سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
"آقای قاضی" و لبخند رضایت مردمی

"آقای قاضی" ناظر به نیازهای زمانه مخاطب تولید و عرضه شده و به همین خاطر نیز مخاطبان انبوه رسانه ملی، استقبال بسیار خوبی از آن به عمل آورده اند که خود این مساله می تواند نقطه امیدبخشی برای مدیران تلویزیون در تولیداتی از این سنخ باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این که مجموعه نمایشی "آقای قاضی" در فصل جدید خود موفق شده در بستر فضای مجازی بیش از ۵۰۰ میلیون بازدیدکننده داشته باشد و به این ترتیب، رکورد ۱۰ ساله میزان مخاطب در آثار نمایشی رسانه ملی را بشکند، خبر واقعاً خوبی در سپهر رسانه و فرهنگ است و این مسأله البته بار دیگر این نکته را متذکر می شود که اگر یک اثر نمایشی در ابعاد مرتبط با فرم و محتوا، کار قابل قبول و جذابی از آب درآید، مورد پسند مخاطب عام و خاص قرار می گیرد.

درباره شاخصه ها و مؤلفه های این مجموعه تلویزیونی که از شبکه دوم سیما پخش شده می توان نکات بسیاری را مورد توجه قرار داد اما به اجمال باید به موارد ذیل اشاره کرد؛

۱-"آقای قاضی" بیش از هر چیز بر وجه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مخاطب تمرکز و در عین حال به‌خوبی توانسته مروج رویکرد عدالت‌گسترانه و مشی متعالی برآمده از گفتمان ناب انقلاب اسلامی در ساحت اجتماع باشد.

به هر حال از این نکته کلیدی نباید غافل شد که مردم تشنه عدالت‌ هستند و این سریال نیز در پی به تصویر کشیدن رسیدگی‌های دادگاهی و قضاوت‌های عادلانه در یک فرم نمایشی جذاب بوده است.

۲-سازندگان این مجموعه نمایشی ضمن درک هنرمندانه و اقناع دو طرف دعوی و شاهدان محکمه، تلاش داشته اند تا روند موشکافانه و متعهدانه تحقق عدالت را به‌معنای واقعی کلمه نمایش دهند، کما این که در برخی قسمت های سریال مشاهده می کردیم، قاضی به‌نفع یک فرد صاحب‌حق، حتی علیه یک دستگاه اجرایی اقدام به صدور حکم می کرد و نکته آموزنده هم این جا بود که صحنه دعوای دو طرف را مقابل دیدگان مخاطب قرار می‌ داد و در ادامه چالش شکل گرفته را حل و عدالت را با پیشبرد سیر داستان تثبیت می کرد.

۳-به تعبیر رئیس سازمان صداوسیما، در روند ساخت "آقای قاضی"، تعامل همدلانه قوه قضائیه با عوامل تولید یکی از برگ برنده های این سریال بود و این مجموعه به عنوان یک الگو می تواند به نقطه عطفی در همراهی و همکاری دیگر ارگان ها و نهادهای نظام اسلامی برای تولید آثار نمایشی پرمحتوا و در عین حال صریح و جذاب تبدیل شود، به نحوی که مردم و جامعه از تولید یک اثر هنری به معنای واقعی کلمه منتفع گردند.

۴- ما در شرایط کنونی به شدت نیازمند روایتی صحیح از خدمات جامعه قضایی و سختی‌ها و پیچیدگی‌های رسیدگی به حجم انبوهی از دعاوی حقوقی هستیم و این مهم البته نباید به شکل شعاری و کلیشه ای انجام شود بلکه می بایست با رعایت ظرائف خاص به شکل هنری صورت بگیرد.

بر این اساس باید گفت که "آقای قاضی" با عنایت به این نکته ناظر به نیازهای زمانه مخاطب تولید و عرضه شده و به همین خاطر نیز مخاطبان انبوه رسانه ملی استقبال بسیار خوبی از آن به عمل آورده اند که خود این مساله می تواند نقطه امیدبخشی برای مدیران تلویزیون در تولیداتی از این سنخ باشد.

۵- واپسین نکته این نوشتار هم آن که مجموعه نمایشی "آقای قاضی" علاوه‌بر موفقیت در جذب مخاطب، در رسالت و هدف‌گذاری‌اش به منظور ارتقای دانش حقوقی مردم نیز موفق عمل کرده است و این مساله تأکیدی است بر این که هم می توان اثری سرگرم کننده تولید کرد و هم آموزنده و چه خوب که این دو با رعایت تناسب فرمی و محتوای یک اثرتلویزیونی در این کار به دست آمده است.

سید محمدمهدی موسوی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۲
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • شیرین IR ۰۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
    بسیارزیادازتماشای فیلم آقای قاضی لذت می برم مخصوصاً بازی آقای بهزادخلج واقعا تماشایی است
  • جمال IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
    بسیار آموزنده و خانواده ما همگی با هم تماشا میکنیم