به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم همتی کارشناس حرم مطهر بانوی کرامت پیش از ظهر امروز در رواق حضرت خدیجه (س) حرم بانوی کرامت با بیان اینکه انسان برای رسیدن به رشد و تعالی باید ظاهر و باطن خود را باهم هماهنگ کند، اظهار کرد: تربیت انسانها از درون آغاز میشود و باورها و معیارهای فکری او را تصحیح میکند.
وی افزود: اصالت و کیفیت رفتارها بر اصلاح باطن و درون استوار است و چه بسیار رفتارهایی که در ظاهر انسانیست ولی با انگیزههای خودخواهانه و غیرانسانی صورت میگیرد؛ به طور مثال انفاق رفتاری خدا پسندانه است اما اگر با منت و تحقیر دیگران باشد رفتاری غیرانسانی است.
این استاد حوزه اظهار داشت: سلامت روان به معنای تعادل و انسجام فراگیر در همه ابعاد جسمانی و نفسانی انسان است که تعقل و اندیشیدن، آگاهی، هدف، انصاف، عدالت، امانتداری، حقیقتجویی، تسلیم در برابر رشد مستمر و آرامش از نشانههای آن است و در مقابل دنیاطلبی، ظلم، ضعف اراده، سستی، اضطراب، ترس، خودپسندی، حسد و کینهورزی ازنشانههای آن است.
وی افزود: روح و جسم هر یک برای خود، سلامتی و بیماری مخصوصی دارد و بیماری یکی از آنها سبب بیماری دیگری میشود.
همتی تصریح کرد: امام علی علیه السلام در خصوص تأثیرگذاری متقابل روح و بدن فرمودند «هرکس نفس بزرگوار دارد عواطفش افزون میشود و آن کس که عواطفش زیاد باشد دوستانش زیاد می شوند».
وی اصلاح درون را برای تصحیح دریافتهای فکری در دین اسلام بسیار مهم دانست و عنوان کرد: اسلام وجود آدمی را متشکل از دو بعد روانی و جسمانی معرفی میکند و سلامت هر یک را در گرو سلامت دیگری و متأثر از آن میداند.
کارشناس معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به راهکار سلامت روح و روان انسان خاطرنشان کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات حاد کنونی که منشأ آن صنعتی شدن زندگی بشر و درگیر شدن با انواع بیماریهای روحی و روانی دین است.
وی افزود: فطرت پاک بشر پیوسته به دنبال شناخت و باور حضور خداوند در لحظات زندگی است.
همتی با بیان اینکه روح سالم در بدن سالم است، ابراز داشت: پژوهشهای علمی نشان داده که ریشه و علت بسیاری از ناتوانیهای جسمی در نابسامانیهای فکری و عاطفی است بنابراین سلامت جسم و روح تا حد زیادی به هم پیوسته است و انسان سالم کسی است که از هر عیب و نقصی سالم باشد.
وی تصریح کرد: رابطه مستقیم بین سلامت جسمی و روحی باعث شده تا بهرهمندی از بهداشت روان تأثیر مثبتی بر سلامت جسم گذاشته و بستر مناسبی برای رسیدن به امنیت درون و سلامت ذهن فراهم سازد.
کارشناس معارفی حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر لزوم الگوپذیری مادران از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در تربیت فرزند، خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از کودکی عبادت خدای متعال را در روح و روان فرزندانش تثبیت کرد و از آغازین روزهای زندگی آنها را برای کسب معارف الهی آماده کرد.
وی رسیدگی به نیازهای جسمانی و عاطفی فرزندان را یکی دیگر ازمؤلفههای مادری در سیره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دانست و گفت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در پرورش جسم و سلامت روح فرزندان خویش از هیچ کوششی دریغ نکرد.
نظر شما