جمعه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۸
رنج‌های اقتصادی امروز نتیجه ناگریز و قطعی سیاست‌های اقتصادی دهه‌های گذشته است

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با تاکید بر اینکه باید به طور شفاف به مردم توضیح داده شود که مشکلات اقتصادی امروز نتیجه ناگریز سیاست‌های اقتصادی در دهه‌های گذشته است، تصریح کرد: برون‌رفت از این تنگناها نیازمند برنامه، اعتماد ملت به دولت و نظام و اراده و عزم راسخ برای تحول است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، در خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۶اردیبهشت ماه) که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: نظریه دولت در اندیشه دینی و اسلامی آکنده از ارزش‌های اخلاقی و انسانی و دارای ساختار و هندسه اختصاصی خویش است.

وی افزود: مبنای اندیشه سیاسی امیرالمومنین(ع) قوانین مبتنی بر آموزه‌های وحیانی است و از نگاه علی(ع) دو آرمان والا از حکمرانی و سیاست‌ورزی یعنی فراهم کردن زمینه تعلیم و تربیت و پاسخ به نیازهای مادی و معنوی انسان‌ها و توسعه انسانی و ساخت کشوری مدرن با زیباترین و کارآمدترین زیرساخت‌های توسعه و پیشرفت در پرتو آراستگی مدیران ارشد و میانی به عدالت و تقوا و اراده آنها برای فهم معارف قرآن و عترت و آراستگی به آن تحقق خواهد یافت.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: علی(ع) بعد از تبیین اهداف کلیدی حکمرانی، مالک اشتر را به تقوا توصیه می‌کنند و بر این مبنا فرمان می دهند که مدیران باید آراسته به تقوا باشند و سیاست منهای عدالت در تفکر انقلابی امیرالمومنین هیچ معنایی ندارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با بیان اینکه آنچه اوامر الهی را بر هر مسئله دیگری ترجیح می‌دهد نماد تقوا است، خاطرنشان کرد: چنین انسانی می تواند در نظام اسلامی مدیر باشد.

وی افزود: اگر قرآن مبنا شد هیچ تصمیم‌گیری بدون پشتوانه علمی اتخاذ نمی‌شود و سخن بدون پشتوانه علمی شنیده نمی‌شود،‌تصریح کرد: اگر مدیران و مقامات ارشد کشور به سنن الهی پایبند نباشند بدنه جامعه رابطه اش با واجبات سست می شود و به همین دلیل بر مبنای فرمان امام علی مالک اشتر باید در واجبات و مستحبات پیشگام باشد و بر این مبنا باید مراقب کلمات و تصمیمات خود باشیم.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: تمام اقتدار جمهوری اسلامی دستاورد ارتباط نزدیک مسئولین و مردم در قرآن و عترت و در حوزه هایی است که اقتدار آفریده اند. در عرصه هایی که امت اسلامی در اریکه قدرت قرار دارد دستاورد قانونمداری و قرار گرفتن فرامین الهی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد با بیان اینکه اگر سعادت دنیا و آخرت را می خواهیم باید تلاش کنیم رابطه خود را با وحی مستحکم کنیم و هر قدر این رابطه استحکام شود راه برای عزت و سعادت جامعه فراهم می شود و اگر فاصله بگیریم محصولش کاهش اقتدار و افزایش مشکلات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی است و باید برای حل مشکلات اقتصادی دانش و علم را مبنای کار خود قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه دینداران مدافع حقوق انسان‌ها هستند و این امیرالمومنین است که مدافع حقوق انسان ها هست و انبیا و صاحبان خرد و علم و تقوا و عدالت در خدمت بشریت هستند نه صاحبان زر و زور،‌ گفت: امروز غرب با تکیه بر دانش و تکنولوژی شکاف بین شمال و جنوب را افزایش می دهد و با سوء استفاده از قدرت اقتصادی و سیاسی و نظامی اهداف نامشروع خود را بر جوامع انسانی تحمیل می‌کند ولی انسان در تراز قرآن در خدمت بشریت است و برای انسانیت رحمت است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد بیان داشت: مسئولیت همه ما به ویژه کسانی که در سطوح بالاتری از قدرت سیاسی قرار دارند آن است که با تمام توان در مسیر یاری و نصرت خدا برآیند و نصرت خدا به معنای یاری و نصرت دین خدا است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید مردم این باور را نسبت به مدیران ارشد و میانی داشته باشند که اگر وارد نهاد وابسته به نظام شدند،‌ اگر نسبت به آن مقام ارشد شناخت دارند،‌ با اطمینان به مراتب تقوا دیانت او، او را مقدم بدارند،‌ تصریح کرد: در روزهای ماه مبارک رمضان از بعضی افراد که خود را در این نظام حتی در سطوح پایین قرار دارند رفتارهای سوئی دیده شده اند و باید مدیران ارشد رصد کنند و عدالت و تقوا رمز مدیریت دینی در اندیشه سیاسی علی(ع) است.

امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به اینکه در جمعه گذشته شاهد حضور امت اسلامی در راهپیمایی تحول آفرین قدس بودیم،‌ گفت: عموم رسانه ها به این واقعیت اذعان داشته اند که راهپیمایی روز قدس در رمضان سال جاری در دنیای اسلام با عظمت دیگری برگزار شد که نویدبخش وحدت امت اسلام برای دفاع از سرزمین قدس است و پیام‌آور این حقیقت است که فلسطین امروز مسئله اول جهان اسلامی است.

وی افزود: در سرزمین‌های اشغالی با سخت‌گیری‌های غیرانسانی مزدوران رژیم صهیونیستی بیش از ۲۰۰هزار نفر در اجتماع عظیم قدس و نمار جمعه بیت المقدس حضور یافتند که بسیار امیدبخش و برای دشمنان اسلام و مسلمین پیام‌آور یاس و ناامیدی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد ادامه داد: دیروز رژیم صهیونیستی در موضع تهاجم قرار داشت و جنگ ۶روزه ۱۹۶۷میلادی نماد این تهاجم بود و ظرف ۶روز سه کشور اسلامی مورد تجاوز صهیونیست ها قرار گرفت و سرزمین های اسلامی به بیش از ۳برابر افزایش یافت و امروز این موضع تهاجمی به موضع تدافعی محض تبدیل شده و صهیونیست‌های در محاصره غزه،‌ کرانه باختری،‌ مقاومت اسلامی لبنان و امت اسلامی قرار دارند و امروز امت فلسین و قهرمانان غزه و کرانه باختری همه در کنار هم هستند و یک وحدت و انسجام دستاورد اقتدار محور مقاومت است.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات اقتصادی کشور گفت: توصیه جدی به مقامات ارشد و اجرایی کشور دارم که باید راه را برای اجماع علمی هموار کرد و نخبگان سیاسی و علمی دانشگاهی با مشکلات اقتصادی مورد تعامل و گفت و گوی جدی قرار گیرند و ما برای برون رفت از تنگناها با الهام از سیاست های کلی ابلاغی در حوزه مسائل اقتصادی به یک تصمیم مورد حمایت جامعه علمی و نخبگان سیاسی برسیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تاکید کرد: تیم اقتصادی دولت باید بر این امر متمرکز شوند و روی این حوزه سرمایه گذاری کنند و این مهم نیازمند برنامه جامعه و مدیریت شایسته مدیران عالم،‌کارآزموده،‌ صبور و درای سعه صدر و با انگیزه و شجاع است و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

امام جمعه موقت تهران گفت: دولت بر اصلاح ساختار و عملکرد اقتصادی کشور مصمم است و امروز بیش از گذشته نیازمند اصلاح ساختاری هستیم و بسیار ضروری است و نمی توان اغماض کرد.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: بی‌تردید سیاست پولی کشور باید اصلاح شود و سیاست چاپ، نشر و توزیع گسترده پول و سیاست پولی انبساطی تاثیرات زیان‌باری بر تولید و رشد اقتصادی داشته و از عوامل کلیدی رشد تورم و کاهش ارزش پول ملی است.

وی افزود:‌ اگر سیاست پولی انبساطی رشد پایه پولی و استقراض از سیستم بانکی گره گشای مشکلات اقتصادی بود و می توانست نرخ رشد بلند مدت را افزایش دهد، هیچ کشوری در دنیای امروز با مشکلات اقتصادی مواجه نبود چون برای همه کشورها رشد پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی ساده است.

وی با تاکید بر اینکه باید به طور شفاف به مردم توضیح داده شود که مشکلات اقتصادی امروز نتیجه ناگریز سیاست‌های اقتصادی در دهه‌های گذشته است، تصریح کرد: برون‌رفت از این تنگناها نیازمند برنامه، اعتماد ملت به دولت و نظام و اراده و عزم راسخ برای تحول است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تاکید کرد: باید برای کارشناساسان ارشد و میانی دولت و چهره های شناخته شده اقتصادی فرصتی فراهم شود تا از طریق تریبون های رسمی و رسانه ملی برای مردم توضیح دهند که سیاست نرخ رشد پول در سطح محدود و با ثبات متناسب با نرخ رشد اقتصادی می تواند در کنترل نرخ تورم داشته باشد و آثار و نتایج این سیاست در کوتاه مدت،‌ میان مدت و بلند مدت باید برای مردم تبیین شود.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مخارج دولت مهم ترین ابزار سیاست مالی است،‌ گفت: بی تردید می توان اذعان کرد در طول دهه های اخیر سیاست های مالی و پولی دولت ها در جهت تامین رشد اقتصادی و ثبات اقتصادی ناکارآمد بوده و باید این سیاست ها مورد تجدید نظر قرار گیرند و دولت به این اذعان دارد و تجدید نظر در این سیاست ها را در دستور کار قرار داده اما باید برنامه اصلاحات ساختاری اقتصاد برای تحول در شاخص های کلان اقصادی برای مردم توضیح داده شود.

وی گفت: باید طراحی نظام بودجه ریزی مناسب مبتنی بر عملکرد در پاسخ به سیاست های ملی رهبر انقلاب و تاکیدات ایشان در دستور کار قرار گیرد و مردم و کارشناسان در جریان برنامه اصلاح بودجه‌ریزی دولت قرار گیرند.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد افزود: مدیریت صحیح درآمدهای نفتی از سوی دولت و فراهم کردن زمینه هدایت این درآمدها به صندوق توسعه ملی راه نجات کشور است و در این امور هیچ کدام از نخبگان علمی،‌ دانشگاهی و سیاسی تردید ندارند.

امام جمعه موقت تهران گفت: دولت باید برنامه خود را ارائه کند و نخبگان را به کمک بطلبد و در مسیر رسیدن به اجماع گام بردارد و مردم باید در جریان تصمیمات اصلاحی قرار گیرند.

وی بیان داشت: اگر دولت تصمیم دارد نحوه پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کند، مردم قبل از اجرای طرح در جریان قرار گیرند و نحوه جبران یارانه ها قبل از اجرای طرح عملی شود تا مردم به آرامش برسند و در کنار دولت قرار گیرند.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تاکید کرد: مردم باید در کنار دولت قرار گیرند تا اصلاحات اقتصادی انجام شود نخبگان سیاسی و علمی نزاع های سیاسی را کنار بگذارند و در مقابل اشتباهات دیروز، امروز در نقد دچار اشتباه نشویم. اگر نجات کشور را می خواهیم دست در دست هم دهیم و تصمیم صحیح اتخاذ کنیم و برای اجرای تصمیم صحیح همه جریان های سیاسی دوست‌دار ایران کنار هم قرار گیرند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۴
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • محسن IR ۲۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۶
    اگر مسولان با این سرعت مشکلات را تشخیص دهند و به فکر چاره مشکلات باشند، وای به حال مردم با مشکلات امروز.
  • موسوی IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    نفت گران شده، این که باید به نفع مردم باشه چه ربطی به گذشته دارد؟
  • موسوی IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    دولت ها قادر به مبارزه با مفاسد اجتماعی، اقتصادی و غیره نیستند و مقصر را دیگری عنوان می کنند در حالیکه توانایی عزل و نصب مدیران را دارند تا بتوانند به نتیجه مطلوب برسند؛ دولت کاری کند که خدا راضی شود، مردم راضی خواهند شد!
  • عمادی IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
    «رنج‌های اقتصادی امروز نتیجه ناگریز و قطعی سیاست‌های اقتصادی دهه‌های گذشته است» سلام. گرچه این حرف نسبتا درسته، اما اینطور تحلیل کردن، کار یک تریبون دار با بصیرتی که قبلا هم نماینده مجلس بوده، نیست. اولا، بخشی از مشکلات اینطوریه. ثانیا، این تحلیها خیلی کلیشه ایه. مسلما در دوره های بعد هم، تریبون دارها، همین رو میگن که مشکل از دهه گذشته است و این همینطور میتونه ادامه داشته باشه (و متأسفانه کشور و مسئولین ما نشون دادند که در تداوم مشکلات، دست کمی از گذشتگان ندارند.) پاسکاری کردن مشکلات کلا کار خوبی نیست. دید بدی ایجاد میکنه. بیشتر به فرار از مسئولیت میخوره تا تحلیل مناسب. ضمنا صاحبان تریبون نباید نه الان و نه در آینده، بزک دست دولتمردان و مسئولین بدن. کم نیستند مسئولین ناشایسته ای که دنبال بوق و کرنا کردن این حرفها در رسانه ها برای فرار از مسئولیت پذیری هستند. شما مثلا بگید: «در گذشته به خاطر برخی سوء تدبیرها مشکلاتی بوجود آمد که مسلما آثاری رو بر وضعیت اقتصادی امروز گذاشته. الان نباید نه آن سوء تدبیرها ادامه پیدا کنه و نه اون مشکلات؛ لذا استدعا از مردم اینه که با اعتماد و همکاری، به دولت در رفع مشکلات کمک کنند و استدعا از دولتها اینه که برای. دوره های بعد، مشکلات باقی نذارند.» ببخشید؛ البته نمیخوایم به شما یاد بدیم؛ درس پس میدیم.