گناه گرفتار نمیشود.انسان باید با مرگ مأنوس باشد.
انتهای پیام/