سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
هشتمین گردهمایی قرآن، عترت و سلامت جامعه پزشکی در حرم حضرت معصومه(س)

حوزه/ هشتمین گردهمایی و وبینار قرآن، عترت و سلامت جامعه پزشکی کشور با موضوع تأثیر نماز در سلامت معنوی انسان در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، هشتمین گردهمایی و وبینار قرآن، عترت و سلامت جامعه پزشکی با موضوع و محوریت جایگاه نماز در ارتقاء سلامت معنوی جامعه پزشکی شب گذشته در شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.

مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در این همایش با بیان اینکه یک دهه است که فعالیت های قرآنی در جامعه پزشکی ساماندهی شده است، گفت: علاوه بر اینکه تأمل در آیات قرآن و استفاده از قرآن در زندگی فردی و اجتماعی تأثیرات معنوی و مادی بر زندگی انسان دارد قرائت و انس با قرآن کریم نیز در ارتقاء سلامت معنوی نقش بسزایی دارد.

وی با اشاره به تأثیر سلامت معنوی در ارتقای سلامت جامعه گفت: اخلاق پزشکی و اخلاق اسلامی نیاز امروز جامعه پزشکی کشور است از این رو ما در بهمن ماه دهمین گردهمایی، قرآن عترت و سلامت را خواهیم داشت و در اسفند ماه سمیناری را با این موضوع در شهر مقدس قم برگزار خواهیم کرد.

حجت الاسلام احمدی نیز ، با بیان اینکه ارتباط قشر پزشکی با قرآن و معارف الهی کار ارزشمندی است که آثار فردی و اجتماعی زیادی در جامعه دارد، گفت: انسان دارای دو بعد جسم و روح است از این رو هر کدام از این دو بعد انسان سلامت و بیماری دارند.

وی، با اشاره به سلامت روح انسان گفت: اولین عامل سلامت روح اعتقادات، باورها و معرفت صحیح و دومین عامل سلامت روح آراستگی به صفات پسندیده مانند ایمان و تقوا است و از طرف دیگر روح انسان بیماری هم دارد که از آن به رذائل اخلاقی یاد می شود.

کارشناسی دینی با بیان اینکه انسان اگر بخواهد به سعادت برسد باید روحش را در مسیر صحیح و سلامت قرار دهد، گفت: عمده تلاش ما باید این باشد که به سلامت نفسانی برسیم زیرا جسم روزی خواهد مرد ولی روح انسان مرگ ندارد و همواره وجود دارد بنابراین سرمایه اصلی ما روح است و باید به اموری که باعث سلامت روح و روان ما می شود توجه بیشتری کنیم.

وی، با بیان اینکه نماز یکی از اموری است که در سلامت روح انسان تأثیر زیادی دارد، افزود: در قرآن برای نماز آثاری ذکر شده است که تأثیر مستقیم در سلامت روح و روان دارد و از جمله آثار آن ایجاد آرامش در انسان است.

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه دنیای امروز با همه پیشرفتش نمی تواند برای بشر آرامش بیاورد، افزود: منشأ بسیاری از بیماری های امروز بشر یأس و نا امیدی است ولی قرآن می گوید یاد خدا درمان استرس ها و ناراحتی های روحی است و مایه آرامش و اطمینان قلب در انسان است.

وی، اثر بعدی نماز را دوری از صفات و اخلاق رذیله دانست و گفت: انسان فطرتا به دنبال رذائل اخلاقی است ولی خداوند نمازگزاران و افرادی که در اموال خود حقی برای نیازمندان قائل هستند را از افتادن به دام رذائل اخلاقی استثنا کرده است.

استاد حوزه و دانشگاه، افزود: سومین اثر نماز در سلامت روح انسان بازداری از فحشا و منکرات است ولی متأسفانه موانعی در همه ما وجود دارد که مانع اثرگذاری نماز می شود که از جمله آنها می توان به غفلت، جهل و نداشتن حضور قلب در نماز اشاره کرد.

وی با بیان این که ایمان و آرامش پزشک در بیمار اثر دارد و به بیمار هم آرامش می دهد ، گفت: طبابت اگر با یاد خدا باشد اثر معنوی هم بر بیمار خواهد گذاشت و علاوه بر جسم روح بیمار را هم درمان خواهد کرد.

در ادامه سیم فروش مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نماز رابطه انسان با خدا است گفت: انسان اگر خلقت بدن خود را هم نگاه کند که چطور هر چیزی در جای خود قرار گرفته است خیلی راحت خدا را می شناسد و وقتی خدا را شناخت عمل به دستورات خدا و از جمله نماز برای او راحت می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha