پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
پیام آیت الله مکارم شیرازی به همایش کریمه اهل بیت (ع)در هرمزگان

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کردند: ما معتقدیم پاسخ‌ به مسائل امروز بشر در آموزه‌هایی فراتر از اندیشه بشری و در منابع وحیانی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در پیام حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی به نخستین جایزه جهانی شهید صدر(ره) که امروز پنجشنبه ۵ مهر ۱۴۰۳ توسط حجت الاسلام محی‌الدین مکارم‌شیرازی قرائت شد؛ با اشاره به آیه شریفه «یرْفع الله الّذین آمنوا منْکمْ و الّذین أوتوا الْعلْم درجاتٍ»، آمده است: در ابتدا لازم است به همه شرکت کنندگان داخلی و خارجی این همایش خیرمقدم گفته و از مسئولین و همۀ دست اندرکاران این مراسم تقدیر و تشکر نمایم و امیدوارم این همایش به اهداف موردنظر خویش دست یابد.

ببینید:

تصاویر اختتامیه نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر

در ادامه این پیام آورده شده است: یکی از اساسی‌ترین نیازهای بشر در طول تاریخ و حضور او در این عالم، یافتن کلید حل مسائل و گره‌های زندگی و راهکاری عملی برای خروج از مشکلات زندگی فردی و اجتماعی بوده است؛ خصوصا در دنیای امروز که یکی از ویژگی‌های آن سرعت فزایندۀ پیشرفت تکنولوژی است و پیگیری راهکارها و حل این مسائل و مشکلات، نیز شتاب فزاینده‌ای را طلبیده و دانشمندان علوم مختلف را به آزمودن راه‌های نجات و پاسخ به نیازهای بشریت وا می‌دارد.

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پیام خود، با تاکید بر «ما معتقدیم پاسخ‌ این مسائل در آموزه‌هایی فراتر از اندیشه بشری و در منابعی وحیانی قرار دارد»، افزوده اند: سنت الهی بر این است که هر فرد و جامعه‌ای که ایمان آورده و به این آموزه‌ها ملتزم شده و عامل به آن باشد زندگانی پاک و بی‌آلایشی برایش مقدر می‌گردد آنچنان که خداوند فرمود: «منْ عمل صالحًا منْ ذکرٍ أوْ أنْثی وهو مؤْمنٌ فلنحْیینّه حیاةً طیّبةً» و این تنها راه نجات است و هر راهی جز این بیراهه است؛ ولی یافتن این طرق و بیان آن به زبان ساده و تطبیق آن بر نیازهای هر زمان و مکان وظیفه سنگین عالمان و دانشمندان است.

این مرجع تقلید با اشاره به جنگ افروزی ها در منطقه، ادامه داده اند: دنیای امروز و ظلم‌های بی‌حد و حصر آن همچون وحشی‌گری صهیونیست‌ها و انحرافات اعتقادی و اخلاقی مانند تفکر تکفیری‌ها و گروه‌های منحط غربی به روشنی نشان می‌دهد قوانینی که تاکنون در جامعه جهانی برای زندگی بشر جعل و برنامه‌ریزی شده، سرابی بیش نبوده و اکنون دل‌ها برای پذیرفتن راه حق و حقایق اسلام و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) آماده شده است، از این‌رو گردهمایی‌هایی همچون این اجتماع و تقدیر از ارزش‌ها، اندیشه‌ها و پژوهش‌های برتر، فرصتی بسیار مناسب جهت شناختن و شناساندن و ارائۀ نظریات نوین و ابتکارات هوشمندانه از سوی صاحبان خرد و اندیشه برای نجات بشر فراهم کرده است.

در ادامه این پیام، به موضوع جایزه جهانی صدر پرداخته شده و آمده است: این جایزه علمی مزین به نام عالم فرزانه و مجاهد شهید، آیت الله سید محمد باقر صدر (رحمة الله علیه) گردیده که شخصیتی تحول‌گرا، به روز و صاحب سبک در علوم دینی بوده و اندیشه و تفکرات نوی در زمینۀ گشایش مشکلات جوامع بشری و انسانی داشته و آثار بدیع و ماندگاری از خود به یادگار گذاشته که یاد و نام او روحی تازه و فضایی متفاوت به این جشنواره داده است.

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پایان پیام خود، «ضمن تشکر و قدردانی از همۀ مسئولین، دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این جلسۀ باشکوه خصوصا مسئولین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، افزوده اند: علوّ درجات روح آن شهید فقید را از خداوند متعال خواستارم و امیدوارم به لطف و کرمش همۀ ما را قدردان میراث گرانبهای عالمان و بزرگان دین قرار داده و توفیق علم آموزی همراه با تهذیب نفس را به ما عنایت فرماید.

گفتنی است، نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با هدف حمایت از نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی - اسلامی در سطح جهانی، ۵ مهرماه در شهر قم به کار خود پایان داد.

معرفی برگزیدگان، رونمایی از دو کتاب «جایزه جهانی شهید صدر؛ اهداف، رویکردها، ضرورت‌ها و امتیازات» و «آثار برگزیده نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر» که شامل نظریه‌ها و اندیشه‌های علوم انسانی اسلامی شایسته ارائه جهانی است، رونمایی شد. فراخوان دومین دوره این رویداد نیز منتشر شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha