دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۷ شوال ۱۴۴۵ | May 6, 2024
حجت الاسلام فرجام

حوزه/ مدير حوزه علميه خراسان حوزه و علما را مرجع رسمی و متولي انتقال فرهنگ ديني به بدنه جامعه خواند و گفت: امروز با دشمن بيدار و آشناي با حوزه علميه مواجه ايم كه از نقش آفريني حوزه ها و علما ضربه خورده است.

به گزارش خبرگزاري«حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين فرجام، پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصيلي 95-94 حوزه علميه خراسان، در دانشگاه علوم اسلامي رضوي مشهد، با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري درباره حضور فعال روحانيون در نظام اسلامي، گفت: ايشان مي فرمايند "حوزه‌هاي علميه بايد خود را سربازان نظام بدانند، براي نظام كار كنند، براي نظام دل بسوزاند، در خدمت تقويت نظام حركت كنند... حوزه‌هاي علميه نمي توانند سكولار باشند. اين كه ما به مسائل نظام كار نداريم، به مسائل حكومت كار نداريم، اين سكولاريسم است".

مدیر حوزه علمیه خراسان، مسلح شدن به سلاح معرفت و استدلال را برآيند پويايي دروس حوزه خواند و ابراز داشت: تفكر جهاني داشتن از رسالت هاي مهم حوزه  و روحانیت است.

وي در ادامه با بيان این که علما، حوزه هاي علميه و مبلغان متولي انتقال فرهنگ ديني به بدنه جامعه هستند، افزود: اگر فرهنگ بخواهد متناسب با آموزه ها و به تعبير مقام معظم رهبري سبك زندگي ديني باشد، حوزويان بايد در این عرصه حضور جدي داشته باشند.

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با تاكيد بر اينكه از گذشته تا كنون، حوزويان در زمینه تبليغ  و تعميق باورهاي ديني مردم تلاش كرده اند، گفت: امروز با دشمن بيدار و آشناي با حوزه علميه مواجه ايم كه از نقش آفريني حوزه ها و علما ضربه خورده است.

حجت الاسلام والمسلمین فرجام به نقش مرجعيت و جايگاه عالمان ديني در تحولات منطقه و جهان اشاره و خاطر نشان كرد: حوزه علميه، حكومتي بر مدار دين با محوريت فقه و ولايت فقيه تاسيس كرده كه به طور طبيعي رسالت آن بيشتر شده و تلاش بيش از پیش حوزويان را مي طلبد.

وي با بيان اين كه در شرايط كنوني، فرصت ها و امكانات بيشتر و بهتري در اختيار حوزه علميه است، افزود: نظام امروز کشور، اسلامی است و به طور طبيعي پشتيبان دين، علما و حوزه علميه به عنوان مرجع رسمي تبيين دين مردم، مي باشد.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام، اقبال مردم را از فرصت هاي ديگري دانست كه در اختيار طلاب علوم ديني قرار دارد، در این رابطه گفت: امروز در دانشگاه ها، مدارس آموزش و پرور ش و بدنه جامعه اين اقبال کاملا مشاهده می شود.

وي، برنامه طراحي شده و در حال اجراي امروز و نيز امكانات ارتباطي زيادي كه در اختيار است، را از ديگر فرصت ها برشمرد و اظهار داشت: تريبون ها، مساجد، رسانه ها و فضاي مجازي از جمله اين امكانات مي باشد كه در گذشته به اين گستردگي در اختيا ر حوزه و علما نبوده است.

مدير حوزه علميه خراسان به فعاليت علمي شهيد مطهري(ره) اشاره کرد و ادامه داد: ايشان آروز داشت كه امكاناتي براي مقابله با تفكر مادي گري آن زمان در اختيار داشته باشد، ولي اين فضا وجود نداشت.

وي در بخشي دیگری از سخنان خود با اشاره به اين كه در ايام تابستان طلاب يا به تبليغ و يا به فعاليت هاي آموزشي مشغول بوده اند، ابراز داشت: حفظ تراث ارزشمند معارف اهل بيت (ع) از رسالت هاي حوزه علميه است.

مدير حوزه علميه خراسان تصریح کرد: علماي شیعه همواره پيشگام در حفظ دين مردم بوده و تاثير زيادي در فرهنگ داشته اند و همه اين امور با استقلال علمي و مالي حوزه بوده است.

وي در ادامه با بيان اين كه حركت قرآني خوبي در حوزه علميه خراسان شروع شده است، ابراز داشت: حوزه خراسان در سال گذشته، در رشته هاي قرآني و به ويژه در حفظ قرآن، رتبه كشوري و بين المللي داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین فرجام دهمچنین به اهميت توجه به حاشيه شهر مشهد اشاره و خاطر نشان كرد: در حال حاضر 400 مسجد در حاشيه شهر مشهد وجود دارد و از اين تعداد 350 مسجد داراي روحاني است، البته انتظار مي رود حركتي جهادي تبليغي آغاز شود كه مركز مديريت حوزه نیز در اين زمينه حمايت مي كند و اميدواريم كه چنين حركتي در سال آينده به نتيجه برسد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha