چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ |۱۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 20, 2024
حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی

حوزه / عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی اهتمام ویژه ای در بحث معیشت مردم داشت، به شدت در مسئله معیشت و اقتصاد مردم به خصوص قشر ضعیف جامعه حساس بود و در صورت باخبر شدن از گرانی و گرفتاری مردم ناراحت می‌شد و پیوسته به مسئولین درباره مردم تذکر می‌داد.

آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به پانزدهمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله فاضل لنکرانی گفت: ایشان در زندگی مجاهدت و تلاشهای بسیاری داشتند و از ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه شدند، ۶ سال بعد از آن در درس خارج آیت الله بروجردی شرکت کردند و در ۲۴ سالگی نگارش اولین کتاب خود را به پایان رساندند.

وی در ادامه افزود: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، ۱۱ سال در درس امام راحل و ۹ سال در درس آیت الله بروجردی شرکت کردند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام با تاکید بر رابطه ایشان با امام خمینی (ره) بیان کرد: امام (ره) بسیار به ایشان علاقه مند بودند و نظریاتشان را قبول داشتند به طوریکه در ایام تبعید نیز بعضی از کتابها را برای ایشان ارسال می‌کردند و بعد از تأیید ایشان به چاپ می‌رساندند.

وی با بیان اینکه ایشان بسیار هدفمند زندگی کردند، گفت: جدّ ما و مرحوم والد ایشان از شاگردان برجسته مرحوم آیت الله حائری یزدی احیاگر حوزه علمیه قم بود و در یک خانواده علمی تربیت یافتند و همراهی با افراد و اساتید عالم و علاوه بر این‌ها نبوغ و استعدادشان باعث پیشرفت و موفقیتشان بود.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه در بیان نبوغ و استعداد ایشان خاطرنشان کرد: در درس خارج اصول با تکیه بر ذهن خود و بدون هیچ یادداشتی نظریات علما را با ذکر شماره جلد و شماره صفحه عنوان می‌کرد که نشانه تسلط و نبوغ ایشان است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، درس مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی را یکی از پر مخاطب ترین دروس و کرسی های تدریس دانست و عنوان کرد: راز این همه مخاطب در این بود که ایشان مطالب را دقیق ، عمیق فهمیده بود و این درک عمیق را به همراه یک بیان منحصر به فرد ارائه می‌داد.

وی در ادامه افزود: مؤانست علمی آیت الله فاضل لنکرانی با امام راحل موجب درک عمیق مبانی امام(ره) توسط ایشان شد و این مهمترین علت در آراء سیاسی امام بود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام عنوان کرد: آیت الله فاضل لنکرانی بیان می کردند؛ از روزی که امام مسئله انقلاب را آغاز کرد ما پشت سر ایشان بودیم و تا حالا در ضرورت کار امام تردید نکرده ام، نه تنها تردید نکرده ام بلکه به ضرورت کار امام بیشتر اعتقاد پیدا کرده ام.

وی در ادامه با اشاره به پذیرش رهبری امام خمینی (ره) بر جامعه، گفت: با توجه به اینکه حضرت آیت الله فاضل لنکرانی شناخت کافی بر علم و شجاعت امام راحل داشت پس از نظر سیاسی نیز امام را قبول داشت و با تمام وجود و توان بر پیروی از ایشان تأکید داشت و بعد از ارتحال امام (ره) نیز خط امام را حفظ کرده و رهبری مقام معظم رهبری را پذیرفتند.

آیت الله فاضل لنکرانی، گشاده رویی با همه مردم را یکی از خصوصیات مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی دانست و گفت: همیشه با گشاده رویی با مردم رفتار می‌کرد و با همه طبقات مردم یکسان برخورد می‌کرد و بسیار حسن سلوک داشت.

وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی اهتمام ویژه ای در بحث معیشت مردم داشت، مطرح کرد: به شدت در مسئله معیشت و اقتصاد مردم به خصوص قشر ضعیف جامعه حساس بود و در صورت باخبر شدن از گرانی و گرفتاری مردم ناراحت می‌شد و پیوسته به مسئولین در باره مردم تذکر می‌داد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: یکی دیگر از ابعاد شاخص ایشان توجه به فقرا و مستمندان بود و از همان دوران جوانی مخصوصاً در ماه مبارک رمضان بسته های غذایی بین نیازمندان تقسیم می‌کرد.

وی در ادامه افزود: ایشان یکی از احیاگران فاطمیه بود و معتقد بود که فاطمیه را باید عاشورایی برگزار کرد و در اواخر عمرشان همواره به یاد حضرت زهرا (س) بود که رحلت ایشان مصادف با روز شهادت آن بانوی بزرگوار بود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام در ادامه ضمن اشاره به وصیت نامه آیت الله فاضل لنکرانی، گفت: ایشان در وصیت نامه خود نیز بر برگزاری مراسم فاطمیه تاکید نموده است و همچنین در وصیتنامه‌اش نوشته است من پیام‌های زیادی داده‌ام اما یکی از آن چیزهایی که به آن افتخار می‌کنم و در عالم برزخ به آن امید دارم پیام‌هایی است که راجع به فاطمه زهرا سلام الله علیها داده‌ام.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha