سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
سید عبدالفتاح نواب

حوزه/ سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای کاهش هزینه حج زائران ایرانی گفت: مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره کاهش زمان حج نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها و ارتقای ناوگان حمل‌ونقل و فرودگاه‌ها در مبدا و مقصد است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، در حاشیه مراسم بدرقه رسمی حجاج در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌های متعددی دست‌اندرکار عملیات حج هستند و تنها به فعالیت سازمان حج و زیارت خلاصه نمی‌شود، بلکه وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، امور خارجه، کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین نیروهای انتظامی و نظامی دست اندرکار هستند تا مراسم حج به‌خوبی انجام شود. در همین فرودگاه سلام برای اینکه بتوان خدمت بهتری به زائران ارائه داد اقدامات جدی صورت‌گرفته و جای دارد از وزیر محترم راه و دست‌اندرکاران شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) تشکر کنم.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری برای عملیات حج امسال گفت: در این مسیر هم رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره حج و هم مسائلی که درباره بیانیه گام دوم و جهاد تبیین بیان فرمودند، مدنظر قرار گرفته است. همچنین تأکیداتی که معظم له درباره توجه به قرآن در سرزمین‌های وحی دارند در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شده است. ان‌شاءالله با این تدابیر بتوانیم حج معنوی خوبی را پیش‌رو داشته باشیم.

وی در پاسخ به پیگیری‌ مطالبه رهبر معظم انقلاب در خصوص کاهش زمان سفرحج اظهار کرد: مقام معظم رهبری نسبت به مسائل کلی کشور خبیر هستند و فرمودند که اگرچه این کار سختی است، ولی باید تلاش شود که ایام سفر زائر کوتاه شود. چند مؤلفه باعث می‌شود که سفر حج طولانی یا کوتاه شود که مهمترین آن پروازها و هواپیماهاست؛ اگر هواپیماهای انتخابی ظرفیت بالایی داشته باشند تعداد بیشتری مسافر جابجا می شوند و طبیعتاً زمان کوتاه‌تر می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه در حج پیشین حدود ۸۳ هزار زائر با ایران‌ایر جابجا شدند که باعث طولانی شدن زمان جابجایی گردید، تصریح کرد: همکاران ما به دنبال تدابیری هستند که تا جای ممکن این سفر کوتاه‌تر شود، ولی این مسئله نیازمند تقویت ناوگان هواپیمایی نیز هست. برای کاهش زمان ۴۵ روزه جابجایی مسافران به یک ماه، نیازمند تعداد فرودگاه‌های بیشتر در مبدا و مقصد هستیم؛ برای مثال یکی از فرودگاه‌های عربستان طائف است که به مراتب وضعیت بهتری از فرودگاه جده دارد؛ زیرا که در ۹۵ کیلومتری مکه قرار دارد و زائر می‌تواند بعد از ۲۰ کیلومتر به میقات برسد که طول مسیر فرودگاه و در مسیر میقات قرن المنازل ۹۵ کیلومتر تا مکه است و هوای طائف برخلاف هوای شرجی شهر جده، کوهستانی و بهتر است ولی طول مسیر فرودگاه جده و رفتن به میقات جحفه تا مکه مکرمه حدود ۳۰۰ کیلومتر است . این امر می‌طلبد تا فرودگاه‌های اطراف شهر مکه و مسیر میقات فعال شوند و حاجیان از سراسر جهان اسلام برای انجام اعمال زودتر جابجا شوند.

سرپرست حجاج ایرانی در تشریح اقدامات انجام‌گرفته بعد از دیدار رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: از روز چهارشنبه گذشته که در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم، جلساتی را در پژوهشکده حج و زیارت آغاز و طرح‌ها و برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده ایم تا در آینده انجام شود. البته این برنامه‌ها برای امسال عملیاتی نخواهد شد و سازمان‌ها و نهادهای مختلف باید دست به دست یکدیگر بدهند تا این کار اتفاق بیفتد؛ لذا همه باید تلاش کنند تا به این خواسته مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانند.

وی در زمینه کاهش هزینه‌های حج تمتع بیان کرد: اکنون هزینه حج در برخی کشورهای اسلامی به نزدیک ۱۰ هزار دلار رسیده است. زائران برخی کشورهای مجاور تا یک و نیم برابر کشور ما هزینه پرداخت می‌کنند. لذا ایران جزو ارزان‌ترین کشورهای برگزارکننده حج است و برنامه‌ریزی‌های جامع نیز به نحوی بوده که هزینه‌ها کاهش یابد؛ برای مثال برای تأمین هتل‌ها، مسئولین با بررسی و ارائه مستندات کافی و خوش نامی زائران ایران در رعایت اموال هتل ها و علاقمندی مالکان هتل در اجاره دادن هتل ها به ایرانی ها از طرفی سعی در کاهش هزینه‌ها دارند تا مجموع مبلغ پرداختی زائران کمتر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha