یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۰
کتاب «تعامل طلبکار و بدهکار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» منتشر شد

حوزه/ کتاب «تعامل طلبکار و بدهکار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حسن شیرزاد کمانگر در ۷۷ صفحه به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «تعامل طلبکار و بدهکار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حسن شیرزاد کمانگر است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۷۷ صفحه منتشر شد.

پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهره گیری از آموزه های نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگ نامه سبک زندگی، کاربردی ترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزه‌های گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

در میان مدخل های این فرهنگنامه، برخی موضوعات فرهنگی ویژه ای برخوردارند و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزه‌های دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچه های مستقل نیز در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد. بر همین اساس، در اثر پیش‌رو شاخصه های مربوط به رفتار با دشمنان در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

ساختار اثر

در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی، مفهوم شناسی و ارزش تعامل با بدهکار تبیین شده است.

نویسنده، در ادامه این اثر، آثار دنیوی و اخروی تعامل با بدهکار (آمرزش، اجابت دعا، بهره مندی از پاداش صدقه، بهره مندی از امنیت و بهشت و ثبات قدم و...) را تشریح کرده است.

سپس، «آداب تعامل با بدهکار» را تبیین کرده است که از جمله این آداب می توان به منت ننهادن، پرداخت سریع، مهلت دادن، خودداری از دریافت هدیه اشاره کرد.

«آداب تعامل با طلبکار» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا تلاش برای پرداخت بدهی، درخواست مهلت با خوشرویی، جلب رضایت طلبکار، پرداخت بهتر و بیشتر، کار به جای پرداخت بدهی، و خودداری از فرار برای قرض بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) توصیه شده است.

برشی از اثر

* آداب تعامل با بدهکار

آداب تعامل با بدهکار از موضوعات مهمی است که رعایت آنها می تواند بر رویش فضایل اخلاقی طلبکار و بهره مندی وی از آثار و پاداش های قرض دادن اثرگذار باشد؛ از این دو شایسته است به مجموع آیات و روایاتی که درباره آداب تعامل با بدهکار وارد شده، اشاره شود که عبارتند از: اخلاص، تکریم، حفظ آبرو، خوش اخلاقی، منت ننهادن، پرداخت سریع، مهلت دادن، بخشش بدهی، تنظیم اسناد، پرهیز از ربا، گواهی گرفتن، دریافت قرض از زکات، مانع فروش منزل و زمین زراعتی، خودداری از مهمانی، خودداری از دریافت هدیه.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha