به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز در تفسیر آیات ۵۳ تا ۵۵ سوره مبارکه عنکبوت در حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه برخی به پیامبر(ص) می گفتند اگر عذابی وجود دارد ما را عذاب کن، اظهار کرد: باید بدانیم که این عالم، عالم طبیعی است و قرار نیست که عالم با معجزه اداره شود.
وی با بیان اینکه خداوند سه جواب به افرادی که از پیامبر(ص) تقاضای عذاب و معجزه می کردند داده است، گفت: اول اینکه هر عذابی زمانی دارد و اگر زمان نداشت عذاب می آمد، دوم اینکه عذاب یکمرتبه و بی مقدمه می آید و کسی از زمان آن خبر ندارد و سوم اینکه افرادی که برای عذاب عجله می کنند بدانند جهنم مطمئنا آنها را احاطه می کند و اگر چشم بینا داشته باشند در همین دنیا هم عذاب خدا را می بینند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه برخی افراد لجاجت دارند و نمیتوانند زیر بار حق بروند، افزود: پیامبر(ص) وقتی امیرالمؤمنین(ع) را در غدیر معرفی کردند، این خبر بعد از ورود حجاج به مدینه منتشر شد؛ خبر به نعمان بن حارث که از امیرالمؤمنین(ع) بغض داشت رسید و خود را به پیامبر(ص) رساند و گفت تا الان هر چه گفتی عمل کردیم ولی اینکه جانشین تعیین کردی دیگر چیست؟ پیامبر(ص) فرمودند این هم مانند بقیه دین از طرف خدا است؛ او گفت من طاقت ندارم و از خدا بخواه عذابی از غیب بیاید و من بمیرم و این روز را نبینم؛ اتفاقا سنگی از آسمان آمد و او را به درک واصل کرد.
وی با بیان اینکه ما یک برزخ داریم و یک قیامت، گفت: عالم برزخ بین عالم دنیا و قیامت است و امام صادق علیه السلام فرمودند ما از برزخ شما می ترسیم زیرا شفاعت در برزخ نیست و در روایت داریم افرادی که اهل گناه نبودند ولی به گناه افراد راضی بودند و امر به معروف و نهی از منکر نمی کردند در عالم برزخ در آتش می سوزند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه داستان های زیادی از عالم برزخ نقل شده است، گفت: شیخ عباس قمی می گوید من در وادی السلام بودم و دیدم مرده ای که معلوم بود انسان متشخصی است را آوردند؛ دیدم صدای نعره شتری که او را داغ میکنند می آید، وقتی نزدیک شدم دیدم این نعره از این جنازه است و اطرافیان این نعره را نمی شنیدند.
وی با بیان اینکه کتاب منازل الآخره شیخ عباس قمی و کتب دیگری از بزرگان مطالب زیادی در رابطه با عالم برزخ بیان کرده است، گفت: در روایات آمده است که اگر سوره ملک را هر شب بخوانید عالم برزخ انسان آرام می شود؛ همچنین انفاق، صدقه و خواندن سوره انا انزلنا در آرامش عالم برزخ بسیار مؤثر است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه برزخ یا باغی است از باغ های بهشت یا حفره ای است از حفره های جهنم، افزود: حضرت عیسی(ع) از قبرستانی رد می شدند و دیدند صاحب قبری را عذاب میکنند، یک سال بعد هم از آن قبرستان رد شدند و دیدند عذاب را از آن میت برداشته اند؛ بنابراین از جبرئیل پرسیدند که عذاب این فرد چرا بر طرف شد؟ جبرئیل گفت او فرزندی داشت که دو کار خیر انجام داد اول یک راه برای مردم درست کرد و دوم یک یتیم را سرپرستی کرد و این دو کار خیر عذاب را از پدرش برداشت.
وی با بیان اینکه اکثر آیات جهنم برای کافران است، گفت: امیرالمؤمنین(ع) فرمودند که اگر کافران نبودند جهنم را خلق نمی کردند؛ بنابراین در روایات زیادی داریم که خلود در جهنم برای کافران است و مؤمنان تنها برای برخی از گناهان به صورت موقت به جهنم می روند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به کارهایی که انسان را از آتش جهنم نجات می دهد، خاطرنشان کرد: اول ایمان به خدا و پیامبر(ص) است، دوم ولایت امیرالمؤمنین(ع) که در روایت داریم اگر همه مردم با حب امیرالمؤمنین(ع) زندگی می کردند خدا جهنم را نمی آفرید؛ سوم تقوا است که به معنی خویشتن داری از گناه است و چهارم استغفار زیاد است که خداوند در قران می فرماید وقتی مردم استغفار می کنند عذاب برداشته می شود.
وی ادامه داد: در روایت داریم که سه گروه هستند که جهنم را نمی بینند؛ اول زنی که مطیع همسرش باشد، دوم فرزندی که به پدر و مادرش نیکی میکند و سوم سخاوتمندی که خوش اخلاق هم باشد.
نظر شما