جمعه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۵
اعمالی که گناهان صغیره‌ را به کبیره تبدیل می‌کنند/ پوشیدن لباس روحانیت مسئولیت دارد

حوزه/ رئیس ستاد اقامه نماز خطاب به طلاب غیرایرانی گفت: در این لباس از هیچگونه کار خیر فروگذار نکنید که برخی از آن‌ها تا نسل‌ها باقی خواهند ماند. پوشیدن لباس روحانیت مسئولیت دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز در جمع طلاب غیرایرانی جامعةالمصطفی، اظهار کرد: واژه لباس در چند جای قرآن کریم تکرار شده است و در ارتباط با مراسم امروز و تلبس به لباس مقدس روحانیت در سوره مبارکه مدثر خطاب به پیامبر(ص) آمده است؛ "و ثیابک فطهر" به این معنی که لباس عالم دین باید پاکیزه و منزه باشد.

وی افزود: در آیه ۵۹ سوره احزاب لباس بیانگر شغل و کسوت معرفی شده است؛ «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا»، ای پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهای خود را بر خود فروتر گیرند این برای آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند [به احتیاط] نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است و طبق این آیه به ملاحظات پیرامون یک لباس باید دقت نظر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی خطاب به طلاب و فضلا گفت: در این لباس از هیچگونه کار خیر فروگذار نکنید که برخی از آن‌ها تا نسل‌ها باقی خواهند ماند. امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه در دعای مکارم الاخلاق می‌فرمایند: البسنی زینه المتقین. تقوا در مثال به این معنی است که وقتی انسان یک لباس سفید تمیز به تن دارد، از آلودگی‌ها پرهیز می‌کند. در باب نماز نیز واژه "تنهی" به معنای مانع نیست و به معنای تذکر و تلنگر است اما مانع از گناه نیست و گاهی اوقات این لباس به عنوان یک حریم مانع از آلودگی بیشتر می‌شود.

وی اذعان کرد: برخی از اعمال هستند که گناهان صغیره را تبدیل به گناه کبیره می‌کند، که برخی از آن‌ها خندیدن به گناه، علنی گناه کردن است. در همین باب، گناه با لباس روحانیت نیز هرگونه گناه صغیره و خطاهای کوچک را تبدیل به گناه کبیره می‌کند. در این رابطه در آیه ۳۰ سوره احزاب خطاب به زنان پیامبر آمده است: «یَا نِسَاءَ النَّبِیِّ مَنْ یَأْتِ مِنْکُنَّ بِفَاحِشَةٍ مُبَیِّنَةٍ یُضَاعَفْ لَهَا الْعَذَابُ ضِعْفَیْنِ ۚ وَکَانَ ذَٰلِکَ عَلَی اللَّهِ یَسِیرًا»، ‌ای زنان پیغمبر، از شما هر که به کار ناروای آشکاری دانسته اقدام کند او را دو برابر دیگران عذاب کنند و این بر خدا سهل و آسان است و همچنین ضعف الحیوة و ضعف الممات خطاب به پیامبر(ص) آمده است. لذا این لباس مسئولیت دارد.

وی تصریح کرد: مسیرتان مسیر درستی است و در این بین ممکن است، یک عده به شما جسارت کنند، ولی از طرفی کلی از مردم هم احترام شما، لباس شما و کسوتتان را دارند. در قرآن کریم آمده است به پیامبر اینگونه توهین می‌کردند؛ انک لمجنون، و با توجه به اینکه جمله اسمیه است، با انّ، ک و ل شروع شده است. یعنی حتما، حتما، حتما دیوانه‌ای. در حالی که کجای دنیا دیده‌اید به یک روحانی سه بار پشت سر هم بگویند تو حتما حتما حتما دیوانه‌ای.

استاد قرآن کریم خاطر نشان کرد: عاقبت به خیری به مدرک و مدارج تحصیلی نیست، بلکه عاقبت به خیری در انجام کار برای خداست و طبق فرموده حضرت رضا(ع)، علم واقعی در قرآن است.

۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha