به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیتالله سید احمد خاتمی، در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران که در محل مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: در قرآن میفرماید آنجا که میپندارید خلوت است و کسی نیست، همان جا خدا حاضر و ناظر بر ماست و او به فردای همگان حسابرسی خواهد کرد.
خطیب جمعه تهران با اشاره به سبک زندگی قرآنی، ادامه داد در قرآن ۹۰ آیه با «أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» است و در آیه ۲۰۰ سوره آل عمران خداوند میفرماید: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»، مضمون این آیه، رستگاری بر پایه صبر است و عناصری که شما را سعادتمند میکند، عنصر صبر و استقامت است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه صبر با ایمان گره خورده است، گفت: نباید زود بی تابی کنید و از کوره در بروید. درباره صبر روایتهای زیادی وجود دارد؛ از جمله در اصول کافی صبر به قوای کل بدن تشبیه شده که همه بدن و مغز را در دست دارد و اگر صبر از دست برود، کالبد بدن بی روح خواهد شد؛ چرا که اگر استقامت در مسیر حق از دست برود، ایمان هم میرود.
وی با بیان اینکه آیات زیادی درباره صبر در قرآن وجود دارد، تصریح کرد: گروه نخست آیاتی هستند که مستقیماً درباره صبر نازل شدهاند. از ۱۰۵ آیه قرآن، حدود ۲۰ آیه خطاب به پیغمبر اکرم (ص) است که میفرماید ای پیامبر ما، برای خداوند صبوری پیشه کن و این به معنای آن است که مسئولان جامعه هم باید چند برابر مردم صبر و استقامت داشته باشند.
آیت الله خاتمی ادامه داد: دو چیز در قرآن به عنوان نقطه مقابل استقامت آمده است. یکی واژه جزع به معنای بی تابی کردن و به رخ کشاندن بی صبری است که در آیه ۱۹ سوره معارج میفرماید انسان تربیت نشده، حریص است و هنگامی که مشکلی پیش بیاید، بی تابی میکند و اگر خیری به او رسید خیرش به مردم نمیرسد.
امام جمعه موقت تهران به ضعف توأم با ترس به عنوان دومین نکته اشاره کرد و با استناد به آیه ۱۵۲ سوره آل عمران گفت: مسلمانان در مرحله اول جنگ احد پیروز شدند تا اینکه ضعیف شده و از دشمن ترسیدند و میان آنان اختلاف ایجاد شد و پیامبر گفته بود از تنگه مراقبت کنید ولی آنها این کار را نکردند و لذا آسیب دیدند.
وی با اشاره به دیدار تصویری رهبر معظم انقلاب با مردم آذربایجان گفت: معظم له بر استمرار انقلاب تاکید داشته و فرمودند این یکی از اصول مکتب امام (ره) است و نمونه آن تدبیر حضرت امام (ره) در دفاع مقدس بود. یک جنگ بر ما تحمیل شد و خواستند بحران ایجاد کنند، ولی امام (ره) از همین بحران فرصت ساختند و این از ویژگیهای اولیای الهی است و امام از همین مساله وسیلهای برای اقتدار ملی و اعتبار بینالمللی به وجود آوردند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری به برخی از مصادیق صبر و استقامت اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید دارند دانشمندان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه به حل مشکلات بپردازند که پرداختند. مثلاً به ما واکسن نمیدادند، ولی دانشمندان ما واکسن ساختند و اعلام کردند نیازی به واکسن شما نداریم.
آیت الله خاتمی از ضرورت حضور همراه با بصیرت مردم در مسیر انقلاب سخن گفت و افزود: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که ببینید دشمن کجا را هدف قرار داده و شما نقطه مقابل آن بایستید و مقاومت کنید. پس معلوم میشود که دشمن بر چه نقطهای حساس است.
خطیب جمعه تهران در خطبه دوم خود با اشاره به فرمایشات امام علی (ع) در نهجالبلاغه گفت: أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذِی إِنْ قُلْتُمْ سَمِعَ وَ إِنْ أَضْمَرْتُمْ عَلِمَ وَ بَادِرُوا الْمَوْتَ الَّذِی إِنْ هَرَبْتُمْ أَدْرَکَکُمْ وَ إِنْ أَقَمْتُمْ أَخَذَکُمْ وَ إِنْ نَسِیتُمُوهُ ذَکَرَکُمْ. برای خدا حریم نگه دارید و بدانید که تمام حرفهای شما را میشنود. اگر چیزی را هم نگویید و تصمیم هم بگیرید، تصمیم شما را حضرت حق میشنود.
وی با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام کاظم (ع)، افزود: امامی که یک عمر در مسیر انجام رسالت امامت خون جگر خورد. میگویند ۴ تا ۷ سال زندان در زندانهای هارونی اسیر بودند. زندانهایی که سقف را بر سر زندانیان خراب میکردند و زندان را دوباره میساختند و امیدوارم وفاداران جایگاه امامت، در بزرگداشت این امام معصوم سنگ تمام بگذارند.
آیتالله خاتمی در ادامه با تبریک روز عید بزرگ مبعث در هفته پیشِ رو عنوان کرد: عیدی که بشریت با آن هویت پیدا کرد. در سوره آل عمران آیه ۱۶۴ خداوند میفرماید: لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ.
وی در ادامه افزود: فداکاری دو خلبان ارزشمند و ایثارگر ارتش را میستایم؛ این دو خلبان میتوانستند جان خود را نجات دهند، ولی برای اینکه هواپیما در منطقه مسکونی سقوط نکند، به استقبال شهادت رفتند. شهادت این دو خلبان را به خانوادههای آنان و نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک و تسلیت عرض میکنم.
امام جمعه تهران در ادامه با اشاره به افزایش همهگیری ویروس کرونا گفت: ویروس منحوس کرونا همچنان میچرخد و بیش از ۲۴۰ فوتی یا اعدادی کمتر و بیشتر، هشدار است. اینکه مکرر عرض میکنم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنید، مصداق معروف و مصداق دعوت به تقواست. وقتی مقام معظم رهبری همگان را به دریافت واکسن دعوت میکنند، برای آن است که واکسن تأثیرگذاری خود را نشان داده و عزیزانی که هنوز واکسن نزدهاند، بهتر است با فوریت واکسن تزریق کنند؛ چرا که رهبر معظم انقلاب با در نظر گرفتن همه جوانب، فتوای فقهی دادند و دیگر جای تعلل ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر اعلام شود ویروس منحوس از کشور رخت بسته است ولی تا آن زمان به نظر میرسد که رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی یک تکلیف همگانی است.
برای مردم اوکراین نگرانیم
آیتالله خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران اوکراین، گفت: خوشبختانه موضع نظام را مسئولان و شخص رئیسجمهور بیان کردند و سیاست کلان ما در موارد مشابه این است که همه کشورهای درگیر را به گفتوگو و خویشتنداری دعوت میکنیم. آنچه سبب نگرانی و رنج ما شده است، بدون توجه به دین و مذهب مردم اوکراین، کشته شدن آنهاست.
وی ادامه داد: در ارزیابیها بایستی همهجانبه نگاه کنیم. در این حادثه، اقدامات تحریکآمیز ناتو و آمریکا شرایط را در منطقه پیچیده کرد و چهبسا پیچیدهتر خواهد کرد. فضولیهایی که آمریکا در کل دنیا دارد و بهناحق خودش را ابرقدرت میداند، در حالی که ابرقدرت نیست، سبب بروز چنین بحرانهایی شده است.
خطیب جمعه تهران تأکید کرد: در صحنه سیاسی در این قصه کشورهای اروپایی هم مدام بر طبل جنگ میکوبند، مثل اینکه نانشان را در جنگ میدانند و پیوسته مواد آتشزا در این آتش میریزند که آتش را برافروختهتر کنند، اما موضع معقول نظام جمهوری اسلامی همان است که بیان شد.
موافقان و مخالفان طرح حمایت از فضای مجازی نظرات خود را بگویند
آیت الله خاتمی در ادامه با اشاره به طرح حمایت از فضای مجازی که توسط مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار دارد، گفت: فعلاً در این جایگاه نه له و نه علیه این طرح سخنی نمیگویم، ولی حرفم را برای رعایت مصلحت کشور بیان میکنم. اما مسئله این است که صدها طرح در صحن یا در کمیسیون مطرح میشود، چرا که مجلس جای طرح و نظر است و مصوبات بعد از گذشت مدتی به شورای نگهبان میرود.
وی افزود: شورای نگهبان هم فقط قانون مدارانه همه مسائل را بررسی میکند، اما رسانه ملی میخواهیم در این عرصه فعال وارد شده و موافقین و مخالفین طرح نظرات خود را بیان کنند، از طرفی کسب و کار مردم برای ما بسیار مهم است و هنگام بررسی این طرح باید به کسب و کار مردم توجه شود.
خطیب جمعه تهران تاکید کرد: طرحی که هنوز نه به بار است و نه به دار نباید درباره آن با عصبانیت سخن بگوییم و دیگری را متهم به خیانت و آن یکی را به خباثت متهم کند، بلکه باید در فضایی آرام و منطقی روال قانونی درباره این طرح بررسی شود و وقتی هم قانون شد همگان باید آن را تبعیت کنند.
نقطه نهایی مذاکرات وین لغو همه تحریمها است
وی با اشاره به مذاکرات وین گفت: مقام معظم رهبری پیش از این اجازه مذاکره را در صورتی دادند که همه تحریمها لغو شود. همچنین مذاکرهکنندگان ما فرزندان ملت و دلسوز آنها هستند و تمام تلاش آنان تأمین مصالح و منافع ملت ایران است.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه نقطه نهایی مذاکرات لغو همه تحریمها به ویژه تحریمهای بانکی و تجاری است، اظهار داشت: اگر تحریمها لغو شود، گویا مذاکرهای صورت نگرفته است. البته امیدوارم که خبرهای خوشی برای ملت ایران که در هر صورت پیروز میدان هستند در راه باشد. این ملت خستگی را خسته کرد و همچنان هم در صحنه خواهند بود.
نمایندگان مجلس در بررسی لایحه بودجه نباید بخشی نگر باشند
وی در ادامه با اشاره به لایحه بود ۱۴۰۱ تاکید کرد: نمایندگان مجلس در بررسی لایحه بودجه نباید بخشی نگر باشند و فقط حوزه انتخابیه خود را ببینند، چرا که آنها نمایندگان کل ملت ایران هستند و باید مصلحت کل کشور را در نظر بگیرند. همچنین نمایندگان مجلس باید درآمدها را واقعبینانه ببینند. چرا که خوش خیالی دیدن ارقام باعث کسری بودجه میشود.
آیت الله خاتمی ادامه داد: مسئله زیرساختها و تولید و اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار است که آنها عناصر کلیدی و ستون فقرات رفع مشکلات اقتصادی کشور محسوب میشوند. ضمن اینکه باید اولویت زیادی برای به سامان رساندن طرحهای نیمه تمام داشت و هر چه زودتر این طرحها پایان پذیرفته و مردم سود اصلی را ببرند.
وی خاطرنشان کرد: باید مجلس مراقب باشد که چه چیزی را تصویب میکند. نباید به رغم جانکاه گرانیها افزوده شود و مردم به شدت به شدت از گرانیهای سرسامآور در رنج هستند، البته ریلگذاریهای صورت گرفته درباره گرانیها از مدتهای پیش بوده و به ما تحمیل شده است ولی باید مجلس به محرومان و پابرهنگان که ولی نعمت ما هستند توجه بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام /
نظر شما